Apple şi-a prezentat marţi seară noile produse, cel mai important eveniment al companiei din ultimii ani. În cadrul unui eveniment organizat pentru prima oară în cadrul Steve Jobs Theater, noul sediu încă nefinalizat al companiei, Apple a prezentat trei modele noi de iPhone.
Două dintre acestea, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus sunt upgrade-uri ale modelelor vechi, care păstrează acelaşi design, dar beneficiază de componente superioare. Cel de-al treilea, iPhone X, beneficiază de un design nou şi o serie de caracteristici care-l diferenţiază de celelalte telefoane Apple.
Pentru prima oară din 2014 încoace, Apple vine cu un design nou, după ce trei ani la rând, iPhone 6, iPhone 7 şi iPhone 7S au folosit acelaşi desen. iPhone X este dominat de ecranul care acoperă un procent mai mare din suprafaţa dispozitivului decât până acum.
La fel ca şi alţi producători înainte, precum Xiaomi (care a lansat primul telefon de acest gen) şi Samsung cu S8 şi Note 8, Apple poate integra în acest fel un ecran mai mare în acelaşi spaţiu.
Difuzorul pentru convorbiri, senzorii şi camera foto frontală au fost grupate pe o bară care pare decupată din partea superioară a ecranului. Dispozitivul este rezistent la apă şi praf.
iPhone X este, totodată, primul telefon Apple dotat cu un ecran de 5.8 inch de tip OLED de tip Super Retina (2436 x 1125 pixeli, 458 ppi), care oferă o imagine mai bună, este mai eficient din punct de vedere energetic dar ridică mai multe în procesul de producţie.
Îngustarea ramelor care acomodează un ecran mai mare a dus la dispariţia butonului Home, cel care integra şi tehnologia Touch ID, responsabilă de autentificarea pe bază de amprentă. Locul acesteia a fost luat de Face ID, un sistem de recunoaştere facială care foloseşte o cameră cu infraroşu.
La fel ca Touch ID, Face ID va fi folosit atât pentru deblocarea telefonului şi accesul la anumite aplicaţii, cât şi pentru plăţi electronice prin sistemul Apple Pay (acolo unde acesta este disponibil).
Operaţiunile care erau până acum atribuite butonului Home se vor realiza pe iPhone X prin gesturi intuitive desenate cu degetul pe ecran.
În ceea ce priveşte dotările tehnice, iPhone X este telefon Apple care dispune de 3 GB memorie RAM. De asemenea, smartphone-ul foloseşte noul chipset A11, care este compus din 6 nuclee de procesare.
Alături de iPhone X, Apple a mai prezentat două telefoane care folosesc vechiul design, de iPhone 6. Este vorba de modelele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.
Cele două modele sunt construite din aluminiu şi sticlă, cei de la Apple susţinând că este vorba de cea mai rezistentă sticlă montată vreodată într-un telefon mobil. iPhone 8 este rezistent la apă şi praf.
Ecranul noilor telefoane Apple folosesc ceea ce Apple numeşte True Tone. Acesta reglează automat temperatura culorii în funcţie de caracteristicile de luminozitate ale mediului înconjurător.
Noile iPhone-uri folosesc noul chipset A11 Bionic. Acesta aduce un sport de 25% al vitezei de procesare, iar chip-ul grafic este mai rapid cu 30% decât versiunea anterioară.
Camerele foto au 12 MP. Una dintre acestea are apertura de f/1.8, iar a doua dispune de o deschidere f/2.8. Acesta filmează în format 1080p cu 240 de cadre pe secundă şi 4K cu 60 de cadre pe secundă. Conform celor de la Apple, camera este calibrată pentru a funcţiona în mediul augmentat.
Noile iPhone-uri pot fi încărcate wireless. Încărcătorul Apple foloseşte standardul Qi, ceea ce înseamnă că telefoanele Apple pot fi încărcate cu stand-uri wireless Qi obişnuite, ce funcţionează cu orice telefon compatibil.
În cazul lui iPhone X, Apple promite o autonomie cu două ore mai mare decât a modelelor anterioare.
iPhone 8 de 64 GB va costa 699 de dolari. iPhone 8 Plus va costa 799 de dolari în varianta de 64 GB. iPhone X 64 GB va costa 999 de dolari. Toate cele trei modele vor avea şi versiuni de 256 GB.
iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând cu 22 septembrie. iPhone X va ajunge pe piaţă pe 3 noiembrie.
Prezentarea noului smartphone live-text:
ora 21.50
iPhone X va costa de la 999 dolari, pentru versiunea cea mai ieftină, cu 64GB memorie internă. Din păcate, o veste proastă pentru fanii Apple: precomenzile vor începe abia pe 27 octombrie, iar vânzările pe 3 noiembrie.
ora 21.45
iPhone X are cameră foto principală duală de 12MP, verticală, cu stabilizator optic de imagine. Poți face fotografii bune și pe lumină slabă, inclusiv poze tip portret.
Funcționează foarte bine cu aplicațiile de realitate virtuală.
