X

UPDATE: Tragedie în Italia: 22 morți (2 români) după ce o autostradă suspendată s-a prăbușit, iar zeci de mașini s-au prăbușit în gol

de null

UPDATE: Conform https://www.stiripesurse.ro/alerta-mae-anunta-ca-un-roman-a-murit-in-urma-prabusirii-unui-viaduct-de-autostrada-din-italia_1283562.html printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român.

Genova, viaduct prabusit - 7

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei. Un prim bilanț indică 22 morți, însă numărul acestora se așteaptă să crească.

Dacă ați fost martori sau aveți imagini și informații de la tragedia din Italia, ne puteți scrie pe WhatsApp, la numărul 0744 878 878.

Ce se știe până acum despre prăbușirea viaductului Morandi lângă Genova

► Un viaduct s-a prăbușit în Italia, pe autostrada A10, lângă Genova

► Echipele de salvare au descoperit mai multe maşini căzute, cu persoane decedate în interior, potrivit ANSA.

►”Pare să fie vorba de o tragedie uriaşă”, a declarat marţi ministrul infrastructurii şi transportului, Danilo Toninelli

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 16:20 Primele informații oficiale arată că 22 de oameni și-au pierdut viața în urma tragediei din Genova, printre care și un copil. ”Dimensiunea tragediei este epocală, zeci de morți printre cei care au căzut de pe viaduct. Pompierii împreună cu medicii scot în continuare răniți, unii dintre ei ajungând deja la spitalele din Genova”, se arată într-un comunicat al autorităților italiene.

UPDATE 15:30 O persoană a fost scoasă în viaţă, marţi, dintre dărâmăturile viaductului care s-a surpat în apropiere de oraşul Genova (nord) şi era transportată cu un elicopter la spital, potrivit Ansa, scrie The Associated Press. 

UPDATE 15.13: Printre morți se află și un copil, iar cinci persoane sunt în stare critică, potrivit ANSA.

UPDATE 15:08 Reacția MAE: Consulatul General al României la Torino urmărește îndeaproape evenimentele legate de prăbușirea unui pod rutier în orașul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Până în acest moment, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 338 756 8134.

Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competențelor legale.

UPDATE 15.02: Protecţia civilă din Italia a anunţat că toţi cei care doresc să obţină informaţii, inclusiv români, pot apela numărul gratuit 800.640.771

UPDATE 15.00: Imagini AICI cu momentul în care podul Morandi s-a prăbușit în Italia: ”Dumnezeule, Dumnezeule!”

UPDATE 14.48: Un prim bilanț indică 11 morți, anunță Corriere dela Serra.

UPDATE 14.45: Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că este vorba despre o “tragedie uriașă”.

Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

https://twitter.com/BattelliSergio/status/1029306695586066433

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbuşit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie, potrivit Agerpres.

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.

„Dimensiunile sunt uriaşe, sunt zeci de morţi” spune Francesco Bernano, şeful serviciului de urgenţă din Genova, citat de Adnkronos.

Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a viaductului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button