X

ATAC METEOROLOGIC ? NINGE în plină VARĂ la MOSCOVA

În timp ce majoritatea țărilor din emisfera nordică au parte de vreme caldă și cer senin, fulgi proaspeți de nea au căzut peste capitala Rusiei – la doar o zi după ce Donald Trump a retras SUA din acordul climatic de la Paris, relatează RT.

Fotografiile și filmările postate pe rețelele social-media amintesc mai degrabă de începutul iernii decât al verii.

„Ei bine, unde este încălzirea globală?” a glumit o internaută postând un video cu fulgii uriași de nea.

Ea a mai adăugat că în această perioadă a anului ar fi trebuit să poarte rochiță și sandale, în schimb umblă cu bocanci și geacă.

Un alt clip prezintă un șofer pe drumurile Moscovei, uimit de zăpada care îi acoperă parbrizul.

Un altul prezintă fulgii căzând acompaniați de un soare strălucitor, într-o ciudată combinație pentru vremea acestui anotimp.

Moscova a luat-o RAZNA: NINGE în plină vară!

Vineri, la Moscova s-a înregistrat o minimă record de 3 grade Celsius! Cerul – nu atât noros, cât fioros a fost de asemenea parte a peisajului climatic ciudat de vineri din capitala Rusiei.

Ninsoarea de vară de la Moscova cine la doar o zi după ce Trump – un sceptic cu privire la pericolul schimbărilor climatice – și-a retras țara dintr-un acord internațioal menit să gestioneze încălzirea globală, mișcare ce a înfuriat ecologiștii din întreaga lume.

Coincidența nu i-a scăpat președintelui Putin care nu a pierdut prilejul de face o glumă:

„În Moscova -plouă, e frig și chiar zăpadă. Acum am putea să-i blamăm pentru toate acestea pe imperialiștii americani, să zicem că e vina lor. Dar nu o vom face.” 

Posibil însă ca președintele rus să fi făcut o aluzie subtilă la posibilitatea ca Rusia să fi fost atacată de vreo armă meteo…

Cert e că – alături de furtuna teribilă care a lovit luni – Moscova a avut o săptămână în care s-a dovedit neputincioasă în fața urgiilor naturii.

Categorii
Al III-lea război mondialVremea
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.