X

Un compus chimic periculos este ascuns în guma de mestecat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Peste 2500 de substanțe de laborator sunt adăugate intenționat alimentelor procesate pentru a le îmbunătății aroma, culoarea, perisabilitatea, aspectul sau prețul.  În adaos, alte 12 000 de chimicale provenite de la ambalajele alimentelor, adaosuri la procesare, reziduri de pesticide și medicamente administrate animalelor care, neintenționat, ajung în hrana noastră.

Datorită creșterii popularității pentru alimentele procesate industrial, aditivii chimici au devenit elemente semnificative în dieta noastră zilnică. În timp ce unii aditivi sunt inofensivi, alții dăunează organismului. Dioxidul de titaniu este unul din aditivii dăunători de care nu poți scăpa ușor. Este folosit într-o varietate de produse de uz zilnic, ca înălbitor sau texturizant. Aditivul are și denumirea de E171 și se regăsește în bomboane, ciocolată, gumă de mestecat precum și în loțiuni de protecție solară, pastă de dinți și vopsea.

Potrivit unui studiu nou publicat de jurnalul Nanoimpact, expunerea cronică la nanoparticulele de dioxid de titaniu scade semnificativ abilitatea intestinului subțire de a absorbi nutrienți esențiali și scade rezistența sa ca barieră împotriva agenților patogeni.

Aveți dureri cronice de stomac ? Dioxidul de titaniu ar putea fi cauza

Considerat în general sigur de către Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) cercetători ai universității Binghamton din N.York au descoperit că expunerea îndelungată la alimente cu nanoparticule de dioxid de titaniu poate reduce semnificativ numărul microvililor din celulele intestinale. (NT. Microvili – La nivelul mucoasei intestinale, celulele epiteliale ce acoperă vilii, conţin microvili. Împreună cu pliurile intestinale, ei măresc suprafaţa de absorbţie a intestinului de 600 de ori.)

Microvilii sunt responsabili cu absorbția nutrienților, de aceea unii nutrienți precum fierul, zincul, sau acizii grași sunt greu de absorbit când celulele sunt expuse la oxidul de titaniu. Doar câțiva microvili intestinali care sunt de asemenea slăbiți mai formează bariera naturală împotriva patogenilor. Mai mult, echipa de cercetători a descoperit că metabolismul s-a redus, funcționarea enzimelor s-a redus regativ, iar inflamațiile au crescut.

Oxidul de titaniu este un aditiv alimentar des utilizat, iar oamenii îl mănâncă de mulți ani – nu vă faceți griji, nu vă ucide ! – dar eram interesați de unele efecte ascunse și credem că oamenii ar trebui să afle asta”, a spus Asistentul Inginer Biomedic Profesor Gretchen Mahler, unul din autorii lucrării publicate.

Cercetări prealabile desfășurate în Franța și Luxemburg, au descoperit de asemenea că ingestia de dioxid de titaniu a cauzat creșteri tumorale precanceroase în 40% din testele pe șobolani cărora li s-a administrat dioxid de titaniu în apa de băut, conform anunțului din The Independent.

Spuneți NU mâncării procesate

În 2015, Dunkin Donuts (gogoșile Dunkin) au eliminat treptat zahărul impreună cu nanoparticulele de dioxid de titaniu ca urmare a presiunii din partea grupului de avocați As You Sow. Cu toate acestea, șansele ca dioxidul de titaniu să pătrundă în continuare în mod regulat în organismul dumneavoastră prin pasta de dinți sau alimente procesate sunt foarte mari.

Deși credem adesea că producătorii de alimente sunt bine intenționați și de bună credință, atunci când dezvoltă un nou tip de aliment sau produs, adevărul este că sănătatea dumneavoastră nu este în topul priorităților acestora. De fapt, mulți producători industriali de alimente sunt mai îngrijorați de aromă, perisabilitate și profitul pe care le vor obține, decât starea dumneavoastră de sănătate.

Dacă credeați că guvernul și FDA nu ar lăsa toxine periculoase să inunde piața, mai gandiți-vă o dată. Majoritatea alimentelor ajung pe piață foarte puțin testate. În timp ce credeți că aveți spatele asigurat, nu poți fi sigur niciodată de ceea ce conține exact alimentul din ambalaj.

Dacă vreți să avitați acest produs chimic periculos, profesorul Gretchen Mahler spune că trebuie să evitați hrana procesată, în special dulciurile (eng. candy), deoarece acolo se găsesc majoritatea nanoparticulelor de titaniu. De asemnea citiți cu atenție eticheta ambalajului și optați pentru hrană organică și folosiți produse de îngrijire a dinților fără chimicale pentru a vă proteja sănătatea familiei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cafeaua nu vi se pare periculoasa? Stie cineva ce contine? Ca din cauza ei se “ingrasa” ficatul foarte mult, indiferent de greutatea corporala.

    Apoi, referitor la titan, mai nou – de cativa ani buni, dar acum am aflat – vasele de bucatarie sant facute cu particule de titan, amestecat cu aluminiu si alte reziduuri. NU mai exista pe piata vase de inox curat. Este pacaleala ca sant de inox.

  2. Răspuns pentru Nicoleta:

    Depinde ce cafea bea omul. Dacă se bea cafea de la tonomatele de pe stradă (sau din mai știu eu ce locuri sunt ele amplasate) sau din toate cafenelele „renumite” din România (vezi Starbucks, 5 to go, 2nd cup etc.), normal că nu e bună. Aia e otravă, nu cafea.
    Dacă tot vrem să beam cafea, ar trebui să ne informăm înainte. O cafea ce își păstrează toate calitățile trebuie să fie proaspăt prăjită, proaspăt măcinată. Bine, contează și cum o prepari, dar asta e altceva. Puține sunt locurile din România unde găsim așa ceva, însă se găsesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE