X

Din nou despre MEGA ACTIUNEA din India: BULETIN BIOMETRIC CU CIP, amprentare, scanarea irisului, numar unic de identificare pentru o populatie mai numeroasa decat a SUA, UE si Rusiei luate la un loc …

Citez din articolul Big Brother indian:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Stabilirea unui număr unic de identificare pentru fiecare cetăţean indian urmăreşte să faciliteze accesul şi celor mai mai sărace persoane la ajutorul social.

Dar această iniţiativă este, de fapt, o armă de control. În săptămânile următoare, la uşa oamenilor vor veni reprezentanţii autorităţilor pentru a-i amprenta. Dacă sunt de acord, amprentele şi o scanare a irisului vor fi încorporate într-o bază de date naţională. Aceste date se adaugă la caracteristicile personale (vârstă, sex, ocupaţie, religie) cerute deja în timpul recensământului care a avut loc anul trecut.  Scopul acestei operaţiuni ? Întocmirea unui Registru Naţional al Populaţiei. În cele din urmă, fiecărui cetăţean i se atribuie un număr unic de identificare format din 12 cifre. Pentru guvern, acest ambiţios program este menit să permită accesul şi celor mai săraci indieni la ajutoarele sociale şi la sistemul bancar. Nici chiar serviciile de informaţii nu pot cere mai mult.

Amprentele digitale ale tuturor vor fi disponibile cu un singur clic, împreună cu alte date demografice. Dacă un suspect îşi rezervă un bilet de avion, va frecventa un Internet cafe sau va folosi orice alt serviciu care va avea nevoie de numărul de identificare unic, va fi imediat sub „radar”. Autoritatea publică indiană care gestionează acest serviciu, UIDAI, spune că, potrivit legii, datele vor fi confidenţiale. Dar nu este chiar aşa, deoarece la baza de date au acces şi serviciile de informaţii, dar şi alte ministere. Este şi exemplul Comisiei de Planificare, care susţine că în baza legii naţionale asupra securităţii alimentare ar trebui să fie obligatorie folosirea numărului unic de înregistrare. Nu ai număr, nu ai acces la ajutoare. În mod similar, pentru obţinerea unui loc de muncă. Problema în politica socială pare a fi stabilirea unui program de transfer de bani către familiile nevoiaşe, care se aplică deja în Brazilia, Mexic sau Filipine. În baza acestui program, persoanele care sunt îndreptăţite să primească ajutor social vor putea primi o indemnizaţie lunară într-un cont bancar, care l-ar înlocui pe cel existent, neinformatizat.

Dar acest număr unic de identificare constituie şi un adevărat pericol pentru libertatea individuală, susţin criticii, creează „infrastructura autoritarismului”, la un nivel fără precedent de supraveghere şi control al cetăţenilor de către stat. Acest număr este un blestem modern sau o calamitate? Depinde pentru cine. Pentru agenţiile de informaţii, directori de bănci, corporaţii şi autorităţi, acesta va fi un instrument modern şi o binecuvântare. Pentru cetăţeanul simplu, mai ales pentru cel sărac şi marginalizat, acesta ar putea fi o calamitate.

„The Hindu“ (India) 5 ianuarie 2011

Cititi va rog si:

În INDIA a inceput RECENSAMANTUL BIOMETRIC al populaţiei …

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …


Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button