Autoritățile germane din orașul Hamburg au început să confiște apartamentele rezidențiale împotriva voinței proprietarului, pentru a răspunde fluxului masiv de migranți care sosesc în oraș.
Proprietățile private au fost acum plasate în grija unui mandatar care le renovează pregătindu-le pentru a fi închiriate cu costuri reduse pentru migranții aleși de autorități. Purtătorul de cuvânt al districtului Hamburg, Sorina Weiland, a declarat că toate costurile de renovare „necesare” vor fi facturate proprietarului proprietăților și a avertizat că, cu 400 de imigranți care sosesc zilnic în oraș, planul de expropriere va fi extins în continuare.
Exproprierea este autorizată de Legea privind protecția locuințelor din Hamburg (Hamburger Wohnraumschutzgesetz), o lege din 1982, care a fost actualizată de guvernul socialist al orașului în mai 2013 pentru a permite orașului să profite de orice unitate de proprietate rezidențială vacantă de mai mult de patru luni. Leasingul forțat, primul de acest gen din Germania, se spune că are ca scop presarea proprietarilor altor locuințe vacante din oraș pentru a le face disponibile pentru chirie. Dintre cele 700.000 de unități de închiriere din Hamburg, undeva între 1.000 și 5.000 (mai puțin de un procent) sunt considerate vacante, potrivit unei estimări a Senatului din Hamburg.
Rapoartele Institutului Gatestone: Socialiștii și Verzii din Hamburg au înființat recent o „linie fierbinte” unde locuitorii locali pot raporta proprietăți potrivite pentru sechestru guvernamental. De asemenea, activiștii au creat un site web – Leerstandsmelder (Detector de locuri de muncă) – pentru a identifica imobile neocupate în Hamburg și alte orașe germane.
Nu rămâne clar de ce proprietarii din Hamburg și-au părăsit apartamentele vacante de mai mult de cinci ani. Unii au susținut că, având în vedere locația proprietăților, costurile de renovare ar fi putut fi prea mari și probabil nu ar fi fost compensate de veniturile din chirii.
Oficialii orașului au declarat că măsura era necesară pentru că, la acea dată, în Hamburg intrau în fiecare zi peste 400 de noi migranți și toate adăposturile pentru refugiati existente erau pline.
Ei au spus că, deoarece proprietarii de bunuri imobile vacante au refuzat să-și pună proprietățile la dispoziția orașului în mod voluntar, orașul ar trebui să aibă dreptul să le ia cu forța.
Măsura a fost aplaudată de cei din stânga spectrului politic.
„Facem tot ce putem pentru a ne asigura că refugiații nu sunt fără adăpost în timpul iernii care vine”, a declarat senatorul Till Steffen de la Partidul Verde.
„Din acest motiv, trebuie să folosim proprietăți comerciale vacante.”
Alții au susținut că eforturile statului de a confisca proprietatea privată sunt autocratice și seamana izbitor cu comunismul.
„Confiscarea propusă a terenurilor și clădirilor private reprezintă un atac masiv asupra drepturilor de proprietate ale cetățenilor din Hamburg”, a declarat André Trepoll de la Uniunea Democrată Creștin Democrată (CDU).
`”Aceasta înseamnă o expropriere de către stat.”
El a afirmat că măsura propusă este o „lege de intimidare”, care se ridică la un „baraj politic, cu implicații de anvergură. Capetele nu justifică nici un fel de mijloace. ”
Katja Suding, liderul Partidului Liberal Democrat (FDP) din Hamburg, a declarat că legea propusă este o „trecere inacceptabilă a liniilor roșii … Astfel de măsuri coercitive vor provoca doar resentimente împotriva refugiaților”.
Măsuri de expropriere similare au fost propuse în Berlin, capitala germană, dar abandonate deoarece au fost considerate neconstituționale.
islamizare cu forta nene, pa! la grota inapoi cu arienii…satana si-a scos armatele la lumina