Un diplomat rus acuză mass-media la nivel mondial pentru trecerea sub tăcere a tragediei din Mosul

Author:
Familiile fug din calea ciocnirilor dintre forțele irakiene și militanții grupării Stat Islamic din Mosul. Foto: https://phototass3.cdnvideo.ru/width/744_b12f2926/tass/m2/en/uploads/i/20170314/1163390.jpg

În conformitate cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, mai mult de 210.000 de persoane din Mosul au fost strămutate din casele lor, în timpul misiunii armatei irakiene de a elibera orașul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Moscova, 14 martie / TASS /. Mass-media la nivel mondial a trecut sub tăcere cu mare grijă, tragedia din Mosul, Irak, a scris marți pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova.

„Este foarte ciudat că nici măcar o singură fată vorbitoare de limba engleză care suferă în Mosul nu și-a a deschis încă un cont de Twitter”, a comentat ea.

„Este ciudat faptul că în fiecare zi, Christiane Amanpour (Șeful Corespondenței Internaționale CNN) nu s-a întrebat în tot acest timp câți oameni au fost uciși ca urmare a activităților coaliției internaționale în acest oraș. Este ciudat că nimeni nu menționează catastrofa umanitară din Mosul, în cadrul unor conferințe de presă importante în capitalele lumii, nu există nici fotografii impresionante, nici hashtaguri, nici titluri răsunătoare pe primele pagini ale ziarelor și revistelor. Este ciudat faptul că nu există cifre reale, fapte și informații despre refugiați, persoane strămutate și tabere improvizate.”

„Este de asemenea surprinzător faptul că nu au existat demonstrații în fața ambasadelor statelor membre coaliției, cu bannere și tot ce trebuie. Nu se întâmplă nimic”, a subliniat Zakharova.

„Mass-media la nivel mondial face mari sforțări pentru a mușamaliza tragedia din Mosul, ținând cont de amploarea dezastrului.”

„Este doar un alt exemplu de știri false din mass-media mainstream”, a subliniat diplomatul rus.

Campania de a elibera cel de-al doilea oraș ca mărime din Irak a fost lansată pe 17 octombrie 2016. În această perioadă, autoritățile din această țară au reușit să recapete controlul asupra estului orașului Mosul și să alunge extremiștii din unele cartiere vestice. Statul Islamic (scos în afara legii în Rusia), teroriștii, au fost izgoniți din partea de est a orașului la sfârșitul lunii ianuarie. Pe 19 februarie, premierul irakian Haider Al-Abadi a lansat o ofensivă împotriva sectorului vestic al orașului Mosul.

În conformitate cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, mai mult de 210.000 de persoane din Mosul au fost strămutate din casele lor, în timpul misiunii armatei irakiene de a elibera orașul de militanții grupării Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X