Exista cancer in antichitate? Este cancerul o boala creata de om?
Iata ce putem citi in articolul Cancerul nu exista în antichitate de pe Cotidianul, din 2010:
Schimbaţi-vă stilul de viaţă – cancerul nu exista în antichitate! Cancerul este o boală creată de om, alimentată de excesele vieţii moderne, arată un nou studiu.
Tumorile au fost rare până în prezent, când dieta necoresponzătoare şi poluarea au devenit probleme, conform studiului, scrie „Daily Mail”. Oamenii de ştiinţă au cercetat mumii, fosile şi literatura clasică să descopere dacă cancerul era prezent în antichitate, scrie jurnalul „Nature Reviews Cancer”, preluat de ziarul britanic.
O mai bună înţelegere a originilor acestei boli ar putea conduce la un tratament adecvat.
Bucăţile de ţesut uman de la sute de mumii egiptene au fost rehidratate, dar numai un singur caz de cancer a fost confirmat. Tumorile ar trebui să fie mai bine conservate prin mumificare decât ţesuturile sănătoase.
Un studiu efectuat pe mii de oase din era Neanderthal a oferit doar un singur caz de cancer, însă nici asta nu este cert.
Referirile la cancer în textele antice egiptene sunt de fapt referiri la lepră sau vene varicoase.
Cercetătorul Michael Zimmerman, profesor asociat la Universitatea din Manchester, a declarat: „Absenţa aproape totală a neoplaziilor la mumii trebuie să fie interpretată ca o indicaţie a rarităţii lor în antichitate. Acest lucru indică faptul că factorii care cauzează cancer sunt limitaţi la societăţile moderne afectate de industrializare”.Grecii antici au fost probabil primii care au definit cancerul ca o boală aparte, pentru a face o distincţie între tumorile benigne şi maligne. Secolul al 17-lea oferă descrierile primelor operaţii la sân şi asupra altor tipuri de cancer, în timp ce primele dovezi scrise despre tumori distinctive sunt din ultimii 200 de ani.
Acestea includ cancerul de scrot, de care au suferit coşarii în anii 1700, şi cancerul nazal, de care sufereau cei care prizau tutun pe nas, tot în 1700.
Profesorul Rosalie David, cocercetător al studiului, spune: „Nu este nimic în mediul natural care poate cauza cancer. Deci trebuie să fie din cauza poluării şi a schimbării dietei şi stilului de viaţă”.
Dr. Rachel Thompson, de la World Cancer Research Fund, a declarat că o alimentaţie sănătoasă, exerciţii fizice regulate şi menţinerea unei greutăţi normale ar putea să ajute la prevenirea de o treime din cancerele comune.
Cazurile de cancer au crescut de cateva ori doar in cativa ani
Un studiu postat in 2011 pe Antena 3 arata ca Cazurile de tumoare cerebrală s-au înmulţit de cinci ori în ultimii zece ani:
Romania se confrunta cu o adevarata explozie de tumori cerebrale in randul copiilor. Cazurile s-au inmultit de peste 5 ori în ultimul deceniu. Medicii sunt luati prin surprindere de rapiditatea cu care se dezvoltă tumorile dar si de varstele tot mai mici la care apar aceste celule anormale.
Aproape că e imposibil să-ţi imaginezi cum la numai o lună de la naştere un copil poate dezvolta o tumoră cerebrală. Se întâmplă însă…şi uimitor, tot mai des în ultimii ani.
Dacă, în urmă cu câţiva ani, un neurochirurg găsea o tumoră cerebrală la câteva luni, acum identifică aproape săptămânal una pe tomografiile pacienţilor.De la începutul anului acesta 2011 şi până în momentul de faţă au fost în total diagnosticate 18 cazuri. Neurochirurgii sunt alarmati de numarul foarte mare de tumori inregistrat in ultimul an, in special la varste foarte mici.
