X

Tupeu de BOLȘEVIC: „Armatele sovietice au salvat România de naziști”. Răspuns din partea României: „În cei 50 de ani de tristă amintire vi s-a mulțumit cu vârf și îndesat”

de null

Imagini pentru redenumire a Parcului Tolbuhin

Viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu continuă demersul de redenumire a Parcului Tolbuhin din București, în ciuda protestului oficial exprimat de Ministerul Afacerilor Externe rus, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Maria Zaharova.

Inițiată acum o lună, intenția de redenumire a Parcului Tolbuhin a intrat recent în atenția MAE rus care face apel la autoritățile române să înceteze demersul de schimbare a denumirii Parcului Tolbuhin, invocând memoria a mii de soldați sovietici care și-au dat viața pentru eliberarea României de fascism.

Reacția viceprimarului liberal de la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, nu a întârziat să apară, acesta afirmând că va continua demersurile, în ciuda protestului exprimat de autoritățile ruse.

”Remarc memoria selectivă de care dau dovadă reprezentanții ruși, reprezentanți care nu-și mai amintesc de tezaurul românesc aflat la Moscova, nu recunosc și nu-și asumă atrocitățile oribile comise de regimul Stalin, mai ales la adresa poporului român din Basarabia sau atitudinea soldaților ruși care s-au comportat precum o armată de ocupație, dar repetă cu obstinație faptul că ne-au salvat de naziști. Vă mulțumim încă odată, deși cred că în cei 50 de ani de tristă amintire vi s-a mulțumit cu vârf și îndesat”, spune Dan Cristian Popescu pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

”Cu riscul de a mă repeta, afirm încă odată că noi, românii, am cunoscut în istoria noastră oameni de seamă pe care suntem datori să-i cinstim și nu avem nevoie să onorăm numele unor invadatori. Prin urmare, voi continua demersurile pentru schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin și voi iniția cât mai curând o consultare a bucureștenilor pentru găsirea unui nou nume parcului respectiv”, afirmă în continuare Dan Cristian Popescu.

Fiodor Tolbuhin a fost un mareșal rus, unul din conducătorii armatei sovietice din timpul celui de-al doilea război mondial.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Comunism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Poate fi gasit chiar numele unei personalitati de origine rusa care sa nu fi avut vreo legatura cu regimul sovietic sau al unei personalitati din cadrul comunitatii lipovene (cum e Ivan Patzaichin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.