În timp ce Qatarul este izolat de către confrații arabi, media din SUA caută o explicație a fenomenului care a irumpt neașteptat. Țara este acuzată că susține terorismul, dar potrivit CNN, hackerii ruși sunt de vină, scrie RT.
Pe 23 mai, agenția de stat QNA a Qatarului publica declarații atribuite șeicului Tamim bin Hamad Al Thani potrivit cărora acesta era nemulțumit de atitudinea ostilă a vecinelor din Golf și a Statelor Unite față de Iran, „stat important care contribuie la securitatea regională”, și că Hamas, („singurul reprezentant legitim al palestinienilor”), Hezbollah și Frații Musulmani nu sunt organizații teroriste, ci mișcări de rezistență.
Chiar dacă QNA a retras știrile și a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic, Qatarul a fost pus la zid de câteva țări arabe importante, care au mers până la ruperea relațiilor diplomatice și acuzații de sprijinire a terorismului.
Pentru a ajuta Qatarul să rezolve problema și să își normalizeze relațiile diplomatice, Washingtonul a trimis o echipă FBI la Doha să investigheze atacul cibernetic de la care a pornit conflictul.
Acum, potrivit CNN investigatorii americani și omologii lor din Qatar au descoperit urme ale implicării Rusiei în conflictul arab.
Fără să ofere nume sau citate ale sursei, CNN susține că “serviciile secrete au indicat că hackerii ruși se află în spatele atacului anunțat de oficialii qatari cu două săptămâni în urmă.“
Potrivit unui oficial american care a ținut să-și păstreze anonimatul, motivația atacului a fost “crearea unei rupturi între SUA și aliații săi.“ Și cum nimic nu se întâmplă în Rusia fără știrea guvernului, e ca și cum se sugerează implicarea Kremlinului, susține o altă sursă a CNN.
FBI și CIA au refuzat să comenteze speculațiile CNN. În acest timp, directorul Agenției Guvernamentale pentru Comunicare din Qatar, Saif Bin Ahmed Al-Thani, a declarat doar că FBI și National Crime Agency din Marea Britanie ajută la investigarea incidentului din țara sa, iar rezultatele vor fi anunțate la finalul anchetei.
Acuzațiile privind implicarea Rusiei vin pe fundalul unei adevărate isterii internaționale declanșată de media occidentală în ultima vreme, cu privire la capacitatea de hacking a țării lui Putin.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
E o aberatie. Sunt declaratii atribuite unui seic, nu statului Qatar.
Din cate stiu, Hamas a acceptat oficial existenta statului Israel.
„Fratia Musulmana” a castigat scrutinul prezidential democratic din Egipt, dar a fost inlaturata de armata. ” Fratia Musulmana” e sprijinita si de Turcia, care a intervenit dupa ce fusesera pronuntate peste 700 de condamnari la moarte (abuzive) impotriva membrilor gruparii.
Deci, ce amestec are Rusia?
Qatarul are gaze naturale. Multe, foarte multe … Acest stat detine 14% din rezervele naturale de gaze naturale cunoscute, fiind pe locul trei mondial in acest clasament, dupa Rusia si Iran.