În general tumorile au crescut la toate vârstele dar segmentul cel mai afectat este cel al copiilor. În special a celor 0 – 3 ani. Specific Romaniei este faptul că acestea sunt extrem de agresive, iar o „explozie” a lor s-a inregistrat in special la copiii mai mici de 16 ani
Unele chiar depăşesc posibilităţile operatorii , copilul este foarte mic, tumora este foarte mare şi tumora merge cu o rapididate formidabilă afectând întreg organismul .Tumorile cerebrale sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Cum copiii mici deseori nu se plang de aceste simptome, parintii trebuie sa se bazeze pe observatiile lor pentru a le depista. In functie de tipul tumorii si de promptitudinea diagnosticului, rata de supravietuire la copii de cinci ani variază între 40 şi 80%.
Vizionati va rog si:
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/70367/Romania-numar-alarmant-de-pacienti-cu-tumori/
Dar nu doar cancerul cerebral, ci si cel de piele. Iata ce putem citi in articolul Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani de pe Realitatea, din 2010:
[…]
Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani, arată cifrele din campaniile de depistare şi prevenire a leziunilor cutanate.
„Dacă în campania din 2006, din 784 de persoane consultate, 68 prezentau diferite tipuri de cancer de piele, anul trecut, când s-au prezentat 3.124 de români, s-au confirmat 407 astfel de cazuri”, a declarat, vineri, directorul executiv al Societăţii Române de Dermatologie, prof. univ. dr. Sorin Ţiplica, la lansarea campaniei naţionale de prevenire şi depistare a leziunilor maligne şi premaligne cutanate.
[…]
„În fiecare an, statisticile ne arată un număr crescut de pacienţi diagnosticaţi cu cancer de piele. Obiectivul nostru, prin această campanie, este acela de a trage semnalul de alarmă, de a-i determina pe oameni să meargă să-şi facă un consult periodic la medicul dermatolog”, a atenţionat preşedintele SRD, prof. univ. dr. Virgil Feier.
În cadrul campaniei de anul trecut, au fost consultaţi gratuit 3.124 de pacienţi la nivel naţional, 74 dintre cei examinaţi au fost diagnosticaţi cu melanom – cea mai gravă formă de cancer de piele, iar peste 333 din pacienţi au fost diagnosticaţi cu altă formă de cancer cutanat. O mare parte din leziunile diagnosticate sunt cauzate de expunerea îndelungată şi neprotejată la soare, atenţionează medicii. Din această cauză, persoanele care au multe aluniţe trebuie să se prezinte la medic pentru un consult, la fel ca şi cele care observă orice modificare apărută la nivelul unei aluniţe. Un adult poate avea în mod normal 10-30 de aluniţe, cunoscute în termeni medicali, ca nevi. În anumite condiţii, aluniţele se pot transforma putând pune în pericol viaţa pacienţilor.
[…]
Există mai multe tipuri de cancer cutanat, cel mai de temut fiind melanomul malign, a cărui frecvenţă a crescut îngrijorător în ultima perioadă. Cele mai expuse persoane la acest risc sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare, cu părul roşcat sau blond, cu dificultate la bronzare, uşurinţă la apariţia arsurilor solare şi dezvoltarea pistruilor. De asemenea, expunerea cronică la soare reprezintă un factor important de risc.
Dermatologii nu neagă rolul soarelui pentru sănătate, însă recomandă o expunere prudentă şi raţională, care să nu se facă în intervalul orar 10-14. De asemenea, spun medicii, este indicată utilizarea cremelor cu factor de protecţie atunci când ne expunem la soare.
„Sunt studii internaţionale care arată că cinci minute de plimbare zilnică sunt suficiente pentru sintetizarea vitaminei D. De asemenea, vreau să atrag atenţia părinţilor în ceea ce ce-i priveşte pe cei mici. Copiii sub patru ani nu ar trebui să facă plajă şi, în nici un caz, copiii nu trebuie să stea la soare fără costum de baie”, precizează prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.
