„Cămăși de forță chimice”: Statul Missouri acționat în instanță pentru MEDICAȚIA EXCESIVĂ a copiilor aflați în plasament

Author:
© Mark Peter Drolet / Global Look Press

Administratorii centrelor de plasament din Missouri au eșuat în a supraveghea corespunzător administrarea medicamentelor psihotrope în rândul copiilor aflați în plasament, conform unui proces intentat de două asociații pentru proecția copiilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Plângerea susține că medicamentele au fost utilizate pentru a seda copiii și pentru a le ține comportamenul sub control, lăsându-i expuși la efecte secundare, precum diabetul sau apoplexia.

Procesul intentat luni de către Drepturile copiilor și Centrul Național pentru Jurisprudența Juvenilă în curtea districtuală a Statelor Unite pretinde că 13 mii de copii luați în plasament ca urmare a abuzului și neglijenței au avut de suferit sub neglijența proprie a statului Missouri.

Plângerea argumentează că deși anumite medicamente pot fi utile ca parte componentă a unei terapii, lipsa suprevegherii a dus ca anumitor copii cu probeleme comportamentale legate de trauma abuzului susținut să li prescrise medicamente ce funcționează precum “cămăși de forță chimice”, iar statul le-a violat dreptul de a fi lipsiți de pericole atât timp cât se află în plasament.

Se cere un ordin judecătoresc ca autoritățile să se asigure ca medicamentele să fie administrate în mod corespunzător, dosarele medicale să fie administrate corect, rețetele să fie revizuite iar consimțământul copiilor să fie admis.

Avocații au declarat că este primul proces federal statal cu acest scop.

 “Administrarea unei pastile pentru a seda un copil sau un bătrân este o modalitate mai simplă față de instruirea personalului de a asigura un tratament nemedicamentos mai eficient” a declarat Bill Grimm, un avocat ce reprezintă Centrul Național pentru Jurisprudența Juvenilă.

La aproximativ 30% dintre copiii aflați în plasament li s-a prescris medicamente psihotrope, incluzând antipsihotice precum Abilify și Risperdal, precum și antidepresive și calmante, conform procesului, aproape dublu fața de rata națională. Efectele secundare includ somnolența, ticurile nervoase și tendințele sinucigașe.

Printre reclamanți se află un copil de 14 ani identificat doar prin pseudonimul “MB”, căruia i s-au administrat medicamente psihotrope încă de la vârsta de trei ani. Într-un interval de timp lui MB i s-au prescris câte șapte medicamente psihotrope simultan, incluzând Litiu și două antipsihotice atipice. Atunci când copilul a fost primit în plasament de către Ericka Eggemeyer, medicamentele lui MB nu au intrat în discuție.

 “Doamnei Eggemeyer i s-a încredințat o pungă plină de medicamente de către un angajat. Nu s-au discutat antecedentele, modalitatea corespunzătoare de administrare, sau posibilele efecte secundare.” Nu i s-a acordat un dosar medical, nu a avut oportunitatea de a pune întrebări și s-a bazat pe propriile instrucțiuni ale copilului.

Copilul a descris cum simțea “cuțite în ochi” și îi era teamă să adoarmă. Asistentul maternal susține că suferea de ticuri nervoase și a observat cum ochii i se roteau în cap.

După ce MB a amenințat-o pe Eggemeyer, a fost spitalizat, mutat prin patru centre de plasament diferite cu creșterea numărului de medicamente administrate.

“În Ianuarie 2017, MB era ținut sub șapte medicații psihotrope … În Aprilie 2017, Eggemeyer l-a vizitat pe MB și a observat că era complet schimbat. Odată hiperactiv, energetic și insomniac, MB ajunsese letargic, cu vorbirea neinteligibilă și adormea în mijlocul zilei” conform plângerii.

Procesul caută să forțeze statul Missouri să impună măsuri mai stricte pentru a proteja copiii aflați sub plasament de medicația excesivă, și astfel să constrângă alte state să regurgă la măsuri similare.

Anumite state, incluzând California, Florida, Illinois, New York și Texas, au luat astfel de măsuri precum necesitarea de autorizație judecătorească pentru prescrierea de medicamente psihotrope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X