X

E sau nu e homosexual Episcopul Husilor? Ce ne tot ameteste Patriarhia si Episcopia Husilor?

de Saccsiv

Acum sase ani:

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

Si l-am numit in acel articol Patriarh Satanic pentru ca asa este si pentru ca ne-o confirma unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut acest neam:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

De ce era esentiala in Romania citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an, ne explica foarte limpede Parintele Mihai Valica:

Prof. Pr. MIHAI VALICA motiveaza indemnul sau la citirea MOLIFTELOR SFANTULUI VASILE CEL MARE in ziua de 1 ianuarie

Ba mai mult, acelasi Parinte adauga:

 

Moliftele ar trebui completate si nu limitate, cu noi formule actualizate la problemele noi, cum ar fi: sa scoata demonii din politica, din masonerie, miscari oculte, de prin unele banci jefuitoare, precum si din alte ideologii dracesti actuale, din secte sau din bisericile ecumeniste, din unii teologi inchipuiti si apostati, din guverne si administratii centrale si locale, care jefuiesc prin taxe si impozite aberante pe om, pe care il umilesc si-l subjuga in numele unei false simulari a binelui comun.

 

Cititi va rog mai multe la:

Cautati bisericile unde pe 1 ianuarie se vor citi MOLIFTELE SFANTULUI VASILE CEL MARE

E evident, ca tocmai din motivele pentru care trebuiau citite, s-a hotărârat, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din 17 februarie 2011, interzicerea citirii lor …

Dar nu Patriarhul Daniel e subiectul prezentului articol, ci Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, cel ce a venit cu propunerea draceasca de mai sus, cel ce a dovedit insa ca are o problema cu exorcismele inca din timpul chestiunii „Tanacu”:

CAZUL TANACU. Presa a turbat din nou la aflarea vestii ca trei maicute au fost eliberate. Unde au gresit ierarhii? IN APARAREA PREOTULUI Petru Corogeanu: parintii GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si IUSTIN PARVU

Oare ce l-a manat intr-o astfel de lupta pe acest Episcop?

Foto: http://www.flux24.ro/sex-gate-la-varful-bisericii-ortodoxe-cu-episcopul-husilor-si-dna/

Dupa cum stiti:

Un nou scandal in BOR: Episcopul Huşilor, şantajat de trei preoţi cu o înregistrare scandaloasă

Stirea a fost postata si de noi la mijlocul lui iunie. Sa vedem noutatile:

Adevarul: Film de 22 de minute în care Episcopul Huşilor apare întreţinând relaţii sexuale orale cu un bărbat. Cine a înregistrat momentul intim scandalos

 

[…]

22 de minute de relaţii intime cu un alt bărbat în sutană

Filmuleţul controversat cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, a circulat printre preoţii din Vaslui de la mulţi ani şi nu ar fi fost pentru prima dată când ar fi fost solosit în scop de şantaj. Imaginile video au fost realizate chiar de bărbatul care apare în înregistrarea video, alături de un bărbat a cărui fizionomie seamănă întocmai cu a Episcopului Huşilor. De altfel, la începutul înregistrării acesta apare în cadru pentru pentru câteva secunde, în timp ce, cel mai probabil aşează camera pe o poliţă. Imaginile sunt realizate color, cu o claritate aproape perfectă şi sunet. Timp de 22 de minute, cei doi bărbaţi, îmbrăcaţi în sutană, apar în ipostaze extrem de intime: se sărută languos, se îmbrăţişează, se întind pe pat şi îşi fac unul altuia sex oral.
Episcopia îşi cere iertare pentru tulburarea creată  

În urma reţinerii celor trei preoţi, Episcopia Huşilor a emis un comunicat de presă în care vorbeşte despre dragoste părintească şi rugăciune, cerându-şi iertare pentru ”tulburarea creată”.

”Episcopia Huşilor aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a luat act cu profundă îngrijorare şi regret de situaţia creată de susnumiţii, nădăjduind totodată că instituţiile abilitate ale statului vor clarifica această speţă, urmând ca după pronunţarea finală a acestora, să fie hotărâte şi măsuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Îndemnăm cu dragoste părintească pe toţi fiii duhovniceşti ai Eparhiei Huşilor şi ai Bisericii Ortodoxe Române să sporească lucrarea rugăciunii şi a faptelor bune, cerându-le iertare pentru tulburarea creată şi asigurându-i că aceste incidente sunt tratate cu maximă responsabilitate pastorală, pentru o activitate transparentă şi în conformitate cu crezul creştin”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor. 

Patriarhia aşteptă derularea procesului de aflare a adevarului 

La rândul lor, reprezentanţii Patriarhiei Române au precizat într-un răspuns comunicat ziarului Adevărul că acest caz este urmărit ”cu maximă atenţie”.

”Până în acest moment, întrucât cercetarea celor trei persoane reclamate este în curs şi nu există înca o concluzie oferită de autorităţile care instrumentează cazul, dar şi pentru că natura acestuia nu este una strict bisericească, ci juridico-penală, iar mitropolia Moldovei nu a primit nicio sesizare împotriva episcopului Husilor, care este persoana reclamantă, autorităţile bisericeşti nu pot decât aştepta derularea procesului de aflare a adevarului în cazul mentionat. Conform legiuitorului, până la finalizarea anchetei şi pronuntarea unei sentinţe, prezumţia de nevinovăţie este inviolabilă”, a precizat, pentru ”Adevărul”, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Adevarul: Anchetatorii au găsit opt filme cu episcopul de Huşi în ipostaze intime alături de bărbaţi diferiţi. Ar fi vorba despre foşti sau actuali elevi la seminar

[…]
Opt înregistrări compromiţătoare 

Pe 15 iunie, procurorii DNA au descins la domiciliile celor trei clerici, de unde au fost ridicate laptopuri, telefoane, memory-stick-uri etc.

Anchetatorii au descoperit în sistemele informatice mai multe materiale video în care episcopul Huşilor ar apărea în ipostaze intime alături de diverşi bărbaţi, despre care se suspectează că ar fi foşti sau actuali elevi ai Seminarului Teologic din Huşi, acolo unde episcopul Corneliu este profesor.

Dacă în laptopurile preoţilor Damian şi Bumbu a fost descoperită o filmare veche, care ar fi circulat printre preoţii din Vaslui de mai mulţi ani, în cazul arhimandritului Jitaru, anchetatorii au descoperit opt înregistrări video în care episcopul Huşilor ar apărea în ipostaze intime cu bărbaţi diferiţi.