Camera frontală face poze selfie impresionante datorită opțiunii Portrait Lighting.
La fel ca iPhone 8, are chipset A11 Bionic, cu 4+2 nuclee și încărcare wireless. Bateria rezistă cu două ore mai mult decât la iPhone 7.
ora 21.30
Telefonul are un motor neural, care folosește învățarea artificială pentru a recunoaște fața utilizatorului. Computerul poate face 600 de miliarde de operațiuni pe secundă. Astfel, ne poate recunoaște fața chiar dacă ne schimbăm coafura, purtăm ochelari sau pălărie.
Sistemul nu poate fi păcălit de o fotografie, spun reprezentanții Apple. Există doar o șansă la un milion ca altcineva să poată păcăli sistemul FaceID. Sistemul poate fi folosit și pentru Apple Pay și pentru a controla emoji animate – animoji.
ora 21.20
Este prezentat noul flagship, iPhone X (se pronunță Zece – după cifra romană X=10 – aluzie la aniversarea celor 10 ani de la lansarea primului iPhone).
Deblocarea iPhone X se face cu ajutorul privirii – prin FaceID – se deblochează când te uiți la el. De asemenea, are un buton lateral care poate fi apăsat pentru a vorbi direct cu Siri.
Nu mai există buton Home. Telefonul are ecran de 5,8 inch, cu tehnologie OLED – este subțire, are contrast puternic și rezoluție deosebită. Culorile sunt redate mai clar și ecranul este mai luminos. Are 3D Touch și suportă video la rezoluție HDR. Carcasa este din oțel, nu din aluminiu.
ora 21.15
Ambele telefoane iPhone 8 și 8 Plus se vor putea încărca wireless, o premieră pentru iPhone. iPhone 8 va costa 699 dolari, iar iPhone 8 Plus de la 799 dolari. Gadgeturile vor putea fi cumpărate după 22 septembrie.
ora 20.55
Phil Schiller prezintă noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus, upgrade la iPhone 7 și 7 Plus. Aceste telefoane au cea mai rezistentă sticlă folosită vreodată pe un smartphone, spun cei de la Apple. De asemenea, noile telefoane sunt „sigilate microscopic” pentru rezistență la praf și la apă.
Telefoanele au chipset A11 Bionic, cel mai puternic cip instalat vreodată pe un smartphone. iPhone 8 Plus are cameră foto duală de 12MP și stabilizare optică a imaginii. Telefoanele au chipset A11 Bionic, cel mai puternic cip instalat vreodată pe un smartphone.
iPhone 8 Plus are cameră duală de 12MP și stabilizare optică a imaginii. Ambele telefoane sunt compatibile cu Realitatea Augmentată. iPhone 8 Plus are și o noua opțiune – Portrait Lighting, prin care putem schimba luminozitatea chiar în timp ce facem poza.
ora 20.45
Apple TV este prezentat de Eddy Cue. Noul Apple TV va suporta înregistrări la rezoluție 4K și video HDR. Grafica este de 4 ori mai rapidă, datorită unui procesor mult mai performant. Apple TV va avea și transmisii sportive live, iar utilizatorii vor primi notificări când joacă echipele favorite. Apple TV 4K va costa de la 179 dolari și va fi disponibil de pe 22 septembrie.
ora 20.40
Ecranul ceasului funcționează ca antenă și există un mic card SIM încorporat. Vor fi două variante de Apple Watch – cu Cellular costă de la 300 dolari, iar fără celular încorporat de la 329 dolari. Vânzările vor începe pe 22 septembrie.
ora 20.30
Jeff Williams anunță Apple Watch seria 3, cu Cellular, astfel încât ceasul poate fi folosit pe post de telefon. Este cu 70% mai rapid, datorită noului procesor și funcționează cu Siri prin comandă vocală.
ora 20.25
Urcă pe scena Jeff Williams, COO Apple. Noul Apple Watch va avea un sistem mai performant de monitorizare cardiacă, anunță acesta. Cu ajutorul acestui gadget, utilizatorii vor fi avertizați când au un ritm cardiac anormal.
ora 20.20
În 2017, Apple Watch a ajuns pe locul 1 pe piața ceasurilor inteligente. 97% dintre clienții care cumpără acest gadget se declară mulțumiți. Apple Watch este de mare ajutor utilizatorilor, inclusiv datorită funcțiilor medicale pe care le are, prin care poate măsură glicemia și tensiunea arterială.
ora 20.10
Tim Cook vorbește despre Apple Park, noul sediu al companiei, unde se vor muta anul acesta. Noul sediu funcționează pe bază de energie alternativă, iar în centrul pentru vizitatori oricine poate experimenta Realitatea Augmentată.
ora 20.05
Tim Cook anunță că Apple va susține, alături de Crucea Roșie, victimele uraganului care a făcut ravagii în ultimele zile în Texas și Florida și încurajează publicul să facă donații prin App Store.
ora 20.00
Tim Cook, CEO Apple a venit pe scena amfiteatrului. Pe ecran rulează un film despre Steve Jobs, iar Tim Cook vorbește despre contribuția fondatorului Apple, care este „ADN-ul Apple.”
ora 19.45
Jurnaliștii au ajuns deja la eveniment. Lansarea noului iPhone X este primul eveniment organizat în noul sediul al companiei Apple din Cupertino, California.
