X

Cancelarul german Angela Merkel a purtat negocieri privind problemele internaționale cu președintele rus Vladimir Putin

de null
Foto: https://cdn2.img.sputniknews.com/images/105319/70/1053197083.jpg

Faptul că președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au prtat negocieri după o perioadă lungă de timp este un semnal pozitiv, a declarat pentru Radio Sputnik academicianul rus Vadim Trukhachev, acesta adăugând că vizita lui Merkel la Soci ar putea însemna ridicarea sancțiunilor față de Rusia.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Faptul că un summit la nivel înalt a fost ținut de liderii unor puteri atât de mari și influente precum Rusia și Germania este în sine un eveniment semnificativ, a declarat Vadim Trukhachev, lector în cadrul Departamentului de Politică Externă de la Universitatea de Stat pentru Științe Umaniste din Rusia, informează Sputnik International.

Pe 2 mai, cancelarul german Angela Merkel a sosit la Sochi pentru a purta discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

„Am discutat despre problemele internaționale, inclusiv despre criza siriană și situația din Ucraina”, a declarat Putin jurnaliștilor.

Președintele rus a subliniat că situația din Ucraina „rămâne o sursă serioasă de îngrijorare” și a subliniat “necesitatea punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk de către toate părțile”.

Pe de altă parte, Putin a subliniat că Rusia „condamnă decisiv orice utilizare a armelor chimice”. El a declarat reporterilor că Moscova și Berlin au convenit asupra necesității unei investigații complete despre incidentului chimic din Siria.

În ciuda răcelii recente a relațiilor ruso-germane, Putin a reamintit jurnaliștilor că Germania rămâne partenerul economic principal al Rusiei.

„Rusia încearcă să construiască cooperarea cu Republica Federală Germania cu privire la principiile beneficiului reciproc, respectului, egalității și luării în considerare a intereselor fiecăruia. În ciuda dificultăților politice și fluctuațiilor cunoscute din mediul economic global, Germania rămâne partenerul principal al politicii externe a țării noastre. Referindu-ne la situația din comerțul bilateral, am observat cu plăcere creșterea cifrei de afaceri, în ianuarie și februarie, care a crescut cu 43%”, a spus președintele rus.

Academicianul Vadim Trukhachev a atras atenția asupra faptului că Moscova și Berlin nu au purtat discuții într-un astfel de format de mult timp. Anterior, Merkel a vizitat Rusia pe 10 mai 2015, când a participat la celebrarea celei de-a 70-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste.

Academicianul nu exclude că vizita lui Merkel ar putea deveni un pas spre ridicarea sancțiunilor anti-ruse. Cu toate acestea, potrivit lui Trukhachev, este puțin probabil ca cancelarul german să inițieze procesul de ridicare a sancțiunilor.

„Mi se pare că [vizita lui Merkel în Federația Rusă] este un mic pas spre ridicarea sancțiunilor, din moment ce țările europene, inclusiv Germania, suferă din cauza măsurilor europene împotriva Rusiei, dar cred că Merkel nu va prelua inițiativa în ridicarea sancțiunilor”, a spus el.

Academicul a sugerat că o astfel de misiune ar putea fi delegată Austriei.

La rândul său, analistul politic Vladimir Bychkov consideră că Merkel încearcă să afle dacă Berlinul ar putea juca un rol în rezolvarea conflictelor din Ucraina și Siria.

„Nimeni din Rusia nu s-a așteptat cu adevărat ca Merkel să vină, iar cancelarul german a spus anterior că va efectua o vizită [în Rusia] numai după ce vor fi înregistrate progrese semnificative în Ucraina și Siria. Probabil lumina de la capătul tunelului a apărut undeva. Dar este vizibilă doar în Moscova și Washington, nu în Berlin”, a spus Bychkov pentru Sputnik.

Și expertul politic Alexander Kamkin a sugerat că vizita lui Merkel în Rusia ar putea deveni atuul cancelarului în alegerile viitoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button