Posibilă corupere sexuală, încă neinvestigată

Deşi se suspectează că bărbaţii care apar în materialele de procurorii DNA sunt elevi ai seminarului din Huşi, unii dintre ei încă minori, până la această dată autorităţile judiciare nu au declanşat nicio anchetă care să vizeze o posibilă corupere sexuală a acestora. Nici reprezentanţii BOR nu au declanşat vreo anchetă internă care să vizeze cazul grav de la Episcopia Huşilor, aşteptând doar finalizarea juridică a dosarului de şantaj.

Totuşi, la ultima şedinţă a Sfântului Sinod, desfăşurat în perioada 4-5 iunie, la Patriarhia Română, s-a luat o hotărâre, cu carater generic, prin care, s-a stabilit ca ”Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului şi mirenilor şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti”.

 

Tupeul Patriarhiei si al Episcopiei Husilor este maxim. Dupa blocurile gri e chiar o vorba: “tupeu de gaozar”. Pentru ca baietii au constatat ca nu exista tupeu mai mare decat cel al homosexualilor.

Asadar, zice Patriarhia cum ca:

Până în acest moment, întrucât cercetarea celor trei persoane reclamate este în curs şi nu există înca o concluzie oferită de autorităţile care instrumentează cazul”.

Pai tocmai aia e: ce are una cu alta? Caci se cerceteaza infractiunea de santaj. Adica se cauta un raspuns la intrebarea daca cei trei au santajat sau nu. Nu se ancheteaza daca Episcopul Husilor este homosexual sau nu. Ce concluzie sa ofere autoritatile?

“dar şi pentru că natura acestuia nu este una strict bisericească, ci juridico-penală”

Ba fix bisericeasca e. Caci subiectul propozitiei e Episcopul Husilor si raspunsul la intrebarea daca e sau nu homosexual.

“iar mitropolia Moldovei nu a primit nicio sesizare împotriva episcopului Husilor”

Dar nu-i destul de sesizata toata treaba de toata lumea, incat sa se poata autosezita si singuri?

“care este persoana reclamantă”

Episcopul Husilor este persoana reclamanta in cazul de santaj, aspect cu totul neinteresant pentru raspunsul la intrebarea: e sau nu e homosexual?

“autorităţile bisericeşti nu pot decât aştepta derularea procesului de aflare a adevarului în cazul mentionat”

Ce ne mai ameteste …

Inca o data: ce aflare a adevarului?

Caci procesul va fi despre santaj, nu despre a ne dumiri daca Episcopul Husilor este homosexual sau nu.

Deci, ce asteapta autoritatile bisericesti? Sa treaca vremea? Sa se uite? Sau sa ce?

“Conform legiuitorului, până la finalizarea anchetei şi pronuntarea unei sentinţe, prezumţia de nevinovăţie este inviolabilă”

Efectiv isi bate joc de noi Patriarhia prin purtatorul sau de vorbe Vasile Bănescu. Prezumtia de nevinovatie se aplica celor trei preoti caci ei sunt cei judecati in speta cu santajul.

Prezumtia de nevinovatie nu se aplica celor necercetati. Despre ce prezumtie de nevinovatie sa vorbim in cazul Episcopului Husilor? Patriarhia trebuie mai intai si de indata sa purceada la cercetarea acestui Ierarh in chestiunea: e sau nu e homosexual.

Cat despre Episcopia Husilor, comunicatul de presa e foarte clar: asteapta ca institutiile statului sa clarifice aceasta speta, dupa care sa hotarasca masurile canonice disciplinare.

Doar ca speta e despre santaj, nu despre homosexualitate, asa ca evident ca daca vor fi luate masuri canonice disciplinare, acestea se vor aplica strict impotriva celor trei preoti …

Tot dupa blocurile gri mai e o vorba: “Sa te fereasca Dumnezeu teroarea bulangiului”.

Nu stim inca daca Episcopul Husilor este homosexual, interesant insa cam ce-i poate pielea:

VIDEO: Pseudo-episcopul Hușilor apelează la mercenarii jandarmi pentru a evacua un preot căruia îi reținea din salariu

De ce este important sa stim daca Episcopul Husilor este homosexual sau nu?

Pai iata ce putem citi la http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/curvia-sodomie-81917.html

 

487. -„Curvia -sodomie este pacatul pe care il face barbat cu barbat sau barbat cu femeie cand nu vor sa aiba copii. El este pacat strigator la cer. „Strigatul (dreptatii dumnezeiesti) impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit foarte si, pacatul lor este foarte greu” (Fac. 18,20). „Daca cineva se va culca cu un barbat asa cum se culca cu o femeie, amandoi au facut o mare uriciune, de aceea ei trebuie pedepsiti cu moartea, iar sangele lor sa cada asupra capului lor” (Lev.-120-20, 13; Deut. 23,17; Rom. 1, 26, 32). Sodomitii si Gomoritii, adica cei ce fac spurcaciuni in gura, imparatia lui Dumnezeu nu o vor vedea” (I Cor. 5, 9-10).

[…]

 1. -„Sodomitenii se considera mai rau decat ucigasii, fiindca e cu mult mai bine de a muri, decat a trai in halul acesta. Ucigasii despart sufletul de trup, dar acestia, impreuna cu trupul ucid si sufletul. Orice fel de pacat nu se poate compara cu aceasta grozava nelegiuire si daca, cei ce patimesc de aceasta boala ar simti grozavia acestei pofte pacatoase, ar prefera ca mai bine sa moara de o mie de ori, decat sa faca aceste pacate… Unul ca acesta este vrednic de batut cu pietre si de femei si de barbati, caci a nedreptatit si a defaimat ambele sexe”. Sf. Ioan Hrisostom, Rom. Om. a V- a

[…]

 

Adica daca e homosexual, Episcopului Husilor trebuie sa i se aplice ceea ce i s-a aplicat si Episcopului Irineu:

CE SE INTAMPLA in Episcopia Ortodoxa Romana din America? EPISCOPUL IRINEU – HOMOSEXUAL sau PRIGONIT?

