(Natural News) Ai linge un scaun de toaletă? Hei, nu-ți face griji, poți bea doar din sticla de plastic folosită. Cercetătorii spun că reumplerea sticlelor din plastic și consumul din ele provoacă mai mult rău decât bine, elementul devenind, în esență, un teren de reproducere pentru bacterii.
Studiul a fost realizat de Treadmill Reviews și a analizat sticlele de apă folosite de un atlet după fiecare utilizare timp de o săptămână. Ei au descoperit ca numarul de bacterii pe sticlele de apa refolosite a ajuns, in medie, la o colonie de 900.000 de unitati pe metru patrat. Mai mult decât un scaun tipic de toaletă. Autorii studiului au concluzionat de asemenea că 60% din tulpinile de bacterii găsite pe sticla de apă sunt capabile să te îmbolnăvească..
Dr. Marilyn Glenville a scris pentru Good Housekeeping, după cum a relatat pe ZeeNews.India.com, „Anumite substanțe chimice găsite în sticle de plastic pot avea efecte asupra fiecărui sistem din corpul nostru. Acestea pot afecta ovulația și pot mări riscul de apariție a unor probleme hormonale cum ar fi PCOS, endometrioza și cancerul de sân, printre altele.”
Într-un articol separat despre TheSun.co.uk, sa remarcat faptul că reutilizarea sticlelor de plastic și apoi depozitarea lor la temperatura camerei poate promova regenerarea bacteriană, în ciuda spălării corespunzătoare a sticlei. Dr. Richard Wallace de la Centrul de Sănătate al Universității din Texas a avertizat: „[bacteriile care au crescut în sticle reutilizate] te-ar putea face foarte bolnav, aproape ca și cum ai avea otrăvire alimentară … [simptomele ar putea include] greață, vărsături, diaree. Practic cele mai grave vărsături pe care le-ai avut vreodată în viața ta.
Articolul din Sun a ajuns la concluzia că spălarea nu a fost o garanție că vor fi ucise bacteriile dăunătoare. Mai mult decât atât, autorul articolului a afirmat că „utilizarea frecventă și spălarea vor provoca defectarea materialului plastic, mai ales dacă se spală la o temperatură prea mare” (Legat de subiect: Mike Adams vorbește despre pericolele și miturile despre sticlele de apă din plastic.)
Celălalt „B” după care să te uiți
Acest nou studiu adaugă un alt „B” la lista noastră de motive pentru care nu ar trebui să reutilizăm sticlele de plastic. În 2012, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a interzis vânzarea de sticle pentru bebeluși care conțineau bisfenol A (BPA). Compusul chimic, folosit frecvent în materialele plastice, a fost găsit că imită hormonul estrogen și ar putea perturba creierul și dezvoltarea reproductivă a fetusului și a copiilor. Acest lucru a determinat producătorii să utilizeze un înlocuitor BPA, denumit bisfenol S (BPS). Cu toate acestea, mai multe studii privind compusul au constatat că BPS ar putea fi la fel de dăunătoare.
Într-un raport de avertizare pe ScientificAmerican.com, a fost scris că „Un studiu efectuat de Cheryl Watson la Universitatea din Texas Medical Branch de la Galveston a constatat că și concentrațiile picomolare (mai puțin de o parte pe triliu) de BPS pot perturba funcționarea normală a celulei, care ar putea duce la tulburări metabolice, cum ar fi diabetul și obezitatea, astmul, defectele congenitale sau chiar cancerul.
Aceste afirmații sunt în strânsă legătură cu un alt avertisment emis pe NewScientist.com, care a declarat că o altă alternativă la BPA, fluorofenol-9 bisfenol (BHPF) ar putea bloca activitatea normală a hormonilor, cauzând potențial probleme de fertilitate și chiar inducerea sarcinilor spontane la șoareci.
Oamenii de știință au declarat că singura acțiune preventivă adevărată ar fi să nu cumpere sticle de plastic sau să le reutilizeze. În schimb, recomandă utilizarea recipientelor din sticlă.
Cum să reciclezi corespunzător
Se estimează că aproximativ un milion de sticle de plastic sunt cumpărate în întreaga lume în fiecare minut, potrivit TheGuardian.com. Acest număr este așteptat să crească cu încă 20% până în 2021. Având în vedere că aproximativ 20.000 de sticle sunt cumpărate în fiecare secundă, învățarea modului în care trebuie reciclate este de cea mai mare importanță. Din păcate, posibilele pericole pentru sănătate legate de reutilizarea sticlelor de plastic pentru consumul de apă ne împiedică să protejăm mediul în acest fel. Există totuși și alte modalități de a recicla corect sticlele de plastic. În general, suntem sfătuiți să căutăm o uzină locală de reciclare sau programe de reciclare curbside. Aceste facilități sunt bine echipate pentru reutilizarea eficientă a sticlelor de plastic.
Poți citi mai multe asemănătoare pe http://enviro.news/.
Sursele includ:
Citiți vă rog și:
- Atenționare: Mii de chimicale în apa îmbuteliată
- PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor
- VIDEO: majoritatea produselor alimentare din SUA sunt vandute in ambalaje ce contin un … hormon sexual
- PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si …
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Concluzia finală? Cumpărați sticle. Cumpărați…cumpărați… Ne ocupăm „noi” de deșeuri… „Facem alte sticle”…