X

Se vor folosi TANTARI pentru VACCINARE IN MASA?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Citez din articolul Researchers Turn Mosquitoes Into Flying Vaccinators:

   Iată un studiu indosariat în „nefuncţional, dar foarte interesant.” Un grup de cercetatori japonezi a dezvoltat un ţânţar care imprastie vaccin în loc de boală. Chiar şi cercetătorii recunosc, totuşi, că problemele de reglementare şi etice vor preveni creaturile sa zboare, cel puţin pentru livrarea de vaccinuri umane.

   Oamenii de stiinta au visat diverse moduri de a drege ADN-ul acestor insecte pentru a lupta împotriva bolilor. O opţiune este de a crea tulpini de ţânţarii care sunt rezistente la infecţii cu paraziţi sau viruşi, sau care nu sunt în măsură să transmita agenţii patogeni la om. Acestia ar înlocui actualii tantari naturali, transmitatori de boli, lucru greu de realizat. O altă strategie, mai aproape de a deveni realitate, este de a elibera tantari transgenici care, atunci când se imperecheaza cu omologii lor de tip sălbatic, nu produc descendenţi viabili. Asta ar micşora populaţia de-a lungul timpului.

   Noul studiu se bazează pe un mecanism diferit: Utilizarea ţânţarilor pentru a deveni ceea ce oamenii de ştiinţă numesc „vaccinatori zburatori.” În mod normal, cand tantarii musca, ei injecteaza o picătură mică de salivă care împiedică sângele gazdă sa se coaguleze. Grupul japonez a decis să adauge un antigen, un compus care declanşează un răspuns imun, la amestecul de proteine din saliva insectei.

   Un grup condus de geneticianul molecular Shigeto Yoshida de la Jichi Medical University din Tochigi, Japonia, a identificat o regiune în genomul de Anopheles Stephensi, un ţânţar ce transmite malaria, numit ca promotor care activează genele numai în saliva insectei. În acest promotor au ataşat SP15, un vaccin împotriva leishmaniasis, o boala parazitara transmisa de muştele de nisip, care poate provoca leziuni ale pielii şi daune organelor. Destul de sigur, tantarii produc SP15 prin saliva lor, echipa a publicat in numarul current al revistei Biologia Moleculară a Insectelor. Şi când insectelor li s-a permis să-i intepe pe şoareci, şoarecii au dezvoltat anticorpi împotriva SP15.

   Nivelurile de anticorpi nu au fost foarte mari, şi echipa încă nu a testat dacă acestia protejează rozătoarele împotriva bolii. (Numai foarte puţine laboratoare au facilităţi pentru aşa-numitele studii de provocare cu această boală, spune Yoshida.) În cazul experimentului, soarecii au fost muscat de 1500 de ori, în medie, ceea ce ar putea părea un numar foarte mare, dar studiile arată că, în locuri unde malaria este in floare, oamenii pot fii muscati de mai mult de 100 de ori într-o noapte, Yoshida subliniază. Între timp, grupul a creat, de asemenea, ţânţari care ar produce un vaccin impotriva malariei.

   Alti cercetatori sunt uimiti de realizare. „Ştiinţa este într-adevăr frumoasa”, spune Isus Valenzuela de la Institutul National de Alergie şi Bolilor Infecţioase în Bethesda, Maryland, care au dezvoltat vaccinul SP15. David O’Brochta, un genetician molecular de insecte de la Universitatea din Maryland, College Park, o numeşte „o dovadă de notiune abstracta fascinanta.”

   Deci, de ce nu va merge? Există o variaţie mare a numărului de înţepături de ţânţar de la o persoană la alta, astfel încât persoanele expuse la ţânţari transgenici ar obţine foarte diferite doze de vaccin, ar fi ca si cum unii oameni ar primi un pic de vaccin impotriva rujeolei, iar alţii ar primii 500 de doze. Nici o agenţie de reglementare nu-si va da acordul pentru asa ceva, spune biologul molecular, Robert Sinden de la Imperial College din Londra. Lansand tantarii ar însemna, de asemenea, vaccinarea de persoane fără consimţământul lor, un nu-nu etic. Yoshida admite că ţânţari ar fi „inacceptabili” ca un mecanism de vaccinare umana.

   Cu toate acestea, vaccinatorii zburatori sau „seringile care zboara”, aşa cum unii le-au poreclit, ar putea avea un potenţial în lupta împotriva bolilor animale, spune O’Brochta. Animalele nu trebuie să îşi dea acordul, iar doza variabila ar fi mai puţin un motiv de îngrijorare.
   Comentariu saccsiv:

   Deci la animale ar merge … Se joaca astia, se joaca urat de tot. Stirea de mai sus este un varf de ice-berg si consider ca niste unii, pe undeva, experimenteaza fantasticul potential militar al insectelor ce se hranesc cu sange, caci, nu-i asa, daca pot ele raspandi malaria sau vaccinuri, de ce nu ar putea raspandi si boli cumplite? Si daca tot experimenteaza ei, ce ne asigura ca din laboratoarele lor nu scapa mai mult sau mai putin accidental niste astfel de ganganii?

   Cititi va rog si:

Experimente medicale macabre pe copii, femei, minoritati si detinuti (1845-2007) – TRADUCERE IN ROMANA

STIINTA INCOTRO? Cercetatorii britanici vor sa creeze hibrizi ANIMAL-OM

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

 

[dntplgn recurring_amt1="5" recurring_amt2="10" recurring_amt3="20" item_name="Donation" paypal_email="[email protected]" currency_code="EUR" currency_symbol="€"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button