Cititi va rog si:

Text doar pentru cei cu stomacul tare: HOMOSEXUALITATEA si SCATOFILIA …

Iata si cateva detalii:

Episcopul Corneliu Onilă Barladeanu, in 1993 va obține o bursă de cercetare din partea Diakonische Werk (DW), orgnizație caritabilă a Bisericii Evanghelice din Germania (Evangelische Kirche in Deutschland – E.K.D.). Această bursă îi va oferi tânărului doctorand șansa de a continua în paralel, până în 1996, cursurile doctorale la Facultatea de Teologie Protestantă, din cadrul Universității Marburg. A primit din partea Guvernului german prin intermediul Fundației Konrad Adenauer Stiftung (K.A.S.) o bursa. A fost delegat de Patriarhia Romana sa participe la numeroase simpozioane, conferinte si congrese internationale, printre care: Conferinta cu tema „2.000 de ani de crestinism, realitati si perspective“ (Bensheim, Germania 1998); Congresul monahilor benedictini cu tema „Monahismul, spiritualitate si provocare in Europa“ (Roma 2000); Seminarul organizat de Episcopia Catolica de Haarlem – Olanda, cu tema „Misiunea crestina in Europa secolului XX“ (2001); Simpozionul cu tema „Misiunea crestina si succesele misionare in Europa“, organizat de catre Conferinta Bisericilor Europene (Varsovia, 2003); Simpozionul cu tema „Mediul inconjurator si mesajul crestin“ (Zurich, Elvetia 2004); Simpozionul cu tema „Constitutia Europei si Bisericile crestine“ (Stuttgart, Germania, 2004) s.a.

Cititi va rog:

Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare) pune niste biruri uriase preotilor

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

53 comentarii

 1. De unde luați știrile astea? De ceva vreme văd numai știri compromițătoare împotriva Patriarhiei Române, împotriva episcopilor, împotriva tuturor. Aveți niște surse sigure sau faceți doar dezbinare în Biserică cum e la modă de ceva vreme?

  1. stirile compromitatoare arata crunta realitate, starea de fapt din BOR… un astfel de omi nu poate fi ierarh… cum isi fac papistasii curatenie in adunătura lor, mai cu seamă trebuie făcută curățenie în Biserica lui Hristos.. probele sunt indubitabile… si s-ar parea ca e plina ierarhia de poponari

  2. dar aveti o sursa sau asa din auzite? ca din minimele mele cunostinte o stire trebuie verificata, avand mai multe surse ^_^ iar treaba asta cu facutul curatenie in Biserica nu cred ca va revine voua, o pagina de stiri ` Ortodoxe`.

   1. De abia astepti sa fii popa nu? Jalnic. Sfintii fugeau de preotie. Dar ce mai conteaza? Invatam (te)ologie,mai lalaim un pic, lingusim pe cine trebuie si gata, in 4-5 ani avem bani, masina scumpa si vila. Iar prostii trebuie tinuti in continuare in intuneric si mulsi de bani.

    Iudele, pedofilii si homosexualii sunt aparati de cei asemenea lor. Corb la corb nu-si scoate ochii.

    1. Si Ioanichie de la Frasinei a asteptat cu limba scoasa moartea batranului Neonil ca sa-si indeplineasca visul si sa ajunga staret alaturi de ucenicul Damian cu care face baie impreuna.
     Si turbatul Irineu Jidovul tuna si fulgera de la Craiova sa dea afara din manastire monahii „neascultatori”.
     Poponarii sunt acceptati, cat sunt slugoi la sefi si reprezinta un magnet financiar substantial la buzunarul bietilor crestini.

   1. Cristina Cristina,
    Ghera Rotariu Darius si alti neincrezatori
    cititi si voi si va cruciti ce scrie in rechizitoriul DNA:

    http://www.vremeanoua.ro/procurorii-dna-tin-la-sertar-opt-filme-cu-orgiile-episcopului-corneliu

    https://ro-ro.facebook.com/Opriti-abuzurile-Episcopului-Corneliu-al-Husilor-628616433822585/

    Homosexual, sau nu, acest episcop nu mai poate sa stea in functie decat daca se doreste compromiterea fara precedent a BOR. Acest scandal in care a tras Biserica pentru a se apara pe sine este ca un scuipat pe obrazul Biserici si al lui Hristos. Pentru palma data Bisericii si sminteala pe care o aduce credinciosilor trebuie sa plece, pentru pacatele lui personale il va judeca Dumnezeu.

    Gavrila Mihai
    Acest pacat este incompatibil cu misiunea de preot si de episcop . E asa de greu de priceput ca sunt canoane ale Bisericii care interzic sa fii preot daca esti homosexual?

    Pentru pacatele noastre avem asemenea ierarhi. Doamne iarta-ne si fa Tu dreptate!

   2. Întâi de toate il rog pe fratele admin să mă ierte pt ieșirea necontrolabila, în al doilea rând pt cei ce veniți depe blogurile aservite/ vasale Cristina Cristina, ghera rotavirus darius, da nu va este rușine obrazului bai lingailor și muștelor puturoase ce sunteți, ?! Bă nu mai ascundeți gunoiul sub preș că deja a dat afară, cine va băgat la înaintare va băgat prost, în ceea ce il privește pe pomohaci hai sa zicem că pe partea cu sodomia este cu dus și întors, insa el trebuia caterisit numai pt faptul că a transformat parohia din mosuni in promenadă pt sectari ( a se vedea poteca făcută de Vladimir puștan acolo) dar cine sa il caterisească cei în cuget și simțiri cu el?!,

 2. Ducă se unde le e locul, nu în fruntea Bisericii acești apostati de la Credinta, pentru că au început sa ne râdă toți sectanți și eretici din cauza lor. Ei (sectanții) confundă Ortodoxia cu acești oameni care nu au nici o frică de Dumnezeu pentru ca nu l cunosc pe Dumnezeu. Sa ne lase în pace și să se ducă la protestantii lui sau dacă e pe invers sa se ducă la aia, pentru că ne au adus multe prejudicii morale, duhovnicesti și din punct de vedere lumesc. Nu avem nevoie de ei, mai ales acum că se dau și la copii noștri. Nu le a ajuns ca au adus poporul în sapa de lemn cu lăcomia lor inimaginabila vor sa ne ducă și copii în iad sodomizandu i. Dumnezeu sa i oprească cum știe El. Nu se mai poate. ESTE STRIGĂTOR LA CER. Nu o sa mi las copii la școlile lor. Mai bine îi trimit sa vietuiasca în pădure decât sa i strice ei. Ăștia au orbit cu totul, repede,, cateriseste” pe cel drept și credincios dar zabavnici și fără nici un fel de grabă pe cei nevrednici și fără de Dumnezeu. Bineînțeles cum ați spus și dv. în art.,, tupeu de g….. DOMNUL ȘI MAICA DOMNULUI SĂ NE PĂZEASCĂ de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți și de lupii îmbrăcați în piei de oaie, care duc turma la pierzare fără nicio remușcare. Pe ei nu i interesează decât traiul bun și cât mai multe donații, colecte, bani bani bani bani (a se înțelege euro și dolari) fericirea lor asta e, nu să câștige suflete ptr Împărăția lui Dumnezeu. Au terminat și preotii și poporul cu taxele lor,ca sa și satisfacă poftele lor. Iertati.

 3. Cum puteti spune dacâ stirea e adevâratâ câ nu afecteazâ BISERICA si pe noi sâ – i dea drumul sâ lase haina câ sunt destui vrednici de ierarhi si sâ -si facâ omul treaba ) câ de atIta bine o iau razna !!!

 4. Nu are ce cauta in fruntea noastra. ” loveste in pastor si oile se vor imprastia” Exact asta vrea satana, a intrat in pastori. Acest episcop, sa-si satisfaca poftele sexuale, lepadand sutana definitiv.

 5. Ma, voi sunteti cretini? Cum sa nu te afecteze cand episcopul e poponar, daca sunt adevarate informatiile acestea, episcop care ar trebui sa te invete rugaciunea si care prin viata lui curata ar trebui sa dobandeasca harul Duhului Sfant si prin discernamantul dat de Duhul Sfant sa aleaga dintre credinciosi crestini vrednici si sa-i hirotoneasca. Dar neavand deloc discernamant au hirotonit la gramada toti impostorii si acum va mirati ca toti fac sminteala si nimeni nu are discernamant sa aleaga intre ortodoxie si erezie. Dar la voi ecumenistii nu e nici o problema, episcopul poate sa faca gomorie si sodomie ca de, e si el om. Si va mai numiti crestini, rusine sa va fie!

  1. Ai perfectă dreptate!
   Gavrilă MIhai, după comentariu, ori e din tagma preoților, ori e și el poponar, ori…c-un ușor retard mintal!

 6. Prin zona Moldovei se știe ca este foarte avid după bani,dacă nu e plătit bine nu te onorează la slujbe sau sfințiri și dacă este așa nu-i greu sa ne gândim ca pot fi și altele! Exact cazul Porohaci…

 7. Sunt multe articole din ziare despre el pe internet și din surse mai exacte,problema e mai veche,poate așa se mai face putina curățenie, ce sa faci trebuie sa acceptam ca nu exista pădure fără uscaciuni și nu trebuie deloc sa ne dezbinam,sa acceptam realitatea și sa facem ceva; pana la urma adevarul iese la iveală…

 8. Doamne,ce ne este dat sa traim.Sa ne intrebam daca Episcopii si preotii nostri sunt homosexuali.Apara-ne so ne pazeste Doamne ,iar daca avem lupi in piei de oaie printre prelatii nostri Fa Tu ce stii Doamne si ii indeparteaza de cele Sfinte.

 9. Îmi pare foarte rău dar laicii nu au voie să discute despre păcatele episcopilor, preoților și diaconilor, adică a ierarhilor, mai ales în cazul când nu au fost cercetate și condamnate de un sinod de episcopi ortodocși. Chiar și plângere împotriva unui cleric nu poate depune oricine. Citiți Pidalionul. Numai în caz de erezie se poate discuta de oricine indiferent de treapta lui și se pot lua măsuri, chiar și individual. Despre păcate se poate discuta totuși nenominal și numai în cazul când are scop educativ. Mai ales în cazul păcatelor care au ajuns obicei de masă și nu mai trezesc indignarea colectivității este o obligație a oricărui creștin ca să vorbească împotrivă și mai ales public dar fără să arate cu degetul pe cineva anume. Numai într-un singur caz este permisă apelarea nominală a păcătosului și anume când persoana ocupă o funcție publică civilă și care prin faptele sale pune în pericol morala creștină a societății sau viața și avutul unei alte persoane.(Vedeți exemplele sfinților Ioan Gură de Aur, Chiril al Alexandriei, Vasile cel Mare, Teodor Studitul, etc.)
  Este adevărat că este o mare cădere a ierarhiei și a creștinilor în general că apelează la puterea civilă pentru judecarea faptelor altor creștini frați ai lor. Avem îndreptar despre aceasta și în Biblie: Întâia epistolă către corinteni a sf. apostol Pavel, cap. V, 12-13 și cap VI. Dacă toată lumea din biserică ar judeca faptele ierarhilor s-ar da prilej dușmanilor bisericii ca să subminze încrederea poporului în ea și s-ar crea anarhie. Și așa necredincioșii clevetesc din cauză că văd traiul luxos al multor clerici și chiar al multor monahi și nu este nevoie să mai punem și noi gaz pe foc. Cine vede însă astfel de fapte la preotul sau ierarhul său are poruncă de la Domnul nostru Iisus Hristos să se ferească de asemenea învățător. (Sf. Evanghelie de la Matei, cap. VII) Deci eu propun să ne vedem de treaba noastră și să privim mai mult la probleme care ne afectează pe toți și să nu ne dezbinăm pe baza unor subiecte așa de triviale în aceste momente istorice cruciale.
  Vă rog să mă iertați.
  Doamne ajută!

   1. BOR-ul e apostat. Nu stiu de ce ii mai consideram de-ai nostri. Chiar de s-ar pocai, altii trebuie pusi in loc sa ne reprezinte !!! Ierarhi cu viata monahala autentica 20-30 de ani de viata retrasa, nu infiltrati cu diplome facute peste noapte la cererea celor care conduc lumea.

  1. Frățioare, ești bine? Ăsta e un subiect trivial? Adică cei din Sdoma și Gomora erau niște triviali? Așadar dacă un arhiereu are un păcat așa de mare, creștinii ar trebui să tacă din gură, adică să-l acopere pentru a nu da apă la moară dușmanilor bisericii, și pentru că nu avem voie să judecăm păcatele lor. Am zis bine? Atât arhiereii cât și preoții sunt aleși și de popor, pentru că la slujba de hirotonie chiar și a unui simplu preot se strigă „vrednic este”. Cam cât de vrednic este un arhiereu care are un asemenea păcat? Dacă mai marii lui îl lasă liniștit în continuare ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, și sunt judecați de instanțele lumești, culmea, cei care au încercat să dezvăluie cu probe faptele, atunci creștinii ar trebui să tacă și ei din gură și toată lumea să se prefacă cum că nu s-a întâmplat nimic. Așadar oricare ar fi păcatele unui preot sau arhiereu, ele trebuie ignorate de popor, doar poporul credincios fiind deranjat se pare de aceste păcate, care dealtfel ar trebui să fie judecate de instanțele bisericești. Și dacă instanțele bisericești nu iau nici o măsură, nu putem face nimic, nu-i așa, după mintea ta. Trebuie lăsați în continuare să facă ce vor, până la Judecata de apoi

