X

Orașele Big Brother: 5000 de camere de supraveghere cu RECUNOAȘTERE FACIALĂ au fost instalate în MOSCOVA

de null
Foto: http://www.telegraph.co.uk/content/dam/technology/2017/09/08/6253408_EPA_London-CCTV_trans_NvBQzQNjv4BqSr2VFabJjAmTRixj33ZAae3MfPekuyytoTUpFhmA79w.jpg?imwidth=1400

Rusia a montat tehnologia de recunoaștere facială în mii de camere de supraveghere de-a lungul Moscovei, ceea ce conferă poliției abilitatea de a localiza infractori și suspecți de terorism.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Capitala rusă utilizează tehnologia, ce verifică automat înregistrările live față de bazele de date cu persoane aflate în urmărire, în 5000 de camere.

Sistemul compară chipurile oamenilor cu miliarde de fotografii colectate de pe versiunea Facebook a Rusiei, VKontakte, precum și bazele de date ale poliției și a pașapoartelor.

A fost în vigoare de aproape un an, dar doar recent a fost conectat cu baza de date a poliției federale. În două luni poliția rusă a folosit-o pentru arestarea a șase infractori periculoși.

“Șase persoane ce au fost arestate imediat locuiau în Moscova”, a declarat Artem Ermolaev, ofițer de informații șef al Moscovei. “Nu știam că se aflau aici deorece se ascundeau, dar cu ajutorul recunoașterii faciale i-am găsit în centrul Moscovei.”

Răspunzând la preocupări legate de viața privată, Ermolaev a zis: “Serviciul este rezervat serviciilor de securitate și cei responsabili de prinderea infractorilor.” A precizat că camerele de supraveghere sunt clar identificabile, dar nu au fost adăugate semne adiționale pentru a atrage atenția asupra recunoașterii faciale.

“Nu este nici o diferență, vei fi identificat oricum”, a zis.

Pe termen lung, Moscova plănuiește să utilizeze tehnologia pentru a înregistra dovezi și a investiga infracțiuni, precum și adunarea de informații în decursul alegerilor. Cetățenii vor putea solicita înregistrări dacă au devenit victime a unei infracțiuni.

NTechLab speră să introducă sistemul în țări de-a lungul lumii, cu Turcia, Indonezia și China posibil în primă fază. Alte orașe din Rusia și-au exprimat interesul de asemenea. Moscova a comunicat că recunoașterea facială costă în jur de 100 de milioane de dolari (£85m) pe an.

“Putem recomanda tehnologia pentru orice oraș sau loc public”, a zis Mikhail Ivanov, director executiv al NTechLab. “În principiu suntem de părere că ar trebui implementată în supravegherea video guvernamentală. Toate guvernele au o listă de urmărire.

5.000 de camere din jurul orașului utilizează tehnologia CREDIT: GETTY IMAGES Foto: http://www.telegraph.co.uk/content/dam/technology/2017/09/29/TELEMMGLPICT000139627883_trans_NvBQzQNjv4BqpVlberWd9EgFPZtcLiMQfyf2A9a6I9YchsjMeADBa08.jpeg?imwidth=480

Ivanov a respins de asemenea temerile legate de viața privată. “Nu caută persoane ce și-au parcat mașinile în locuri greșite, caută infractori periculoși”, a zis. “Toți știu că camerele se află la intrarea în blocuri sau la metrou și cineva urmărește mulțimea.”

NTechLab a declarat că deține în jur de 100 permise de lucru și peste 2000 de clienți în țări incluzând SUA, Marea Britanie, China și Singapore. Compania a obținut recunoaștere prin site-ul FindFace, ce permite rușilor să identificee străini prin comparație cu profilele de pe rețeaua socială VKontakte.

Nu este singura firmă ce lucrează la asemenea tehnologii, dar este una din cele mai avansate. Institutul Național de Standarde și Tehnologie a guvernului american a recunoscut recent că NTechLab deține una din cele mai precise sisteme de recunoaștere facială din lume.

Alte țări au testat sisteme similare pentru scopuri polițienești. Poliția britanică a arestat un suspect identificat cu ajutorul unui sistem similar în Cardiff în luna iunie în timpul unui test al unui software de recunoaștere facială. Camera se afla înt-o dubă a poliției marcată clar.

Germania a testat recunoașterea facială de asemenea pentru a identifica teroriști la o gară din Berlin.

Primăria Moscovei a instalat în jur de 170.000 de camere în locuri publice de-a lungul orașului, inclusiv la intrarea în blocuri sau în sistemul de metrou. Susține că numărul infracțiunilor a scăzut de când instalările au început în urmă cu cinci ani.

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button