X

[VIDEO] PRIGOANĂ și în episcopia Maramureșului și Sătmarului: episcopul Iustin Sigheteanul vrea CATERISIREA a doi preoți ce au întrerupt pomenirea

Duminică, 1 octombrie 2017, la Lunca Potăului, jud. Satu Mare, unde episcopul Iustin Sigheteanul, numit Dioclețian de Maramureș, a fost huiduit de oameni, pentru că are intenția de a-i caterisi pe preoții Emanuel Oros, din parohia Mesteacăn și Popa Daniel, din parohia Aliceni, acuzându-i de ”neascultare și nesupunere față de Biserică”. Preoții în cauză, au întrerupt pomenirea episcopului Iustin Sigheteanul, în urmă cu un an, pentru ca acesta a semnat la București, în cadrul Sinodului BOR, în luna octombrie, documentele impuse la Sinodul tâlhăresc din Creta, iunie 2016.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

24 comentarii

 1. Pentru noi acesta nu mai este Iustin Sigheatenul, Episcopul Maramuresului si Satmarului. Mai nou este numit Diocletian de Maramures.
  As vrea sa va trimit cateva poze pe email sa vedeti cu ce se ocupa

  1. Sunt si eu trup si suflet alaturi dr cei doi preoti care au intrerupt pomenirea ereticului si astfel au ramas cu Hristos ! Vrednici sunt !!!

 2. Normal ca vrea….Cred ca e complexat ca în materie de canoane și credința cei doi îl baga în buzunar pe Iustin…metaforic vorbind…Și spun ăsta deoarece acest om dacă ar avea bazele ortodoxiei sănătoase. …i.ar felicita și și. Ar cere iertare. …Nu ar încerca prin toate mijloacele caterisirea lor

 3. Horror!
  Chiar era nevoie de atâta poliție? De cine le era frică? Din filmare s-a văzut că erau niște bieți creștini de la țară, și multe femei și copii. Reprezentau aceștia o amenințare, sau adevărul îi deranjează? Dar de adevăr nu te aperi cu poliția!

  1. RUSINE IUSTINE iti trebuie politisti sa te apere, noua nu ne trebuie ca noi o avem pe Maica Domnului si Sf Arhangheli. Fratilor nu va intrebati de ce fuge Iustin de popor?!? Daca ar umbla cu dreptate nu ar avea pt ce sa fuga..si imi pare rau dar nu pot sa-l numesc episcop ca nu e vrednic. Episcopi erau Sf Nicolae, Sf Nectarie…care au aparat Ortodoxia nu au tradat.

   1. Asa e, nu avem nici un episcop vrednic dar asta e pentru ca poporul e atat de decazut incat nu merita ceva mai bun. Cititi dovada: „In Thebaida,era faradelege si se faceau multe lucruri spurcate si necuvenite; acolo,un om din popor,fiind ruinat dintr’odata si avand o falsa pocainta,a plecat,s’a Cälugärit si a imbracat Schima’Monahalä.Dar din faptele sale rele nu a incetat.S’a intamplat cä Episcopul Cetätii a murit si Ingerul Domnului s’a aratat unui barbat Sfant zicand: Mergi si pregateste cetatea ca sa il Hirotoneasca’Episcop pe cutare om din popor,(adica pe acela care se Calugarise cu falsa pocainta..). Si s’a dus deci si a facut cele poruncite lui.Si fiind Hirotonit astfel,omul acela din popor a inceput sa se inalte cu mintea si sa se mandreasca,si a venit Ingerul’Domnului si i’a zis: „Pentru ce te mandresti si te falesti?Cu adevarat nu ca unul vrednic de Preotie ai devenit Episcop,ci fiindca cetatea aceasta este vrednica de un asemenea Episcop..”. =Sf.Anastasie’Sinaitul=” Doamne ajuta!

 4. Ma bucur mult pentru aceasta marturisire,Dumnezeu sa ii intareasca si pe Parinti dar si pe credinciosi,nu e usor sa te lupti cu sistemul.

  Va multumim ortodox info ca ne anunati mereu cu tot ce se intampla.
  Va iubim pe toti.

 5. Iustine, te-ai uitat vreodata in sus?! Ca deasupra ta e Dumnezeu. De ce te crezi stapan pe acest pamant?! De minti poporul cu vorbe frumoase de „iubire” cand se vede clar ca insuti tu nu cunosti ce e iubirea. De ce nu spui oamenilor de ce ii urasti atat de mult pe acesti doi preoti? Iti stau in coasta asai? Sa nu te crezi mai presus ca unde ai ajuns, ai ajuns din mila Domnului. Tot la fel ca noi esti o apa si un pamant.

 6. E ciudat cum sunt disperați ei,mai marii Bisericii,ca să fie pomeniți în această viață,pe acest pământ;oare de ce țin ei așa mult la acest lucru?ei nu conștientizează că există viață după moarte,ca pomenirea în această viață nu aduce implicit si pomenirea dupa despărțirea sufletului de trup?ei,ierarhii,preanefericitii,pardon preafericitii si alti fanfaroni cu tot felul de denumiri pompoase ar trebui să i lase în pace pe preoții cinstiți care au încredere în Dumnezeu și în orânduirile Sale,care au curajul să lupte contra sistemului;așa,Tatal Ceresc vazandu i ca nu ii prigonesc pe cei ce au ales calea cea dreaptă,poate se indura si Le mai insufla în minte si in inima cate un gând,o simțire ca trebuie sa se îndepărteze de pe calea ratacirii;dar,lovind în cei corecți care respectă canoanele ce au fost date de Sfinti în timp,nu fac decât să si îndepărteze si singura șansă care ar putea să i îndrepte spre calea dreptății.

 7. Acum, în zilele noastre, credem că se va împlini zicala: „Buturuga mică răstoarnă carul mare”, căci adevărata Biserică Ortodoxă devenită „ciot”, ca-n poezia cu Mircea cel Mare, o va răsturna pe cea văzută, cea care este condusă de semnatarii actelor din Creta, acte de vânzare a Ortodoxiei. Lupta va fi aprigă, dar până la urmă Hristos va învinge. Cine este Hristos în această confruntare? ADEVĂRUL ! Și unde e adevărul acum? La cei care-i prigonesc pe preoții cei vrednici arătați aici, sau la acești doi preoți și la cei asemenea lor? Este clar une e Hristos și cine va învinge până la sfârșit. Chiar dacă victoria fa fi ca aceea a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ea tot va veni. Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.