Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţiştii vor fi prezenţi, în 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale, considerând că nu va forma o aglomerare mare de persoane deoarece la manifestarea religioasă pot participa doar cei care locuiesc în comuna Ion Corvin, anunță news.ro.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Andreea Iliescu, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, ce măsuri vor fi luate pentru a nu se crea haos şi aglomeraţie la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.
„Suntem la datorie zilnic şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin. Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a transmis Andreea Iliescu.
Întrebat dacă vor exista filtre pentru a fi verificaţi oamenii pentru ca acolo să nu fie prezenţi credincioşi din alte judeţe, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa a răspuns:
„Cu siguranţă vor exista filtre, vom monitoriza activ această situaţie şi nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să fim puşi în faţa faptului împlinit că la acea mănăstire se va crea o aglomerare mare de persoane. Suntem încrezători în puterea noastră şi capacitatea noastră de reacţie şi da, vom fi la datorie, vom suplimenta dacă este necesar numărul de efective astfel încât aceste activităţi să se desfăşoare liniştit şi cu participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo”.
Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. Instanţa a respins această cerere.
În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente peste 10.000 de persoane.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Vai vouă lucrători ai celui rău. Când vă veți întâlni cu Cel cu care v-ați luptat ce veți face?
Vor spune: m-ai învins, Galileene!
Bunul Dumnezeu Cel În Treime Slăvit Să îl ajute tuturor pelerinilor și Preoților să se poată Închina la Racla Sf Andrei! Cei ce se luptă cu Dumnezeu vor fi învinșii de Hristos.
@Marioca75,corect este „cel viclean”, nu „cel rău”. Diavolul este viclean și este o distanta de la pământ la cer între viclenie și răutate. Răutatea se poate manifesta și din cauza prostiei.
Cel rau nu cel viclean.
Patriarhia face apel la autorități să permită pelerinajul de Sfântul Andrei
https://basilica.ro/o-exceptie-necesara-pentru-un-caz-exceptional/
Patriarhia Română este preocupată atât de protejarea sănătăţii credincioşilor, cât şi de manifestarea libertăţii lor de credinţă.
În acest sens, este necesar un dialog permanent între autorităţile de stat şi locale competente şi autorităţile religioase, mai ales în situaţia unor zone carantinate sau având o rată ridicată de infectare cu noul coronavirus, dialog la care a îndemnat şi Preşedintele României în luna octombrie din acest an.
În cazul concret al pelerinajului la Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, comună care are un număr mic de locuitori (1992), se poate organiza, printr-o îngăduinţă a autorităţilor, pelerinajul, având în vedere caracterul excepţional al acestei sărbători pentru poporul român.
Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională bisericească de către Sfântul Sinod, prin hotărârea nr. 4972 adoptată în şedinţa din data de 14-15 noiembrie 2001.
De asemenea, începând cu anul 2012, în Codul muncii, ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este inclusă între sărbătorile legale în care nu se lucrează.
Ţinând cont de recunoaşterea de către Statul Român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd „regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective” (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă).
Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Acesti politisti si jandarmi, luptandu-se pe fond cu Dumnezeu, cu crestinii, castiga din partea ”cezarului” asa numita ”paine a calaului”, o ”paine” care va atrage napraznice pedepse pe capul lor si al familiilor lor…ei saracii nu stiu ce nenorociri isi atrag, nu realizeaza ce fac. Si sa-i fereasca Dumnezeu ca aceasta ”paine” sa mai fie ”inmuiata” si in sange de crestin…
Vai de sufletele lor… unii or mai avea si copii.. Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac. Lumineaza-le Doamne mintea!
Sunteți la datorie să apărați statul ateu polițienesc care se închină la satana și voi pentru un pumn de bani la fel.Nu o să scăpați de pedeapsa lui Dumnezeu dacă nu vă căiți.Așa vă învață stăpânul vostru cu coarne să prigoniți Biserica.Dumnezeu să vă ierte!
Garcea si Dorel din Politie o comit din nou, demonstrandu-ne inca o data ca ei sunt luptatori curajosi doar atunci cand au in fatza, oameni onesti si cu frica de Dumnezeu sau batrani, care merg la Biserica! Insa, cand vine vorba de inmormantarile sau parangheliile din clanurile tiganesti interlope, se fac intotdeauna ca ploua, ca sa nu si-o ia rau pe cocoasa! Astia, in niciun caz n-ar trebui numiti oamenii legii, ci mai degraba, oamenii faradelegii!
In loc sa lupe contra coruptiei si a faradelegilor comise se lupta cu crestinii blandi si linistiti. Ar trebui sa stea atenti, sa nu se afle luptatori contra lui Dumnezeu!
Sa nu ne mai ascundem după perdea,se vede de la o posta că statul este ateu și se războiește cu Biserica Lui Hristos,așa au făcut și securitatea când prigoneau Biserica .
Acesta NU este datoria politiei de a apara un sistem profund antiromanesc!..Datoria politiei este de a fi alaturi de cetateanul roman si de a-l apara de infractori si de abuzuri!..ce menire mai au acesti politisti platiti din banii romanilor daca ei se opun lui Dumnezeu ingradind dreptul la rugaciune si la credinta pe care nimeni de-a lungul istoriei nu a indraznit sa-l ingradesca? A sosit momentul sa ne luptam pentru drepturile si libertatile noastre!..a sosit momentul sa fim alaturi de Dumnezeu si de credinta noastra sau sa disparem ca neam!