X

SUA a aprobat folosirea vaccinului Gardasil anti-HPV si la baieti

   Citez integral articolul Merck Wins U. S. Approval for Gardasil Vaccine in Boys

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Gardasilul lui Meck&Co., un vaccin folosit pentru preventia cancerului cervical la femei, a castigat aprobarea U.S. pentru a preveni negii genitali la baieti.  

   Administratia Statelor Unite pentru Mancare si Medicamente (The U.S. Food and Drug Administration) a aprobat folosirea vaccinului la baieti cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani, a afirmat azi Merck intr-o declaratie.  

   Gardasil protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala numite virusul papilloma uman, sau HPV, ce poate duce la cancer genital la femei sau negi genitalo sau cancer de penis si anus la barbati. Gardasil, aprobat pentru fete intre 9 si 26 de ani, este administrat mai ales fetelor din scoli, ca o vaccinare de rutina recomandata in Statele Unite. Extinderea vaccinarilor poate revigora vanzarile, ce au scazut cu 5 procente anul trecut, dupa cum au spus analistii.  

   “Acesta este un important moment, pentru ca acum Gardasilul poate ajuta la protectia baietilor si fetelor, a tinerilor barbati si femei, impotriva anumitor boli produse de acest virus comun”, a declarat Richard Haupt, Director Executiv la Laboratoarele de Cercetare Merk, in declaratia companiei.  

   Aprobarea pentru baieti poate adauga pana la 2 sau 3 sute de milioane de dolari la vanzarile anuale, a spus analistul de la Leerink Swan&Co, Seamus Fernandez intr-un raport de cercetare de luna trecuta. Gardasil a generat venituri de 1.4 miliarde de dolari anul trecut.

   Merck, cu locatia in Whitehouse Station, New Jersey, a scazut cu 6 centi, sau mai putin de 1 procent, la 33.24 de dolari la ora 1:26 p.m. in raportul comercial al Schimbului de Actiuni New York.  

   O piata dificila 

   Vanzarea Gardasil-ului pentru baieti ar putea fi o lupta pentru Merck, intrucat beneficiul sanatatii publice ar putea sa nu depaseasca costurile, zice Fernandez. Ar costa mai mult de 100 000 de dolari sa vaccinezi suficienti baieti pentru a obtine un an de viata in plus, comparativ cu mai putin de 50 000 de dolari cat rebuie pentru fete, dupa cum arata studiul cercetatorilor de la Harvard, prezentat in iunie la Centrele U.S. de Control si Preventie a Bolilor. Cercetarile Merck au indicat suma de de 50 000 de dolari atat pentru baieti, cat si pentru fete. Studiul Merck a folosit un cost de 400 de dolari per vaccine cu 100% protectie.  

   Cercetatorii au folosit o masurare numita ani de viata cu calitate ajustata, sau prescurtat QALYs, ce evalueaza anii de viata salvati precum si adaugarea de fractiuni de an de viata pentru ani in care nu apar anumite boli.  

   Merck va extinde o bonificatie pentru pacienti si un program de inlocuire a dozei pentru a ajuta la acoperirea costului vaccinului pentru barbati intre 19 si 26 de ani fara asigurare medicala sau pentru cei cu asigurare privata, ce nu acopera vaccinurile, dupa cum declara compania.  
   Studiul companiei 

   Intr-un studiu finantat de Merck si eliberat anul trecut, cercetatorii au administrat la 4 065 de baieti si barbati cu varste intre 16 si 26 de ani vaccinul sau un placebo, apoi i-au urmarit pentru a depista semne de infectare cu HPV. Dupa 30 de luni, 3 barbati ce au primit Gardasil au dezvoltat negi genitali si nici unul nu avusese dezvoltari pre-canceroase legate de virusul HPV, comparand cu 28 de cazuri de negi si 3 leziuni pre-canceroase aparute in grupul placebo.  

   Gardasil, ce este administrat in 3 injectii pe o perioada de 6 luni, protejeaza impotriva infectiilor cauzate de tipurile 6, 11, 16 si 18 de HPV – 4 dintre cele 40 de tipuri de virus intalnite in zona genitala. Mai mult de 1 milion de cazuri de leziuni genitale, care pot duce la cancer, apar la barbati si femei in Statele Unite in fiecare an, si 30 de milioane de cazuri apar in toata lumea, dupa cum precizeaza Merck.  

   Din cei 20 de milioane de americani infectati cu HPV, majoritatea vor fi capabili sa lupte contra infectiei pe cale naturala. Aproape un procent din barbatii activi sexual din S.U.A. vor dezvolta negi genitali din cauza HPV, afirma CDC. Gardasil este déjà aprobat pentru barbati in 40 de tari.

   Detalii despre istoricul companiei Merck si relatia lor cu greii planetei, cititi va rog la:

SISTEMUL nu se lasa. Nici SLUGOII sai. A inceput campania de informare-promovare a „vaccinului impotriva cancerului de col uterin”

   Faptul ca nu este sigur, o dovedeste si ultimul deces:

VIDEO: VACCINUL ANTI-HPV UCIDE!!! O elevă de 14 ani din Marea Britanie a murit după ce i-a fost administrată o doză de vaccin împotriva cancerului de col uterin

   Cititi va rog si:

In cazul vaccinarii cu GARDASIL s-au inregistrat de patru ori mai multe decese decat in cazul altor vaccinuri

   Era firesc ca din ce in ce mai multe tari vor aproba acest vaccin si pentru baieti, deoarece „specialistii” au pregatit din timp terenul:

Cunilingulus si sexul anal duc la infectii cu HPV in cavitatea bucala si anus. Concluzia specialistilor: VACCINATI-VA BAIETEII …

   Toate acestea in timp ce se vorbeste foarte putin despre ceea ce este de fapt cel mai important de stiut pentru limitarea extinderii acestei boli, anume ca infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale:

Human Papilloma Virus (HPV) si REVOLUTIA SEXUALA

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button