  1. Aici nu este de vorba de apărararea unui „p……r” dragă prietene. Este doar despre faptul că ne dăunează la mântuire nouă creștinilor de rând judecarea păcatelor ierarhilor și bisericii în general ca imagine pe care o arătăm necredincioșilor. Aceștia vor zice că uite dacă înșiși creștinii lor îi vorbesc de rău pe popii lor noi ce mai trebuie să facem? Și apoi avem și noi creștinii de rând probleme mult mai mari. Încă nu am găsit o cale prin care să oferim copiilor noștri șansa ca și peste cinci ani să mai poată fi o biserică prin care să se mântuiască și ei. Deja „de jure” nu mai putem fi creștini ortodocși din cauză că nu mai putem critica în public păcatul sodomiei și nu mai putem spune anatema ereticilor că ne bagă slugile Fiarei la răcoare pentru discriminare, ură, antisemitism, etc. și alte încălcări ale drepturilor omului. Și voi știți că Domnul nostru Iisus Hristos a spus că cine nu-L vă mărturisi în fața oamenilor… În loc să ne concentrăm pe lucruri din astea mărunte care au mai fost și nu s-a terminat biserica din cauza lor ar trebui să ridicăm capul și să vedem adevăratele amenințări. Ar trebui să ne concentrăm serios și să ne gândim bine la o soluție care să ne permită să rămânem în continuare creștini. Să lăsăm justiția seculară să-și facă treaba și după aceea putem interpela sinodul pentru a lua măsurile canonice. Chiar dacă sunt toți sataniști ascunși nu vor putea să nu-l arunce afară pe acest pseudoepiscop fiindcă altfel vor pierde controlul maselor. Ba aș spune că este o oportunitate imensă acest eveniment. Gândiți-vă, pe de o parte trebuie să-l caterisească pe sodomit, dacă este adevărat ce spune poliția, și pe de altă parte sinodul trebuie să facă pe plac la stăpânul sataniștilor și să prezinte sodomia ca ceva normal. Ambele situații sunt neplăcute pentru ei și stăpânul lor. Eu personal cred că se va mușamaliza totul când o să vină cineva de sus de tot și să o dea cu pumnul în masă de o să pice toate dosarele procuraturii pentru că altfel ierarhia apostată și-ar pierde toată credibilitatea și stăpânii lor încă mai au nevoie de ei ca să păcălească masele. De aceea eu zic încă odată să nu mai pierdem timpul cu din astea.
   Doamne ajută!

   1. Galaction daca tu il mai socotesti pe Onila episcopul tau si il accepti asa cum este eretic si sodomit inseamna ca tu nu mai esti crestin. Crestinii nu sunt o masa de animale necuvantatoare si nerationale care pot fi manate de oricine. Ei asculta doar de Hristos si de cei care il urmeaza pe Hristos.

    Din Sfanta si dumnezeiasca Scriptura citim:

    „Pastorul cel bun. lisus întrebat de
    este el Mesia.

    1. Amin, amin, graesc vouă: cela
    ce nu intră prin uşe în staulul
    oilor, ci sare pre aiurea, acela fur
    este şi tâihar.

    2. Iar cela ce intră prin uşe, pă-
    stor este oilor.

    3. Aceluia portarul îi deschide;
    şi oile ascultă glasul lui; şi oile
    sale le chiamă pre nume, şi le scoate
    pre ele.

    4. Şi când scoate oile sale, merge
    înaintea lor, şi oile merg după dân-
    sul; căci cunosc glasul lui.

    5. Iar după cel străin nu merg,
    ci fug dela dânsul; că nu cunosc
    glasul străinilor.

    6. Această pildă au zis lor lisus;
    iar ei n’au înţeles ce erau acelea
    ce grăia lor.

    7. Deci isrăş le-au zis lor lisus :
    amin, amin, grăesc vouă; eu sunt
    uşa oilor.

    8. Toţi câţi au venit mai înainte
    de mine, furi sunt şi tâlhari; ci nu
    i-au ascultat pre ei oile.

    9. Eu sunt uşa; prin mine de va
    intra cineva, se va mântui, şi va
    intra şi va ieşi, şi păşune va afla.

    10. Furul nu vine, fără numai să
    fure, şi să junghie, şi să piarză; eu
    am venit ca vieaţă să aibă, şi mai
    mult să aibă.

    11. Eu sunt Păstorul cel bun;
    • păstorul cel bun sufletul său îşi
    pune pentru oi.

    12. Iar năimitul şi care nu este
    păstor, căruia nu sunt oile ale lui,
    vede lupul venind, şi lasă oile, şi
    fuge; şi lupul le răpeşte pre ele, şi
    risipeşte oile,

    13. Năimitul fuge, că năimit este,
    şi nu îi este lui grije pentru oi.

    14. Eu sunt Păstorul cel bun, şi
    cunosc pre ale mele, şi mă cunosc
    de ale mele.

    15. Precum mă cunoaşte pre mine
    Tatăl, şi eu cunosc pre Tatăl; şi
    sufletul meu îmi pun pentru oi. (Ioan cap 10)

    https://archive.org/stream/ByzantineFashionsColoringBook/Biblia1914_djvu.txt

 10. Ia să vedeți dezmăț în curtea bisericii SF Ioan Domnesc din Piatra Neamț, protopopiatul Piatra Neamț nu știe nu vede și nu aude, au fost zile care nici nu sa putut ține slujba vecerniei, cretinoimea nemțeană curgandule bale din gura la așa ceva, ați voi trimite Frate admin poza dar și de pe YouTube sa vezi de vreo o lună de zile ce organizează consiliul județean Neamț cu acordul tacit al protopopiatul și al m.m.b

