X

Anglicanii PROGRESIȘTI după bunul plac al BABILONULUI: TRANSGENDERII ar putea fi „RE-BOTEZAȚI” după „SCHIMBAREA DE SEX”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

(LifeSiteNews) – Anglicanii iau în considerare crearea unei slujbe în care să susțină transsexualii în decizia lor de schimbare a  sexului, “care ar putea agrava propria sa dezbinare internă și va continua să mărunțească comunitatea anglicană din întreaga lume. 

Un oficial a spus că, în timp ce nimeni nu poate fi “re-botezat”, comunitatea religioasă fondată de regele Henric al VIII-lea poate decide să “re-boteze” transgenderii cu noul lor nume și cu “identitatea” sexului opusă.

“Este o credință fundamentală a Bisericii că botezul nu poate fi primit decât o singură dată”, a afirmat Secretarul General al Consiliului William Nye .

Vechiul Crez de la Niceea al creștinătății universale afirmă că există “un botez întru iertarea păcatelor”, care reflectă declarația apostolului Pavel din Efeseni 4, 5 și îndemnul apostolului Petru din Faptele Apostolilor 2, 38.

Cu toate acestea, Nye spune că ar putea exista o cale de „re-botezare” pentru bărbații care doresc să fie femei și invers. Anglicanii ar putea, pur și simplu, reface slujba de “primire” și ar permite unui bărbat-schimbat în-“femeie” să-și “reînnoiască jurămintele botezului” sub noul nume de sex opus.

Cosiliul general al comunității va discuta ideea de a institui o slujbă pentru a sărbători tranziția de gen a unei persoane “pentru a răspunde acestei necesități pastorale” luna viitoare la reuniunea lor semi-anuală din York.

Pastorul diocezei Blackburn, Chris Newlands a spus că ideea provine de la un transsexual care “se luptă” spiritualmente în timpul “tranziției” sale și a simțit nevoia “a se re-înfățișa înaintea divinității cu noul său nume și identitate de gen”.

Membrii conservatori sunt împotriva ideii.

“Suntem sensibili față de persoanele care nu se simt confortabile cu sexul lor, dar învățătura creștină este că Dumnezeu ne-a făcut bărbat și femeie”, a declarat Andrei Williams, membru al Consiliului de la Christian Concern, pentru The Blaze .

“Biserica ar trebui să ajute oamenii să vadă frumusețea sexului dat de Dumnezeu, în loc să le amestece.”

Dar mulți progresiști religioși spun că a venit timpul să definim teoria genului.

“Persoanele Trans simt o chemare puternică pentru a fi recunoscute cu numele pe care și l-au ales,” a explicat preotul transgender “Rachel” Mann publicației Christianity Today.

“Această slujbă este o mișcare binevenită pentru susținerea oamenilor trans.”

În 2016, comisia parlamentară a anglicanilor a recomandat eliminarea oricărui principiu care ar putea descuraja oamenii să-și schimbe sexul.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button