Somalia a declarat stare de urgență națională din cauza celei mai mari invazii de lăcuste din ultimii 25 de ani.
Roiuri de miliarde de insectele flămânde au devastat culturile agricole în această țară și așa vulnerabilă în fața foametei.
Lăcustele consumă cantități uriașe de vegetație și sunt o amenințare cât se poate de serioasă la adresa securității alimentare a țării din Cornul Africii. Există temeri că somalezii nu vor mai avea ce culege până în aprilie, când începe recoltarea.
The Desert Locust outbreak in the Horn of Africa could provoke a humanitarian crisis.
The #locust invasion is the worst in decades to strike Kenya, Ethiopia and Somalia.
🎙️@FAO Keith Cressman provides an update on the locust situation 👉https://t.co/OHY9qDcNAu #ZeroHunger pic.twitter.com/UogmQg1FIW
— Food and Agriculture Organization (@FAO) January 31, 2020
Somalia nu este singura țară afectată. Etiopia și Kenya sunt într-o situație similară. Invazia de proporții istorice din estul Africii a fost corelată de experți cu variațiile extreme ale climei, regiunea fiind lovită de secetă, apoi de precipitații neobișnuit de abundente.
Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU spune că invazia reprezintă o amenințare pentru cei 19 milioane de locuitori din zonă, care s-ar putea confrunta cu o criză alimentară.
Invaziile de lăcuste de deșert sunt neobișnuite în această regiune, ultima având loc în 2007, fără a provoca mari pagube.
This is the desert locust situation in East Africa right now.
Farmers can barely see the sky.
We need to help them now! @FAO's appeal for urgent support 👉https://t.co/kpHRfvA91T#locusts #ZeroHunger pic.twitter.com/RyDeAqgvZO
— Food and Agriculture Organization (@FAO) January 31, 2020
Lăcuste au devastat deja zone întinse, însă dimensiunile daunelor nu pot fi estimate încă, deoarece noi roiuri apar zilnic.
Lăcustele de deșert sunt printre cele mai distructive specii de lăcuste, din cauza vitezei și abilității de a se înmulți rapid. Roiurile pot sta în aer perioade lungi, călătorind și 130 de kilometri într-o singură zi.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Semne apocaliptice….
Sa intelegem ca asta va insemna mai multi migranti care vin spre Europa?