Reiau integral http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1802:
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon derulata de Ministerul Sănătăţii va începe după 15 octombrie a.c.
Aceasta se va derula înaintea campaniei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 şi va viza reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon
Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii a stabilit astăzi, 6 octombrie a.c., un plan de acţiune, pentru perioada imediat urmatoare, în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva gripei.
Conform acestuia, Ministerului Sănătăţii va derula, în perioada 15 octombrie – 1 decembrie a.c.,imunizarea gratuită împotriva gripei de sezon.
Comitetul de coordonare a stabilit ca cele două campanii de vaccinare, cea sezonieră şi cea împotriva virusului gripal A/H1N1 să fie corelate. În acest fel, anul acesta, vor putea fi imunizate diferentiat, in functie de gradul de risc, toate categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire prin gripă.
În 2009, pentru campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 1.600.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu varsta peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Ministerul Sănătăţii va demara în luna decembrie a.c. şi campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1. Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmând ca din 4 ianuarie 2010, odată cu începerea orelor de curs în şcoli să înceapă şi vaccinarea elevilor, după care se va continua vaccinarea celorlaltor categorii de risc stabilite.
De asemenea, Comitetul a stabilit modul in care vor fi utilizate substantele dezinfectante si mastile de protectie pe care Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sănătate Publică Bucuresti, le va achizitiona până la finele lunii decembrie a.c.
Majoritatea substantelor dezinfectante vor fi directionate catre scolile din mediul rural care au probleme in aprovizionarea cu apa curenta. Direcţiile de sănătate publică judetene au obligaţia de a identifica aceste şcoli în perioada urmatoare.
Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atenţia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.
Iata si comentariul cititorului Parereamea:
„Stiri de pe front:
Vaccinarea gratuita impotriva gripei de sezon va incepe dupa 15 octombrie
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon derulata de Ministerul Sănătăţii va începe după 15 octombrie a.c.
Deci va mai fi o campanie de vaccinare anterioara celei de gripa porcina despre care nu se zice nimic, nu se face tam-tam prin canelele de stiri. La scoli au inceput sa vina dozele pentru vaccinul sezonier si multi copii vor fi vaccinati fara ca parintii lor macar sa afle ca s-a intamplat asta. Nu am nici un motiv sa cred ca vaccinul sezonier e mai putin nociv ca cel porcin! In scoli profesorii sunt cu pluta, nu stiu nimic, se merge din inertie.
S-au trimis deja acasa copiii sa dea o foaie la parinti sa semneze legat de vaccinul sezonier. Nu li s-a explicat nimic, ca nu e de fapt obligatoriu, ci doar sa semneze si nu apare nicaieri o rubrica in care sa poata scrie NU SUNT DE ACORD!
Oamenii sunt prostiti in fata, tavalugul vaccinurilor se vrea a merge mai departe cu orice pret, sunt dispusi cei ce conduc afacerea la orice mojicii.
Parintii care sunt constienti de ce se intampla ar trebui sa mearga personal la scoala sa vorbeasca cu dirigintele si sa spuna explicit copiilor din clasa respectiva macar ca nu sunt obligati sa se vaccineze si sa nu se lase cu orice pret vaccinati. Cine are posibilitatea ar trebui sa listeze ceva pliante legat de vaccinare care se gasesc pe siturile provita si sa le dea prin scoli.”
Comentariu saccsiv:
Este interesant ca in comunicat, Ministerul Sanatatii dovedeste ca se alatura autoritatilor din vest care efectiv baneaza informatiile despre actiunile benefice ale vitaminelor si plantelor:
„Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atenţia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.”
Adica spalat pe maini si vaccin … Cititi va rog si:
GRAV: s-a acordat imunitate juridica producatorilor vaccinului anti GRIPA PORCINA (AH1N1)