Recunoașterea facială s-ar putea să devină mult mai uzuală în următoarele luni, având în vedere că până și cei de la Facebook se gândesc să o folosească pentru recuperarea contului.
Tot mai multe smartphone-uri moderne de top vin la pachet cu diferite variante de recunoaștere facială. Galaxy S8, Galaxy Note 8 sau iPhone X sunt doar câteva exemple. O reticență față de acești algoritmi există în continuare, dar asta nu înseamnă că nu vor deveni omniprezenți într-o varietate foarte mare de gadgeturi și servicii online.
Prin intermediul tehnologiei Windows Hello, deja este posibil să te autentifici pe un PC cu Windows 10 folosindu-ți fața.
Cea mai recentă companie care cochetează cu utilizarea unor tehnologii de recunoaștere facială este Facebook. Din căte se pare, cea mai mare rețea de socializare din lume a început să ofere unor persoane care nu-și mai pot accesa contul posibilitatea resetării parolei prin scanarea feței. Prima confirmare a implementării acestui sistem a venit de la Matt Navara, unul dintre redactorii .
După cum se poate vedea în postarea sa de pe Twitter de mai jos, Facebook i-a dat ocazia lui Navara să-și securizeze contul prin intermediul mai multor fotografii cu fața sa. Aparent, acest mecanism va reprezenta încă o soluție prin care poți profita de autentificarea în doi pași pe rețeaua socială. În contextul în care te afli într-o situație în care nu poți primi un SMS de autentificare pe mobil, ideea este una cu beneficii reale.
Oficialii Facebook au confirmat pentru TechCrunch acest experiment, deși s-au ferit să facă vreo promisiune vizavi de momentul în care va fi implementat la scară largă. Momentan este doar o idee la care au acces un număr limitat de utilizatori de Facebook.
NEW! Facebook working on a facial recognition feature to help secure your account
h/t Devesh Logendran pic.twitter.com/demol4dKj1
— Matt Navarra ⭐️ (@MattNavarra) September 29, 2017
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Pai asta a si fost ideea de la bun inceput cu acest instrument antihristic. Tin minte ca prin 2000 am aflat de aceasta dihanie, cand inca multi dintre noi nu aveam nici adresa de e-mail. Aveam o amica care tot umbla prin lume, si pe unde trecea, facea un jurnal de calatorie si cu niste poze si le posta toate pe acolo, apoi „urmatorul loc”.. . Si ce m-a frapat atunci era „egolatria” grozava la care te invita…, mustea mandria si trufia pe acolo. M-a socat fenomenul. Apoi, cred ca mai inainte de asta, a fost numele . Cum adica? „face” ? Figura, fata, chip. Wow. Si „book”, dosar, indosariere. Nu avea f multe cunostinte despre net pe atunci si unde putea merge el, dar aveam presimtiri, ceva informatii, Sfintii Parinti, parintele Paisie etc. Am fost socat de acest nume de platforma de la bun inceput. Mi s-a parut sinistru. Nu stiam prea multe, dar am zis never-ever. Tot ceea ce a urmat apoi, mai ales aceste decizii din ultimii ani au confirmat sperietura. De aia iti si blocheaza accesul la ip-ul tau daca iti bagi pseudo adresa cu un pseudo chip, iar apoi vii si schimbi, din cate am inteles. Nu-ti da voie decat maxim o data, parca. Pe iei ii intereseaza figurile, chipurile. Si basta! „Face book”
So creada ei
este comic:)))))))
Pai uite asa o sa renuntam
Ca si asa mananca prea mult timp acest obicei prost
Vor fi destui care vor accepta.
Vrea multe….eu curand il inchid!
de ce sa ne mai miram? se practica deja in Romania:
http://www.economica.net/prima-cladire-de-birouri-din-romania-unde-angajatii-au-acces-pe-baza-amprentelor-si-pe-recunoastere-faciala_144165.html
Si eu 😉
Inchidem…ca e pierdere de timp