(Natural News) Una din ”dovezile” cele mai populare care place mult alarmiștilor climatici să o aducă pentru a demonstra povestea despre încălzirea globală este ”toată gheața din Arctica se topește și urșii polari mor”. Cu toții am văzut documentarele unde un urs polar se agață disperat de o bucată de gheață și știm că va muri curând. Dar este ceva din asta adevărat? Ce spune cu adevărat știința recentă despre gheața din Cercul Arctic?
La începutul lunii acesteia, Climate Depot a prezentat că ultimele rapoarte ale Centrului Național de Date despre Zăpadă și Gheață din Universitatea Colorado demonstrează că întinderea banchizei a crescut cu 40% din 2012.
Portalul Polar Danez care monitorizează gheața și clima în Arctica a declarat pe 12 septembrie a.c:
Anul acesta au fost destul de multe discuții despre Groenlandia în blogosferele climaterice. Ninsorile și ploile puternice din iarnă cu un scurt și intermitent anotimp de vară în care să se topească zăpada, au lăsat calota glaciară din Groenlanda cu mai multă gheață decât a fost de obicei în ultimii douăzeci de ani – trebuie să ne întoarcem în anii ‘80 și ‘90 pentru a vedea un an asemănător cu acesta din punct de vedere al cantității de zăpadă căzute și al gheții topite, deși probabil nu și pentru despinderea iceberg-urilor…
Dacă, din 1981 facem o clasificare a mediei anuale a mesei de suprafață de la valoarea maximă la cea minimă, recordul de minimă a fost în 2011-2012 (38 Gt) și anul acesta a fost al 5-elea cel mai mare record din cei 37 de ani. Conform statisticilor noastre cea mai mare înregistrare în perioada 1995-1996 a fost o suprafață medie de 619 gt.
Groenlanda a experimentat o suprafață de 10 ori mai mare decât acum cinci ani. Și confirmând faptul că nu este doar o întâmplare ce a avut loc într-un singur an, ghețarul cel mai cunoscut al Groenlandei, Petermann, a crescut încet și constant în ultimii cinci ani.
Așa cum puteți vedea din graficul de mai jos, creșterea banchizei a fost mai mare în anii 2016-2017 decât media dintre anii 1981 și 2010:
Acesta a fost tipicul în Arctica în ultimii ani. În 2015 BBC News a prezentat că gheața din Acrtica crescuse cu o proporție uimitoare de 30% după cea pe care ei o numiseră ”o vară neobișnuit de răcoroasă” – într-devăr neobișnuit, dacă crezi în povestea încălzirii globale. Această traiectorie a continuat în 2014 și creșterea de gheață din acești doi ani a depășit toate pierderile înregistrate în cei trei ani precedenți. (Corelat: Mercury pollution contaminating Arctic wildlife, causing death and reproductive problems amongmail bird populations, studies show.)
Acel procent de 30% a constituit o suprafață masivă de pamânt fizic – Daily Mail a prezentat atunci că o vară răcoroasă din Arctica a lăsat în urmă peste 1.372.700 km² de gheață mai mult decăt anul precedent.
În mod uluitor, canalele media, deși au acestă informație la îndemână, continuă să debiteze același nonsens despre încălzirea globală.
Tot în articolul BBC citat mai sus, de exemplu, autorul insistă imediat că ”2013 a fost un caz izolat” și continuă să accentueze că regiunea arctică s-a încălzit mai mult decât toate locurile din lume în ultimele trei decenii. (corelat: Discover the truth at ClimateScienceNews.com)
Este de înțeles ca un trend de încălzire continuu timp de 30 de ani să ridice preocupări, dar în aceeași măsură o răcire continuă în ultimii cinci ani ar trebui să fie luată în considerare. Oamenii de știință ar trebui să meargă acolo unde au dovezi nu să revizuie dovezile ca să se potrivească cu rezultatul predeterminat.
Este ca și cum oamenii de știință, guvernele și canalele media ar fi decis cu toții că pămîntul se încălzește și acum nu mai este cale de întoarcere. Nu contează ce demonstrează dovezile concrete, ei pur și simplu vor continua să-și salveze fața insistând că au avut mereu dreptate.
Sursele includ:
Incalzirea globala e foarte reala. Fie ca va place sau nu
Sunteți tare inculți, si nu stiu de ce scrieți voi despre asta, nu aveti nici-o treaba cu știința. Ideea ca încălzirea globala e demontată de faptul ca suprafața de gheata de la poli se mărește e complet greșită. Suprafața de gheata este in creștere, paradoxal din cauza încălzirii globale, deoarece apa dulce din topirea gheții diluează apa oceanului din jur, salinitatea fiind mai mica, gheață se formează mai ușor.
Limitați-va sa scrieți articole religioase, si rămâneți la magie, lăsați știința in mâinile oamenilor de știință!
Istetule, si ce duce la inghetarea in plus si a acelei ape diluate, deci a unei cantitati si mai mari de apa? Incalzirea sau racirea?
Vlad cel „cultivat”, cu cine te certi? Este o traducere de pe un site de limba engleza, mergi de te cearta acolo sau invata-i meteorologie si oceanografie pe cei de la daily mail sau bbc. Le poti da exemple si din filmele cu harry potter…