Prezentarea flagship-ului are loc în Amfiteatrul Steve Jobs din noul sediu, numit astfel în onoarea fondatorului Apple, care a prezentat primul iPhone în urmă cu 10 ani.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Ma dezamageste putin tendinta asta de a crea artificial o stire de mare senzatie, un „maret senzational”, pe care ati preluat-o si pe OrtodoxInfo! Pe cei pasionati si dependenti de telefoane si tehnologie oarecum ii inteleg ca se entuziasmeaza pentru astfel de nimicuri, pe cei „frumosi si liberi” care incep sa scandeze prin piete si ard de vii prin cluburi fara sa stie ale cui jocuri le fac ei, la fel ii inteleg (nu le place sa gandeasca, ei vor distractie si se lasa manipulati). Dar pe voi nu va pot intelege, nici pe cei care sunt credinciosi!! Cine crede in Dumnezeu traieste PENTRU Dumnezeu si atentia lui si entuziasmul lui este legat de Dumnezeu si de viata de dincolo de moarte, din rai! Ca sa zic asa, ca sa ilustrez, daca te duci la un credincios adevarat si ai intr-o mana o Biblie si in cealalta mana iPhone X, credinciosul va fi foarte interesat DE BIBLIE! Si este si normal sa fie asa pentru ca Biblia ne descopera pe Dumnezeu si viata viitoare, de dincolo de moarte, in rai! In schimb, iPhone sau orice alta jucarie de-asta tehnologica, nu ne descopera nimic si este un bun material care pana la urma ramane pe pamant (nimeni nu ia cu el dincolo de moarte bani sau averi sau case sau telefoane; goi ne nastem si tot goi murim, oricat nu ne-ar conveni).
nu este vorba de pasiune pentru telefoane, ci de dotarile tot mai antihristice ale acestor dispozitive, care pregatesc drumul pentru pecetea lui antihrist
Nu va suparati dar ce spuneti dvs. nu reiese din articol deloc-deloc! Iar acele enumerari „ora X – cutare face aia sau cealalta; ora Y – cutarica face altceva” etc. de fapt creeaza acea atmosfera falsa de senzational.
Altfel spus, ce legatura exista intre dotarile antihristice (reale dealtfel) si exemplul citat mai jos? Enumerarile astea par mai degraba ca descrierea unei ceremonii…
„ora 20.05
Tim Cook anunță că Apple va susține, alături de Crucea Roșie, victimele uraganului care a făcut ravagii în ultimele zile în Texas și Florida și încurajează publicul să facă donații prin App Store.”
–
Nu am nimic cu dvs. ci doar vreau sa va atrag atentia sa nu preluati chiar tot, ba chiar sa nu puneti PUNCT imediat dupa articolele preluate de pe alte site-uri. Eu nu intru pe OrtodoxInfo ca sa citesc articole din presa centrala… ci intru ca sa citesc comentariile redactorilor, foarte pertinente! Spre astfel de comentarii vreau sa va incurajez.
https://www.youtube.com/watch?v=uRT90IrMmiA
draci
https://i.ytimg.com/vi/LtblDG6GTno/maxresdefault.jpg
iPhone X (phoenix)
5.8-inch display*
SelectiPhone X 5.8-inch display*
Or pay in full from $999.
Eu vad cam asa: sistemul promoveaza un nou „super telefon” (numai super nu este, seamana cu orice alt smartphone, fura datele personale in egala masura), inaintand niste specificatii ca si MOMEALA, dar dincolo de aparente este vorba de un alt telefon care ajunge folosit pentru copierea datelor personale si stocarea lor in serverele Apple (vor fi intr-o zi folosite intr-o baza de date comunica cu implantul cu cip 666, bineinteles!!).
Altfel, cui i-ar fi de folos de exemplu o rezolutie atat de mare? Doar nu te uiti la ecranul telefonului cu un microscop ca sa vezi finetea pixelilor!! Adica, peste un anumit prag (ppi) ochiul uman nici nu mai distinge diferentele!… Asta este momeala/zaharelul: noul iPhoneX ofera rezolutii fantastice, culori fascinante etc. La ce folos? Oricum rezolutiile alea nu le distingem cu ochiul liber, iar fascinatia culorii… oare ne-o fi utila? Nu sunt destui care uita sa mai manance sau sa mai doarma pentru ca raman „agatati” on-line, pe facebook, uitandu-se dupa poze cu femei si socializand cu sotiile altora?
Citat din articol (oare ochiul uman distinge intre 300 ppi si 458 ppi?! mie rezolutia aia mi s-ar parea mult prea mare si pentru calculator, unde am monitor de 19 inci):
„iPhone X este, totodată, primul telefon Apple dotat cu un ecran de 5.8 inch de tip OLED de tip Super Retina (2436 x 1125 pixeli, 458 ppi)”