China este țara lucrurilor ieftine, iar aici se contrafac nu numai obiecte vestimentare şi accesorii, dar şi produse alimentare.
De exemplu, orezul fals din China arată absolut identic cu cel natural, doar că la fierbere, în loc să se umfle, boabele de orez contrafăcut rămân tari și mici. Consumul acestui așa-zis aliment poate afecta sistemul digestiv, dar poate duce și la dereglări hormonale. Dar acesta nu este singurul aliment contrafăcut care pune în pericol sănătatea și chiar viața oamenilor.
Laptele făcut din cretă și chiflele umplute cu un amestec din carton, în loc de carne, sunt alte produse alimentare contrafăcute care nu au ce căuta în magazine.
Iată și alte alimente false made in China care sunt dăunătoare
Tăiței de orez făcuți din plastic
În 2015, 50 de fabrici din Dongguan, China, au fost închise de către autorități, din cauză că au fost folosite substanțe chimice ilegale, pentru prepararea tăițeilor de orez. Aceste fabrici erau foarte importante în regiune și fabricau produse în valoare de 1,1 milioane de lire sterline anual.
Lapte făcut din cretă
În anul 2004, CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.
Carnea de porc fosforescentă
În 2011, o femeie a alertat autoritățile, după ce a observat că bucățile de carne abia cumpărate erau fosforescente. După ce au efectuat mai multe analize, medicii au descoperit că porcul era infestat cu o bacterie fosforescentă. Această bacterie este dăunătoare omului.
Ouă false
Pentru fabricarea acestor ouă se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali şi apă. Ingredientul principal pentru obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.
În ultima vreme a existat o creștere semnificativă în ceea ce privește prețul nucilor, în China. Astfel că, hoții au profitat de această ocazie și au umplut cojile nucilor cu ciment. Chiar și în prezent se mai practică această escrocherie.
Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită
Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”. După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.
Orezul cu plastic
Acest orez artificial conține plastic, fiind produs din cartofi și rășini sintetice. După fierbere, orezul se întărește, rezultatul fiind un risc crescut de îmbolnăvire. Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar și cancer.
Vin contrafăcut
După ce au ajuns să copieze cu totul magazine, nu este de mirare că acum chinezii falsifică și vin. Cel franțuzesc este preferat.
Chifle umplute cu un amestec din carton
În 2007, câțiva jurnaliști din China au prezentat povestea unor localnici care puneau carton în chifle, în loc de carne. Cartonul era înmuiat într-o substanță chimică special, apoi era amestecat cu legume și carne de porc.
Se intampla si din astea, dar e mai greu sa ajunga asa ceva in Romania. Problema e ca unele produse din China chiar ajung.
De exemplu, practic in orice magazin alimentar se gaseste usturoi din China, despre care nu se stie in ce conditii a fost cultivat. Apoi majoritatea firmelor care comercializeaza bulion/ pasta de tomate nu se mai obosesc sa o prepare traditional, ci folosesc un concentrat care e adus tot din China si despre care nu se stie foarte clar cum e preparat.
In afara da asta, Romania, tara cu terenuri agricole de calitate, importa legume din Olanda, multe crescute in mod artificial (intr-o tara care are jumatate din teritoriu sub cota nivelului marii).
Psihopatii astia de chinezi si-au vandut sufletul diavolului daca pentru niste banuti in plus sunt in stare sa faca asa ceva! Spurcata natiune!
Una este să falsifici un vin, dar alta e să faci un ou, care e complex. Personal, pe aia cu ouăle false nu o cred. E prea greu/imposibil să reuşeşti să faci un produs care să imite oul ca aspect, ca proprietăţi şi ca gust. Eu nu pot să cred că un amestec de clorură de calciu, alaun etc. e translucid şi gelatinos, iar prin încălzire devine alb şi solid (dar nu rigid ca lemnul) şi cu gust de ou în ambele stări.
Iar la cât costă un ou, chiar şi numai manopera de falsificare cred că ar costa mai mult. Plus că oricine ştie bine cum arată, cum se comportă şi ce gust are un ou adevărat, ca să vadă orice diferenţă. Baţi spumă un amestec de clorură de calciu şi gelatină?
Suspectez că ideea cu falsificarea ouălor, ca şi alta cu pui morţi şi vopsiţi, e o minciună menită să reducă cererea pentru produse chinezeşti.
Mi se pare ciudat că auzim repetat despre falsurile din China, dar nu prea auzim despre faptul că o mulţime de produse de panificaţie pe care le cumpărăm sunt făcute din făină şi dintr-un amestec de E-uri, în proporţie de 1/20. Deci, la 1 kg de făină, 50g de E-uri. Enorm! Nu ouă şi nu lapte în cozonac, ci E-uri cancerigene! La fel frişca, de care doar acasă să mai mâncăm de cea adevărată! Din 20 de pâini mâncate, una e din E-uri 100%. Nu ştiu cât ne otrăvesc pe noi alimentele chinezeşti, dar astea de care zic ne otrăvesc sigur.
http://evz.ro/fabrica-de-e-uri-am-intrat-in-aria-51-a-industriei-alimentare-din-romania-977044.html