Hackerii pot fura parole și coduri PIN prin captarea și analizarea undelor cerebrale, se arată într-un studiu realizat de cercetători din cadrul Universității din Birmingham și ai Unversității Riversite din California.
Oamenii de știință au colectat informații din mai multe căști electroencefalografice (EEG), folosite pentru a măsura activitatea electrică a creierului.
În ultimii ani, căștile EEG au devenit tot mai populare în rândul gamer-ilor, care le pot utiliza pentru a controla personajele dintr-un joc doar pe baza semnaleleor cerebrale.
Numai că folosirea acestor dispozitive implică și o vulnerabilitate: undele pot fi captate chiar și atunci când nu ne jucăm, relatează Independent. Mai exact, utilizatorii care au pus pe pauză un joc, dar și-au lăsat lângă tastatură căștile în timp ce și-au verificat conturile, tastând parole și PIN-uri, au devenit vulnerabili la atacurile hackerilor.
În cadrul experimentului, 12 persoane au fost rugate să tasteze o serie de coduri PIN și să poarte, cât timp fac operațiunea, o cască electroencefalografică. După ce au introdus 200 de caractere, un algoritm creat de echipa de cercetători a reușit să facă „presupuneri educate” privind codurile PIN, cu o rată de succes de 43,4% . În privința parolelor de 6 caractere, acuratețea algoritmului a fost de 37,3%.
„Aceste dispozitive emergente oferă imense poisbilități hackerilor. Mai mult, ele pot ridica, de asemenea, și amenințări semnificative de securitate și intimitate”, a declarat Nitesh Saxena, unul dintre autorii studiului.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.