 11. Chiar așa de prost mă exprim încât nimeni nu înțelege ce spun? Când am luat apărarea și cui? Eu doar încerc să vă corectez cât mai delicat ca să nu faceți păcatul judecării. De unde știți că acest pseudoepiscop (n-am pus și în postul de mai sus cuvântul acesta?) a făcut păcatul respectiv? Aveți dovada? Nu aveți răbdare să se termine ancheta și să faceți apoi plângere la sinod cum scrie la canoane? Dacă cineva are dovezi despre aceasta nu mai trebuie să aștepte ancheta civilă. Se poate duce direct la sinod și să facă o plângere așa cum scrie în Pidalion (nu am spus mai sus că trebuie acționat ca la canoane în Pidalion?) Chiar și eu am să semnez petiția respectivă. Nu am spus mai sus că în cazul când cineva are cunoștință de fapte păcătoase ale ierarhilor poate acționa conform poruncii evanghelice și am dat și citatul? Fiindcă este posibil să vezi chiar la preotul tău duhovnic anumite fapte contrare evangheliei dar să nu ai dovezi ca să poți să-l reclami la sinod. Pentru că trebuie mărturia mai multor oameni (iarăși este vorba de Pidalion!) De ce puneți intenții și cuvinte pe seama mea pe care nu le am și nu le-am spus? Credeți cumva că purtându-ne la fel ca necredicioșii de pe stradă se va uita Dumnezeu la noi și ne va ajuta? Nu cumva trebuie să ne menținem o oarecare cuviincioșie, disciplină și rezervă și să nu sărim așa cu gura ca cei care nu au credință? Când se va pune problema de lucruri mai mari pe care le facem chiar noi înșine cum vom mai putea discuta dacă tot timpul sărim unul pe altul și ne învinuim de intenții și ne catalogăm în tot felul? De aceea vă rog foarte mult în numele Domnului nostru Iisus Hristos dați dovadă de mai mult tact, de mai multă răbdare, de mai multă politețe și încercați să fiți mai atenți. Numai așa putem rămâne uniți în aceste vremuri pentru că fără uniune și acțiune la unison nu vom putea răzbate. Și așa cum și eu am nevoie de voi și voi aveți nevoie de mine. Dar trebuie să găsim un mod de conduită civilizată care să ne permită să avem o conversație constructivă și nu o ceartă. Uite eu am chiar o propunere practică. Pentru că sunt foarte mulți cei care spun că nu toți ierarhii B.O.R. sunt eretici și necredincioși ci doar că mai fac și ei câte o greșeală pe ici pe colo să facem o cerere către sinod ca să se întrunească și să delibereze pe tema sodomiților și să dea o declarație prin care să declare că Scripturile noastre definesc păcatul acesta ca foarte grav pentru societate și ca noi creștinii să nu mai plătim impozit statului dacă le recunosc acestora dreptul la orice fel de legalizare a relației lor. În plus să ceară sinodul autoritătilor interzicerea enunțării ca normală și firească a acestor feluri de relații sub aceeași sancțiune a încetării plății impozitelor de către creștini. În funcție de rezultatul acțiunii vom putea să tragem concluzia evidentă și să trecem la pasul următor. Pentru că acum sunt foarte mulți care mai speră că se pot îndrepta lucrurile în B.O.R. și de aceea tot trag de timp și tergiversează și noi nu mai avem timp. Însăși faptul că discutăm despre posibilul păcat al unui anumit episcop demonstrează că încă ne mai pasă de B.O.R. și că în subconștientul nostru mai sperăm la întoarcerea la vremurile normale. Ori speranța aceasta fără nici un suport real ne face să pierdem timpul când avem probleme mult mai mari de rezolvat și care trebuiesc rezolvate acum.
  Vă rog să mă iertați.
  Doamne ajută!

  1. Galaction, nu mai amesca lucrurile,2) B.O.R este ceva, ,, ierarhia” apostata este cu totul și cu totul altceva, 3) ce nu intelegi că dumnealor prin ceea ce au semnat în Creta sau auto exclus din B.O.R, 4) la care sinod faci referire când spui ca să facem reclamație?!, Adică cu alte cuvinte tu aștepți sati facă musca miere și plopul pere, 5) dami te rog un exemplu de Ierarh din b.o.r-srl care a dat semne de îndreptare?!, Să poate o fi prin diaspora și noi nu știm?!
   În concluzie, hai sa nu mai ascundem gunoiul pe sub preș că deja a dat afară și domni așa zisi ierarhi daca vor să îndrepte lucrurile, sa se dezica public de ceea ce au semnat în Creta cu toată convingerea, în rest bla, bla, bla și taiere de frunză la câini

   1. BOR e impropriu spus. Raman acolo apostatii.
    Sa se spuna celor ce tin dreapta credinta Biserica Ortodoxa Romana, intreg ! Pentru ca nu suntem un partid politic. Politica sa urmeze Bisericii ! Nu invers.

  2. filmele de la procuratura sunt cu desene animate? deci procurorii au vizionat desene cu pic si poc si au hotarat sa fabrice un dosar porno?

 12. DOAMNE …AI MILA DE NOI ….
  FRATILOR CE TIMPURI TRAIM….
  Am ajuns sa ne certam..pentru orientarea sexuala a episcopilor …..????
  NU ESTE CUTREMURATOR ….mai vorbeste cineva de feciorie conditie obligatorie pentru un ieromonah ….Dar pentru un episcop!!!!!!
  EREZIE ,ORIENTARE SEXUALA??? CE MAI URMEAZA .????
  Ati vazut pentru Pomohaci..au semnat 1700 de „crestini”un memoriu la patriarhie …..
  De ce s-a intamplat in CRETA ..nu s-au dus in curtea arhiepiscopiei sa plnga ….planLa cate g pentru Pomohaci…asa preoti ..asa crestini….asa crestini asa ierarhi…
  ZICEA CINEVA ..CA NOI ALEGEM PREOTII SI IERARHII????
  chiar ???V-a intrebat cineva vrodata daca sunteti de acord ca un „monah”sa ajunga intr-un an ,monah „.diacon ieromonah ,staret si in anul urmator arhimandrit si episcop viacar???si ati zis cumva …nevrednic este???
  CRED CA TREBUIE SA MARTURISIM LA SPOVEDIT CA AM ASISTAT LA HOIROTONIA UNOR PREOTI ..SI AM ZIS ..CU GLOATA ..V REDNIC ESTE .SI UITE ACUM DUPA CRETA ..SE VEDE CA NU SUNT DELOC VREDNICI …BA DIN CONTRA …VANZATORI SI TRADATORI DE HRISTOS ..
  DOAMNE IARTA-NA SI AI MILA DE NOI….

  1. Elena Adriana, nici n-ar trebui că să te mai mire, imagineazăti că rătăciții au fost ridicați și la rang de ,,făcători de minuni”, nu mai are rost sa dam nume căci probabil ai sti și în altă ordine de idei o sa se creadă că avem ceva cu ei
   Ia să vede5i acum si ultimul articol a lui Teodot, dar și comentariile unora, fara cuvinte

