X

Tupeu de BOLȘEVIC: “Armatele sovietice au salvat România de naziști”. Răspuns din partea României: “În cei 50 de ani de tristă amintire vi s-a mulțumit cu vârf și îndesat”

de null

Imagini pentru redenumire a Parcului Tolbuhin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu continuă demersul de redenumire a Parcului Tolbuhin din București, în ciuda protestului oficial exprimat de Ministerul Afacerilor Externe rus, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Maria Zaharova. 

Inițiată acum o lună, intenția de redenumire a Parcului Tolbuhin a intrat recent în atenția MAE rus care face apel la autoritățile române să înceteze demersul de schimbare a denumirii Parcului Tolbuhin, invocând memoria a mii de soldați sovietici care și-au dat viața pentru eliberarea României de fascism.

Reacția viceprimarului liberal de la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, nu a întârziat să apară, acesta afirmând că va continua demersurile, în ciuda protestului exprimat de autoritățile ruse.

”Remarc memoria selectivă de care dau dovadă reprezentanții ruși, reprezentanți care nu-și mai amintesc de tezaurul românesc aflat la Moscova, nu recunosc și nu-și asumă atrocitățile oribile comise de regimul Stalin, mai ales la adresa poporului român din Basarabia sau atitudinea soldaților ruși care s-au comportat precum o armată de ocupație, dar repetă cu obstinație faptul că ne-au salvat de naziști. Vă mulțumim încă odată, deși cred că în cei 50 de ani de tristă amintire vi s-a mulțumit cu vârf și îndesat”, spune Dan Cristian Popescu pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

”Cu riscul de a mă repeta, afirm încă odată că noi, românii, am cunoscut în istoria noastră oameni de seamă pe care suntem datori să-i cinstim și nu avem nevoie să onorăm numele unor invadatori. Prin urmare, voi continua demersurile pentru schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin și voi iniția cât mai curând o consultare a bucureștenilor pentru găsirea unui nou nume parcului respectiv”, afirmă în continuare Dan Cristian Popescu.

Fiodor Tolbuhin a fost un mareșal rus, unul din conducătorii armatei sovietice din timpul celui de-al doilea război mondial.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Poate fi gasit chiar numele unei personalitati de origine rusa care sa nu fi avut vreo legatura cu regimul sovietic sau al unei personalitati din cadrul comunitatii lipovene (cum e Ivan Patzaichin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button