Secătuirea mlaştinii Big Pharma: Donald Trump anunţă planul de a pune capăt monopolului Big Pharma prin a cere oferte competitive pentru contractele de achiziţii de medicamente ale guvernului
Într-un mesaj de bun venit din timpul unei conferințe de presă, preşedintele ales Donald Trump anunță un plan de a opri preţurile monopoliste ale Big Pharma care au scurs trilioane de dolari din bugetul guvernului în ultimele două decade.
„Pharma are mulţi lobişti şi multă putere” a spus Donald Trump. E foarte putină competiţie pe piaţa medicamentelor. Noi suntem cei mai mari cumpărători de medicamente din lume şi vom implementa competiţia. Vom īncepe să economisim miliarde de dolari din medicamente.”
Trump se referă la faptul că toţi preşedinţii recenţi, Clinton, Bush. Obama, au menţinut ceea ce se numeşte „cartel al medicamentelor cu preţ de monopol” în SUA, unde guvernul plăteşte sume uriaşe pe servicii şi reţetele medicale achiziţionate. Lipsa preţurilor competitive a fost menţinută de o armată de lobişti ai Pharma mituind legiuitorul şi birocraţi pentru a menţine preţuri ridicate şi eliminarea concurenţei pentru medicamentele achiziţionate prin contracte.
324,6 miliarde de dolari pe an în reţete medicale supraevaluate pentru a linişti lobiştii Big Pharma
Ca efect, guvernul cheltuieşte sute de miliarde de dolari pe reţete de medicamente supraevaluate iar în 2015 s-au scurs 324,6 miliarde de dolari. „Cheltuielile cu medicamentele au depăşit toate celelalte servicii în 2015″ arată un raport al Centrului de Asistenţă Medicală intitulat Cheltuielile naționale pentru sănătate: Repere 2015.
Acelaşi raport medical arată că cheltuielile cu asistenţa medicală în SUA au atins 3,2 trilioane pe an adică 10.000 $ de persoană. Dacă aceste cheltuieli nu sunt tăiate vor ruina SUA şi vor atinge în curând 25% din PIB, adică 1 dolar din 4 produşi de economie vor ajunge la companiile de medicamente, centre de tratarea cancerului, spitale, doctori şi producători de echipamente medicale.
Preţurile ridicate la medicamente slăbesc competitivitatea muncitorului american de pe piaţa globală.
Evident, rata producţiei este nesustenabilă. De asemenea, muncitorul american devine mult mai scump decât cei străini afectând competitivitatea economică a companiilor americane. Pentru ca muncitorul american să rămână competitiv, sistemul de sănătate american trebuie să îşi reducă drastic costurile… asta însemnând forţarea companiilor farmaceutice să devină competitive decât să deţină monopolul plăţilor ramburs venite de la bugetul de stat.
Să facem America măreaţă din nou, cu alte cuvinte oprirea jafului Big Pharma din buzunarul guvernului.
Este de remarcat faptul că în campanie, Hillary Clinton a acceptat milioane de dolari, finanţare din bugetul Big Pharma, deci este puţin probabil că dacă Hillary Clinton ar fi câştigat alegerile să fi schimbat acest monopol.
La polul opus, Donald Trump secătuieşte mlaştina la propriu eliminând risipa, frauda, abuzul din multe sectoare de activitate ale guvernului. Big Pharma a încurcat-o. Epoca profitului uşor şi a cecurilor nelimitate atribuite de guvern se apropie de sfârşit.
Americanii s-au săturat de preţuri la medicamente pe care nu şi le pot permite, preţuri uriaşe la asigurările medicale şi de corupţia şi influenţa lobiştilor din Washington DC, și ar trebui să primească acum cu aplauze anunţul lui Trump.
tradus de Cristian
„Cum de s-au hotărât dintr-o dată…”
eu am altă versiune. Cred că din cauza scandalurilor (protestelor) din întreaga lume pe seama acestui măcelar internațional care ucide fără limită, vor face în așa fel încât să „sinucidă” acest măcelar, transferând toate fondurile și toate activele către un alt măcelar geamăn (făcut în același laborator) cu alt nume. Priceput?