 13. Dragi prieteni,
  Doamne ajută!
  Văd că nu mă pot face înțeles și acum înțeleg și de ce. Pentru că voi chiar nu știți ce este BISERICA. Deci am să dau câteva definiții ca să înțelegeți mai bine. BISERICA este Trupul lui Hristos înviat și îndumnezeit. Cei care se fac părtași Trupului lui Hristos prin împărtășirea de Sfintele Taine sunt și ei BISERICA și se spune că sunt în BISERICĂ dacă se fac asemănători lui Dumnezeu și prin fapte și cuvinte. De aceea se mai spune și că în afara BISERICII nu este mântuire pentru că nu există altă posibilitate de a te împărtăși de Sfintele Taine și fără acestea nu există mântuire.
  Pentru că BISERICA în lumea aceasta este un eveniment care are loc numai la Sfânta Liturghie, eveniment ce nu poate exista decât dacă este inițiat de un ierarh, din acesta rezultă și o ierarhie și din ierarhie și o instituție. Pentru că așa a vrut Dumnezeu ca să fim inițiați, învățați și conduși spre mântuire de oameni care sunt deja desăvârșiți. (Epistola către efeseni, cap. IV, 11-32 și de asemenea cum spune și sf. sfințit mare mucenic Dionisie Areopagitul în „Ierarhia Bisericească“) Putea Dumnezeu să vină direct la noi și să dea numai celor vrednici îndumnezeirea Sa dar a ales altfel. Nu am să discut aici de ce nu a făcut altfel. Ceea ce vreau să spun în continuare este că din cauza dublei caracteristici a BISERICII, adică văzută și nevăzută, ce se datorează numai naturii privitorului, pentru că aceștia pot fi desăvârșiți sau nedesăvârșiți (înțelegând aici prin cei nedesăvârșiți pe cei care nu Îl văd și nu Îl simt pe Dumnezeu atunci cînd se împărtășesc de Sfintele Taine), deși BISERICA este numai UNA, UNICĂ, UNITARĂ și NEDIVIZATĂ, cei care vin la BISERICĂ pentru mântuire și sunt nedesăvârșiți nu văd decât ierarhia văzută. De aceea se mai și spune că acolo unde este ierarhul care propovăduiește adevărul acolo este și Sfântul Duh și acolo este și BISERICA lui Dumnezeu deși ierarhul nu este capul BISERICII ci Domnul nostru Iisus Hristos, Marele Arhiereu. Ierarhul este însă capul BISERICII văzute de toată lumea, credincioși și necredincioși. Acest cap poate fi doar unul singur sau unul colectiv atunci când sunt mai mulți ierarhi în comuniune euharistică bazată pe același adevăr. Din această cauză a nedesăvârșirii privitorului poate exista o confuzie și acesta poate să spună că este BISERICĂ acolo unde nu este decât o instituție omenească. Acum dumneavoastră toți susțineți că B.O.R. este și BISERICA ceea ce este cea mai mare confuzie în acest moment istoric. B.O.R. nu este decât o instituție omenească înscrisă în mod legal la ministerul cultelor cu un cod fiscal și cu un cont în bancă ca și orice firmă care funcționează legal în România. B.O.R. este din această cauză compusă numai și numai din cei care au un contract de muncă sau altă formă juridică legală prin care își demonstrează apartenența la această instituție conform legilor și propriului ei statut. Dumneavoastră, ca de altfel și eu și toți ceilalți, dacă nu aveți această formă de apartenență nu ați fost, nu sunteți și probabil că nu veți fi niciodată în B.O.R. din acest punct de vedere. Deci a spune că ierarhii apostați care aparțin cu acte de instituția B.O.R. nu fac parte din ea este un neadevăr. Corect și adevărat se poate spune că ei fac parte din B.O.R. dar nu fac parte din BISERICĂ. Ceea ce este cu totul și cu totul altceva. Și da, B.O.R. poate devni și ea BISERICA dacă reîncepe să propovăduiască iar ADEVĂRUL și ierarhia ei să se comporte ca ierarhii adevărați ai BISERICII așa cum a fost stabilit de predania dumnezeiască înscrisă în Sfintele Scripturi, insuflată prorocilor și sfinților și confirmată de sinoade și de poporul credincios. Până atunci B.O.R. nu rămâne decât ceea ce este de mulți ani și este și acum, adică o instituție omenească ca oricare alta. Cum ar fi poliția, justiția, etc. În mod ironic și acestea din urmă sunt false instituții în zilele noastre, chiar fiind legale, din cauză că nu au legitimitate din cauză că acționează pe fundamente legale omenești contrare lui Dumnezeu și nu pe legea dumnezeiască. De aceea eu nu înțeleg nimic când spuneți tare și hotărât că „noi rămânem cu B.O.R., nu ne despărțim de B.O.R., nu mergem la alte etc. etc. etc.“ și când întreb cum poate fi acest lucru ba mi se închide gura prin cenzură și nu mi se publică întrebarea, ba încep să fiu învinuit de intenții, ba sunt apelat injurios sau catalogat în fel și chip, etc. Deci trebuie să vă hotărâți ori B.O.R. este și BISERICA și atunci trebuie să urmați ierarhilor ei și să faceți ascultare de ei așa cum poruncesc și Scripturile (Epistola către evrei a sfântului apostol Pavel, cap. XIII, 17) ori nu sunteți cu B.O.R. pentru că nu este ea și BISERICA și deci nu vă supuneți ierarhilor ei, dar atunci va trebui să vă gândiți bine unde este BISERICA și să vă duceți acolo. Să fiți în această circumstanță istorică și în ziua de azi și cu B.O.R. și cu BISERICA este imposibil așa cum nu poți fi și cu diavolul și cu Dumnezeu în același timp. De aceea v-am și propus acel test cu petiția despre sodomiți ca să vă convingeți că B.O.R. NU ESTE ȘI BISERICA. Faptul că nici dumneavoastră nu credeți că sinodul B.O.R. ar putea ipotetic să acționeze în conformitate cu credința creștină ortodoxă demonstrează involuntar că undeva în subconștientul vostru nu credeți nici dumneavoastră că B.O.R. este BISERICA.
  Acum am să mai lămuresc încă odată lucrurirle despre modul de comportare creștinesc pentru că și acesta este reglementat de sfinții noștri părinți prin sinoade și canoane. În cazul păcatelor de altă natură decât cele care sunt prilejuite de erezie și predicarea ei creștinii sunt obligați atunci când constată acestea la un ierarh, fie el diacon, preot sau chiar episcop să se adreseze numai sinodului BISERICII pentru judecarea acestuia conform comandamentelor Scripturii (Întâia către corinteni, cap. V, 12-13 și cap. VI). Tot conform canoanelor această cerere nu poate fi adresată decât de către cei cu un anumit statut moral în BISERICĂ, adică sunt în afara oricărei suspiciuni că prin această acțiune ar încerca să obțină altceva decât îndreptarea situației, și a căror mărturie să fie susținută de mai mulți la fel cum spune și Scriptura. Este absolut interzisă discutarea păcatului cuiva, nominal, fără ca persoana respectivă să fie judecată de un sinod chiar dacă avem dovezi personale despre aceasta pentru că nici Dumnezeul nostru Iisus Hristos atunci când a trăit printre noi oamenii nu a vădit păcatul cuiva nici chiar atunci când era evident pentru toată lumea. În cazul că cineva a fost judecat de un sinod pentru un păcat și a fost, de exemplu, caterisit nici atunci nu trebuie să facem publicitate și să vădim păcatul aceluia dacă acel om se pocăiește și rămâne în BISERICĂ. Numai atunci când el nu recunoaște pedeapsa și face schismă și încearcă să-i atragă pe alții la înșelarea lui atunci avem voie, și numai atunci, în interesul celor înșelați, să facem publică condamnarea lui de către sinod. Orice altă formă de discutare a păcatelor, nominal, ale unui om, se numește în limbaj evanghelic tot „judecată“ și este pedepsită de justiția dumnezeiască. De aceea eu am vrut să vă atrag atenția cât mai delicat că faceți o greșeală care trebuie mărturisită la duhovnic și făcută pocăință pentru ea. Poate din cauză că nu am vrut să fiu prea direct și am acționat prea delicat, (nici eu nu vreau să cad în partea cealaltă încât să se creadă că dau lecții) sau nu am știut să mă exprim prea bine ați înțeles că eu aș ține cumva partea sodomiților. Doar pentru că știu că omul, fiind mânat de indignare, poate să-și mai dea frâu liber la limbă am încercat să vă temperez fiindcă până la urmă aceasta vă dăunează chiar vouă înșivă și eu nu vreau ca frații mei întru credință să aibă poticnire pe calea virtuții și desăvârșirii. Dacă doriți să discutăm despre păcate și cât sunt de rele, sau cum se pot combate o putem face oricând. Dar fără nume de păcătoși pentru că noi nu suntem omorâtori de păcătoși ci de păcate. Oricum pentru situația aceasta de acum când păcatul sodomiei a ajuns ceva normal pentru conștiința publică și pentru statul-dumnezeu nu putem da vina pe altcineva decât pe noi înșine, creștinii cărora ne place să ne auto-numim și ortodocși. Putem discuta și despre soluția pentru a scăpa de acestă vină dacă vreți!
  Acum am să spun ceva despre priorități. Deci păcate omenești ale ierarhilor, în afară de cele provocate de erezie, au fost în toate timpurile și fiind descoperite chiar de Dumnezeu sau de oameni sinoadele au corectat pe cei greșiți. Și nu s-a întâmplat nicio mare tulburare și dezbinare printre credincioși fiindcă s-a respectat ordinea bisericească și porunca evanghelică. Mare a fost înțelepciunea sfinților părinți că nu au lăsat asemenea probleme la îndemâna poporului nedesăvârșit pentru că azi nu am mai fi avut o BISERICĂ văzută. Dar și mai mare a fost înțelepciunea lor atunci când au lăsat poporului libertatea de a judeca direct păcatul ereziei fără un sinod pentru că erezia poate distruge toată BISERICA văzută imediat pe când faptele păcătoase ale unui ierarh nu afectează decât în mică măsură doar comunitatea care se află sub conducerea lui și deci este timp suficient ca să se combată aceasta. Mai ales că păcatele trupești sunt percepute în mod natural ca dăunătoare chiar și de necredincioși și de aceea este suficient timp pentru corectarea lor. Dar în cazul ereziei trebuie acționat imediat pentru că puterea acesteia se întinde ca focul în fân uscat. Din cauză că nu s-au respectat aceste două moduri de acționare obligatorii pentru creștini suntem și noi în situația în care suntem astăzi. Pentru că de vreo sută de ani și mai bine creștinii sar ca arși când aud numai un zvon despre un păcat al unui ierarh și își pierd timpul bârfind și judecând dar când aud despre o erezie sau un comportament eretic se lasă moale și o tot „iconomisesc“ până când ajunge erezia obicei în biserică. Și fiindcă cei care au propovăduit erezia în perioada contemporană au fost lăsați atâta timp în pace și au tot fost iconomisiți au putut și să se „înmulțească“ prin hirotonii de nu mai reușești să găsești un ierarh ortodox. Deci în cazul nostru și în zilele noastre se întâmplă în mod firesc că prioritatea cea mai mare nu mai este nici măcar erezia care deja s-a întins de așa natură că numai o minoritate insignifiantă o mai sesizează. Prioritatea cea mai mare în acestă clipă este combaterea lipsei de unitate dintre cei care încă mai vor să se mântuiască. Pentru că acum ne confruntăm cu pericolul cel mai mare, adică cu EFECTUL ereziei. Fiindcă erezia este doar un păcat al minții neraționale și poate fi îndreptat imediat ca și gândul păcătos. Dar când gândul păcătos devine faptă atunci este mult, mult mai greu de îndreptat. Deci dacă acum nu ne unim cât mai mulți nu vom putea confrunta pericolul cel mai mare. Așa cum am mai spus deja de „jure“ nu mai suntem de mult creștini ortodocși. Și toate semnele indică faptul că ne întreptăm rapid spre o situație fără ieșire pentru creștini. Crede cineva că se poate descurca singur în situația aceea? Mai crede cineva că mai pot exista din nou „catacombele” de pe vremea prigoanelor din vechime? Dacă este așa, speranța mea de găsire pe acest site a unor creștini cărora chiar le pasă de ceilalți oameni, de copii și de soarta creștinismului în viitor încetează acum și nu am să vă mai supăr. Am să caut în altă parte.
  Vă rog să mă iertați! Mă rog lui Dumnezeu fiți sănătoși!

 14. Pai tocmai Biserica este Hristos ci nu gașca Danutz din deal & co, ei gata să se duca la frățiorii lor sectanți și papistasi, și încă ceva mai lasane cu hardeli din astea că nu ține, dute pe basilica și ilumina că fac articole liniștitoare așa ca pt tine, și mai vezi că se împart daruri mișto pe la sectanți

 15. Galaction, eu am înţeles ce spui tu, dar problema e următoarea: BOR SRL nu interesează pe nimeni pe aici. Cine spune BOR se referă la Biserica adevărată (din România – că asta ne doare pe noi). După falsul sinod de la Creta, ierarhia Bisericii româneşti a căzut în erezie, dar Biserica nu a dispărut. Ca atare ierarhii pot fi judecaţi acum fără să mai ținem cont de canoane, fiindcă s-au pus ei înşişi în afara Bisericii. Noi aşteptăm întoarcerea lor în sânul Bisericii (care cel mai probabil n-o să se întâmple), dar odată cu căderea lor în erezie trebuie văzute şi cauzele căderii lor. Nu mai ai CUM să-i acorzi unui eretic cinstea cuvenită unui episcop care drept învaţă Cuvântul Adevărului ! Şi da, ar cam trebui să te gândeşti la catacombe, nu la salvarea BOR SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.