MMB îl pedepsește pe preotul nepomenitor Andrei Savin, de la parohia Baratca, jud. Neamț

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Funcționarii MMB au descins aseară la parohia Baratca, din județul Neamț, pentru a-l determina pe preotul paroh sa reia pomenirea ierarhului părtaș la erezie. Părintele Andrei Savin, fiul părintelui Vasile Savin de la Dochia, a întrerupt pomenirea ierarhului cu câteva săptămâni în urmă și se pregătea să își facă mărturisirea publică. Ne întrebăm: DACĂ PREOȚII MOLDOVENI VOR CONTINUA SĂ SE ÎNGRĂDEASCĂ DE EREZIA ECUMENISTĂ, ARE MMB VREUN PLAN DE A-I SUPRIMA PE TOȚI? NU AR FI MAI CREȘTINEȘTE CA IERARHUL SĂ SE DEZICĂ DE SINODUL ERETIC DECÂT SĂ DESTRUCTUREZE PAROHIE DUPĂ PAROHIE?

8 thoughts on “MMB îl pedepsește pe preotul nepomenitor Andrei Savin, de la parohia Baratca, jud. Neamț”

  1. Nu va temeti ca ramane MMB fara preoti! Sunt atatia absolventi de teologie care asteapta sa dea simonia ca sa ia o parohie incat exista cate trei candidati pentru fiecare biserica. Ma iertati ca trebuie sa fiu asa de sarcastic dar pur si simplu m-am saturat de cata indiferenta dau dovada crestinii ortodocsi fata de biserica si credinta lor.
    Dumnezeu sa ne ajute!

  2. vrednic este parintele ANDREI ca si parintele .VASILE ……

    Acum „STRAJERII ORTODOXIEI ” sunt parintii de mir ….CE FAC CALUGARII???

    Asteapta potirul comun..

    .OARE CHIAR NU SE VOR TREZI???

    1. Da, asa mi s-a spus cei de la schitul poiana lui Ioan-Sihastria, ca pana la portiri si intrarea in Sfantul Altar isi vad de ascultarea lor. Oarba-ecumenista! Calugarii mau priganit din manastire. Se vor tezii tradatorii „calugari” numai atuncea cand vor venii musulmanii peste ei, foamete, si altele bunuri se vor prada! Vor merge tiganii peste ei! Si atuncea se vor trezii din betia luxului, afacere, masinilor, cardurilor, si de educatia ecumenistilor-masoni, si a meselor alese !

  3. Axios!Axios!Axios!Sa-i inmulteasca Dumnezeu ca nisipul marii pe acesti preoti , adevarati slujitori ai Lui Dumnezeu si sa-i rusineze pe tradatorii Lui Hristos,iudele de serviciu.

  4. CV – Teofan – https://doxologia.ro/inaltpreasfintitul-teofan-mitropolitul-moldovei-bucovinei

    Aici puteti vedea si de unde vin „bursele”. Foarte interesanta „evolutia”.

    A urmat școala generală de opt ani în comuna natală și a continuat studiile la Seminarul Teologic din Craiova (1974-1979), urmând apoi Institutul Teologic de Grad Universitar din București (1980-1984), pe care l-a absolvit cu teza de licență „Voturile monahale în lumina desăvârșirii creștine“.

    Între 1986-1990, a studiat la Institutul Teologic „Saint Serge“ din Paris, obținând titlul de doctor în Teologie, cu lucrarea „Divino-umanitatea lui Hristos și îndumnezeirea omului în opera Sfântului Maxim Mărturisitorul“.

    În anul 1984 a devenit monah la Schitul Crasna (Prahova), iar în 1985 a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah. Între anii 1987 și 1990 a fost duhovnicul Mănăstirii „Acoperamântul Maicii Domnului“ din Bussy-en-Othe, Franța, iar în 1990 s-a întors în țară, fiindu-i încredințată funcția de secretar al Cabinetului Patriarhal până în 1991, când a fost ales episcop-vicar patriarhal.

    A ocupat această funcție până în anul 2000, îndeplinind în același timp mai multe atribuții. A fost responsabil cu relațiile externe bisericești, secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, responsabil cu probleme de învățământ teologic universitar și preuniversitar, coordonator al sectorului „Biserica și Societatea“, coordonator al sectorului de caritate „Diaconia“ etc. Între 1992-1997, a fost membru în Comitetul Central al Conferinței Bisericilor Europene din Geneva; între 1995-1997, membru în Adunarea Generală a Comisiei Ecumenice Europene „Biserica și Societatea“ (Bruxelles). A fost, de asemenea, corespondent național al Departamentului pentru Burse din cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor.

    În anul 2000, a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei. În cadrul slujirii de Arhiepiscop al Craiovei, Înaltpreasfințitul Teofan a inițiat înființarea Episcopiei de Severin și Strehaia, a unor noi protopopiate, a Tipografiei Eparhiale, a Centrului de Pelerinaj, a Ocolului Silvic Eparhial, a unor așezăminte sociale etc.

    Înaltpreasfințitul Teofan a publicat mai multe articole și studii în reviste și ziare din România și străinătate, în domenii ca: teologie patristică, spiritualitate ortodoxă, ecumenism, analize ale fenomenului religios actual etc. Între 1997-2000, a coordonat periodicul de limbă engleză al Sectorului pentru relatii externe bisericești News Bulletin. A fost presedintele colegiilor de redacție ale publicațiilor Arhiepiscopiei Craiovei: „Mitropolia Olteniei“, „Cetatea Creștină“, „Studii“ (Centrul de Studii de Teologie Aplicată al Arhiepiscopiei Craiovei), a înființat postul de radio „Logos“ al Mitropoliei Olteniei.

    În același timp cu exercitarea misiunii propriu-zise de Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, împlinește, din încredințarea Patriarhiei Române, responsabilitatea de Președinte al Comisiei canonice, juridice și pentru disciplină a Sfântului Sinod. A fost Locum-tenens de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada (2001), Locum-tenens de Episcop al Episcopiei Severinului și Strehaiei (1 noiembrie 2003 – 25 aprilie 2004) și Locum-tenens de Episcop al Episcopiei de Slatina (1 februarie – 25 martie 2008). Printre alte ordine și decorații, Înaltpreasfințitul Teofan a primit, în anul 2000, Ordinul pentru Merit în grad de „Mare Cruce“ din partea Instituției Președintelui României.

    În data de 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Olteniei în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În data de 8 iunie 2008 a fost întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X