Opt CONVOAIE MILITARE NATO au ajuns în România, pentru cel mai mare exerciţiu comun al Alianţei, NOBLE JUMP 2017

Author:

Cele opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a NATO, care vor participa la exerciţiul Noble Jump 2017, au intrat, joi, în România, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse. Ele se vor îndrepta către Cincu, în judeţul Braşov.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă, joi, pe pagina sa de Facebook, că opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, au intrat pe teritoriul naţional prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

Convoaiele militare ajunse în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

Cele opt convoaie se vor îndrepta, etapizat, către Cincu, după următorul program:

• 1 iunie 2017, intervalul orar 09.00-20.00, ruta Giurgiu-Bucureşti (E85)
• 2 iunie 2017, intervalul orar 00:01-18:00, ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu
• 3 iunie 2017, intervalul orar 09:00-17:00, ruta Giurgiu-Bucureşti (E85)
• 4 iunie 2017, intervalul orar 00:00-15:00, ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.

Aproximativ 4.000 de militari români şi din ţări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017 (NOJP17), care se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României.

Cele mai multe dintre trupele străine sosesc din unităţi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu este transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu.

„Noble Jump 2017 este un exerciţiu NATO important care ne permite să demonstrăm interoperabilitatea în cadrul Alianţei. Apreciez susţinerea autorităţilor ţărilor gazdă, Grecia, Bulgaria şi România, şi strânsa lor cooperare pentru ca NOJP17 să demonstreze că aptitudinile, cunoştinţele şi experienţa noastră se situează la cel mai înalt nivel”, a afirmat amiralul Michelle Howard, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli, care asigură comanda Forţei de Reacţie Rapidă a NATO în 2017, conform MApN.

În cadrul acestui exerciţiu, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti va avea ca misiune coordonarea întregii etape de dislocare tactică a trupelor şi a echipamentelor pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României. Acest proces va fi facilitat de către Unităţile de Integrare a Forţelor NATO (NATO Force Integration Units – NFIUs) din Bulgaria, respectiv România, şi forţe aparţinând naţiunilor gazdă.

“Momentul culminant al dislocării va fi exerciţiul cu trageri de luptă ce se va desfăşura în centrul de instruire de la Cincu. În afară de cele două NFIU – din România şi Bulgaria, trebuie menţionat că, în regim de parteneriat, forţele româneşti care se vor instrui integrat în Cincu aparţin Brigăzii Multinaţionale de la Craiova”, a spus comandantul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, general de brigadă Ovidiu Uifăleanu.

 

5 thoughts on “Opt CONVOAIE MILITARE NATO au ajuns în România, pentru cel mai mare exerciţiu comun al Alianţei, NOBLE JUMP 2017”

  1. Pentru că sapă în munți, ascunși de ochii lumii. Își fac buncăre – centre de comandă și retragere în caz de calamitate nucleară și depozite de alimente și alte materiale de intendență.

    Anul trecut, în luna august 2016, zeci de camioane „românești” bântuiau munții Neamțului. Erau pline cu soldați. Nu-mi spuneți că erau la „plimbare”…

  2. Am auzit de la cineva ca in luna iunie in M.A.I., nu se stie data, pompierii vor face un exercitiu de amploare, al doilea de genul acesta, in care scenariul este un cutremur mare in care sunt afectate grav 2, 3 orase si la care vin in sprijin masini si militari din toata tara. Fiecare subofiter este obligat sa aiba o ranita cu cele trebuincioase in caz de detasare, 2 litri apa, hrana rece pt cateva zile, sac dormit, foaie de cort, patura, lanterna, perie haine si papuci, ac si ata de cusut, sosete, articole de imbracaminte si 200 de lei. Se presupune ca in cazul unui cutremur bancomatele nu vor functiona si va trebui sa avem pt o sapt bani si cele necesare supravietuirii in principiu. Personal cred ca se fac nenumarate exercitii si aplicatii ca pregatire pt un razboi, sau niste cataclisme provocate intentionat, asta judecand si dupa celelalte multe pregatiri de razboi care se vad in toata lumea, pregatiri care sunt chipurile pentru prevenire si aparare de inamici, dezastre. Cred ca orice cetatean ar trebui sa aiba o ranita cu cele de mai sus si ce o mai fi caci in realitate autoritatilor nu le pasa de oameni si fiecare trebuie sa-si poarte singur de grija cat poate de bine. Doamne ajuta!

  3. Aduc armament greu in tara sub pretextul exercitiilor militare. Probabil ca soldatii vor pleca, dar eu cred ca mare parte din armament va ramane, posibil distribuit in mai multe centre, ca sa nu bata la ochi intr-un singur loc (Cincu).

  4. ghici cuperca ce-i ?
    unde unde se faceau aplicatii si inainte de 89 si faci aplicatii si acum?
    Poligoane la Cincu, Malina-Galati si Babadag.
    iaca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X