X

CE STIM OFICIAL: Cel mai mic computer din lume are 1 mm patrat. Transmite radio si poate fi folosit pentru supraveghere

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Citez din articolul Cel mai mic computer din lume are 1 mm patrat:

Deşi este foarte mic, conţine un microprocesor, un senzor de presiune, memorie, baterie, o celulă solară şi radio wireless cu antenă care poate transmite date unui dispozitiv extern. 

Creat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan, computerul, care va deveni disponibil la scară comercială peste câţiva ani, este deja considerat viitorul industriei IT.

Creatorii săi – Dennis Sylvester, David Blaauw şi David Wentzloff – spun că, întrucât radioul computerului neavând nevoie de reglaj pentru a găsi frecevenţa potrivită, acesta poate fi legat la o reţea wireless de computere.

O astfel de reţea poate, în viitor, să monitorizeze poluarea, integritatea structurală sau să supravegheze, spun cercetătorii. “Următoarea provocare este să dezvoltăm sisteme la scară milimetrică, cu aplicaţii pentru monitorizarea corpurilor noastre, mediului şi clădirilor”, spune Dennis Sylvester. “Fiind atât de mici, putem produce sute de mii”, mai spune acesta.

Sistemul dezvoltat de cercetători este un monitor al presiunii care se implantează în ochiul pacientului pentru a monitoriza în continuu progresul glaucomului, o boală care duce la orbire.

Procesorul din interiorul acestui computer foloseste un design unic şi consumă extrem de puţină energie. Devine activ la fiecare 15 minute şi consumă o medie de 5,3 nanowaţi.

Pentru ca bateria să rămână încărcată este nevoie de expunere la lumină interioară timp de zece ore pe zi sau la Soare, timp de o oră jumătate.

Comentariu saccsiv:

E tocmai bun pentru internetul obiectelor:

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

Asadar asa ceva:

FOTO µ-chip – cat de mic poate fi un CIP RFID (cu antena cu tot)?

Este deja invechit …

Daca de aceasta tehnologie aflam in presa, va dati seama cam ce exista prin laboratoarele secrete?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button