Pentru a preîntâmpina riscurile pe care le prezintă orice aluniţă, medicii ne recomandă să fim atenţi la felul în care aceasta evoluează. În prima fază, examinarea poate fi făcută chiar de către pacient, după regula ABCDE. Mai exact, trebuie să fim atenţi la asimetria, bordura, culoarea, diametrul şi elevaţia (supradenivelarea) aluniţei, spun specialiştii.
De asemenea, trebuie consultat un medic dermatolog dacă aluniţa sângerează, supurează, prezintă senzaţie de mâncărime sau este durerosă.
Pe întreg mapamondul, apar anual aproximativ 150.000 de melanoame şi circa 40.000 de oameni mor în fiecare an din această cauză.
[…]
Inainte de 2006 oamenii nu faceau plaja? Cei cu par roscat sau blond au aparut dupa aceea? Astea sunt explicatii pentru a motiva cresterea cazurilor de cancer al pielii? Ba mai mult, in trecut nici nu existau atatea crème si cremute care mai de care mai protectoare la expunerea la soare.
De ce a explodat numarul de cazuri de cancer?
Iata ce putem citi in articolul Americans „bombarded” with cancer sources: report de pe Reuters, din 2010, traducerea saccsiv:
Americanii sunt „bombardaţi” cu substanţe chimice şi radiaţii care cauzează cancerul, iar guvernul federal trebuie să facă mult mai multe pentru a-i proteja, au spus joi consilierii pe probleme de cancer ai preşedinţiei.
Deşi cei mai mulţi experţi sunt de acord că până la două treimi din cazurile de cancer sunt cauzate de stilul de viaţă, precum fumatul, dieta nepotrivită şi lipsa exerciţiilor fizice, cei doi consilieri au spus că multe cazuri de cancer ce puteau fi evitate au fost de asemenea cauzate de poluare, gaz radon din sol şi scanările medicale.
„Incidenţa unora dintre cancere, inclusiv unele des întâlnite la copii, creşte din motive inexplicabile”, au scris cei doi consilieri, Dr. LaSalle Leffall, profesor în chirurgie la Universitatea de Medicină Howard College din Washington şi Margaret Kripke, un profesor emerit la Universitatea din Texas şi medic la Centrul Anderson pentru Cancer.
Cancerul este al doilea factor de mortalitate în rândul populaţiei americane, după bolile cardiace. Kripke şi Leffall, amândoi numiţi de preşedintele George W. Bush, au decis în 2008 să se concentreze asupra unui raport despre potenţiale legături ale mediului cu cancerul.
„Populaţia americană – chiar înainte să fie născuţi – este bombardată continuu cu miliarde de combinaţii ale acestor expuneri periculoase”, au scris ei într-o scrisoare adresată preşedintelui Barack Obama, de la începutul raportului.
„Consilierii vă îndeamnă puternic să folosiţi puterea funcţiei dvs. pentru a îndepărta substanţele cancerigene şi alte toxine din mâncarea noastră, din apă şi aer, care cresc inutil costurile pentru serviciile de sănătate, schilodeşte productivitatea naţiunii noastre şi devastează vieţile americanilor.”
Un purtător de cuvânt al Casei Albe a indicat că el încă nu a văzut raportul, iar Institutul Naţional de Cancer a refuzat să comenteze.
RISCURI CUNOSCUTE
Societatea Americană de Cancer a spus că raportul a minimalizat riscurile cunoscute care cauzează cele mai multe cazuri de cancer, inclusiv consumul de tutun, obezitatea, infecţiile, hormonii şi radiaţia solară.
„Raportul este cel mai impertinent atunci când reafirmă ipoteze ca şi când ar fi fapte deja constatate”, a spus într-o declaraţie membrul societăţii, Dr. Michael Thun.
„Spre exemplu, concluzia acestuia cum că ‘adevărata povară cancerului indus de factorii de mediu (poluare) a fost serios subestimată’ nu reprezintă un consens la nivel ştiinţific.”
Consiliul American de Chimie, un grup al industriei, a fost de acord şi a spus că raportul a accentuat prea puţin eforturile de prevenire.
Raportul, disponibil la adresa pcp.cancer.gov, a oferit consumatorilor câteva sfaturi proprii.
Spre exemplu, raportul a spus că deşi studii importante nu au găsit legături între utilizarea telefoanelor mobile şi cancer, oamenii ar trebui să fie prudenţi în purtarea căştilor de telefon (hands-free) şi să aibă apeluri scurte.
Raportul a încantat grupurile pentru protecţia mediului care au făcut presiuni pentru reglementări mai stricte ale substanţelor chimice. „Este foarte îmbucurător să vezi acest raport remarcabil care adresează aceste îngrijorări”, a spus Julia Brody, director executiv la Institutul Silent Spring.
„Războiul de 40 de ani dat cu cancerul a fost numit ceea ce este de fapt… o ratare”, a spus reporterilor într-o convorbire telefonică Jeanne Rizzo, preşedintele şi directorul executiv al Fondului pentru Cancer la Sân, care militează pentru legăturile dintre substanţele chimice şi cancerul la sân.
Senatorul Democratic Frank Lautenberg a spus că el a sperat că raportul va ajuta creşterea sprijinului pentru un proiect de lege care cere o reglementare mai atentă a substanţelor chimice.
„Actul meu pentru Substanţele Chimice Sigure cere testarea tuturor substanţelor chimice şi scoaterea substanţelor chimice de pe piaţă dacă producătorul nu poate dovedi să sunt sigure”, a spus el.
Iata si alte posibile cauze:
FORMALDEHIDA – substanta cancerigena
SCANAREA CORPORALA din aeroporturi produce CANCER
Dar doar acestea sa fie?
De ce intreaga populatie Amish extrem de rar sufera de autism, cancer sau boli de inima? Ce nu fac ei si facem noi?
De ce fix in perioada in care a explodat numarul cazurilor de cancer a explodat de asemenea si … numarul cazurilor de autism?
CDC: rata astronomica a AUTISMULUI, 1 din 68 de copii
Ar putea exista si o cauza comuna?
Chimioterapia
Deci, cum necum, exista cancer. Iar sistemul zice ca-l rezolva prin chimioterapie. Ba deseori zice ca-i musai doar cu chimioterapie.
Ar fi bine, daca n-ar fi rau. Caci chimioterapia asta e cu mari probleme.
De exemplu, Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt „catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri:
„Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”
„Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”
„Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”
„Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”
Cititi va rog mai multe la:
Dar poate credeti ca acest medic roman bate campii. Iata si ce putem citi la Chimioterapia poate contribui la răspândirea cancerului? Concluzie surprinzătoare a cercetătorilor de pe Adevarul, din 2017:
Chimioterapia ar putea permite cancerului să se răspândească în corp şi de asemenea ar putea declanşa tumori mult mai agresive, potrivit unui studiu preluat de publicaţia „The Telegraph“.
Cercetători din SUA au ajuns la o concluzie surprinzătoare faţă de tratamentul clasic anticancer. Ei au studiat impactul medicamentelor asupra pacientelor diagnosticate cu cancer de sân şi au descoperit că acestea sporesc posibilitatea ca celulele tumorale să migreze în alte zone ale corpului unde sunt aproape întotdeauna letale, scrie agerpres.ro.
Circa 55.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân în Marea Britanie în fiecare an, iar 11.000 urmează să îşi piardă viaţa din această cauză, notează sursa citată.
Multor paciente le este administrată chimioterapia înainte de intervenţia chirurgicală, însă noua cercetare sugerează că, deşi aceasta reduce tumorile pe termen scurt, ea ar putea totodată declanşa răspândirea celulelor canceroase în corp.
Se crede că medicaţia toxică declanşează un mecanism de reparare al corpului care în cele din urmă stimulează tumorile să devină din nou mai puternice. În plus, acesta sporeşte numărul de „puncte de acces“ pe vasele de sânge, fapt ce permite cancerului să se răspândească în organism.
Doctor George Karagiannis de la Colegiul de Medicină „Albert Einstein“ din cadrul Universităţii Yeshiva din New York a descoperit că numărul de „puncte de acces“ a crescut la 20 de paciente cărora le-au fost administrate două medicamente obişnuite în cadrul chimioterapiei. Studiul a fost publicat în jurnalul „Science Translational Medicine“.
Studiile pe şoareci au arătat înmulţirea celulelor canceroase
Medicul a mai spus că în cazul şoarecilor chimioterapia contra tumorilor mamare a înmulţit numărul de celule canceroase care circulau în corp şi în plămâni. Cercetătorul recomandă ca pacientele să fie monitorizate în timpul chimioterapiei pentru a se verifica dacă celulele tumorale au început să circule în corp şi dacă au apărut „puncte de acces“.
„O abordare ar fi aceea de a se preleva o cantitate mică de ţesut tumoral după câteva doze de chimioterapie preoperatorie“, a precizat el.
„În cazul în care se observă că numărul markerilor a crescut, am recomanda întreruperea chimioterapiei şi efectuarea mai întâi a intervenţiei chirurgicale, urmată de chimioterapie postoperatorie“, a subliniat cercetătorul care a precizat că echipa sa efectuează în prezent studii clinice extinse.
„În cadrul acestui studiu nu am investigat decât diseminarea indusă de chimioterapie a celulelor tumorale în cancerul de sân. În prezent lucrăm şi la alte tipuri de cancer pentru a afla dacă se generează efecte similar“, a spus Karagiannis.
CHIMIOTERAPIE CU FORTA
Chiar daca multi spun ca e cu probleme, se pare ca aceasta chimioterapie ia foarte decis drumul vaccinului. Adica va deveni obligatorie.
Olivia Steer si-a permis sa zica ieri ceva pe facebook impotriva acestei “terapii”:
https://www.facebook.com/oliviasteer/posts/1775047582535230
Si imediat i-a sarit mass-media in cap. Iar asta-i o reactie blanda, in alte tari mergandu-se cu mult mai departe. De exemplu, acum vreo doi ani, Cassandra Callender, in varsta de 17 ani, a acuzat dureri groaznice de stomac si a ajuns la Urgente, in statul Connecticut. In urma investigatiilor a fost gasita suspecta de limfomul Hodgkin. A urmat o serie de investigatii si la un moment dat a fost sfatuita sa urmeze tratament chimio. Pentru ca a refuzat si a dorit sa ceara si alte pareri, a fost luata cu forta de autoritati si dusa intr-un centru de plasament. In final, desi au urmat actiuni in instanta, a fost legata cu forta de un pat spitalicesc si supusa tratamentului chimioterapeutic. I-au fost interzise legaturile cu exteriorul si a fost amenintata ca, daca nu va accepta de buna voie tratamentul, va fi obligata, iar scapare nu va avea.
Cititi va rog mai multe la:
SUA (evident): Adolescenta luata cu forta si OBLIGATA sa urmeze CHIMIOTERAPIE
E evident ca daca le iese pasenta cu vaccinarea obligatorie, aceasta va fi folosita si ca poarta pentru instaurarea dictaturii medicale de maine, unde la loc de cinste va sta si chimioterapia cu forta.
La final, iata si cateva mame mucenite:
Mamă MUCENIȚĂ: A ales să MOARĂ decât să întrerupă SARCINA
A refuzat chimioterapia pentru a nu-si ucide bebelusul din pantece. A nascut si asteapta sa moara
Cititi va rog si:
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.