X

Va place informatia de pe internet caci este gratuita, dar nici prin cap nu va trece ca ceva nu-i in regula in filmul asta / Lupta nu se duce facultativ, ci full time

de null

Nu cu foarte multa vreme in urma, treaba era simpla: iti placea ziarul sau revista sau almanahul? Mergeai la taraba, dadeai banul, vanzatorul iti dadea publicatia, iar tu citeai. Nu dadeai banul, nu citeai.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Corect si toata lumea multumita: pe de o parte traia si ziarul, iar pe de alta parte era si cetateanul informat. Sigur, informat sau doar “informat”, in functie de ce-i placea lui sa citeasca.

Si asta se petrecea peste tot in lume. Inclusiv in Romania, chiar si inainte de Revolutie, chiar si mult inainte de razboi.

Intr-o singura generatie insa, lucrurile s-au schimbat fundamental. Acum dai un click din fata calculatorului si citesti gratis ce te vrei.

Gratis…

Ce cuvant minunat, nu-i asa? Si cum sa nu-ti placa moca? Nici macar nu te mai obosesti sa mergi pana la vreo taraba. Stai lejer in fotoliu cu cafeluta langa tine si dai din degetele. Informatia navaleste iar tu iti alegi ce vrei.

Si nici prin cap nu-ti trece ca ceva nu-i in regula in filmul asta…

 

Mass-media e cu mass, adica in masa, deci multa pentru multi. Si chiar daca nu mai este pe hartie, eliminandu-se astfel anumite cheltuieli, existenta ei totusi costa. Enorm.

De unde banii?

Din publicitate, vor raspunde unii. Raspuns incorect insa. Caci publicitatea nu acopera toate costurile. Uneori de abia se peticesc oleaca cu ei.

Atunci, de unde banii?

Iata ce raspunde chiar un om din mass-media, anume, Lucian Mândruță:

 

”Am si eu o intrebare pentru toti cei care viseaza presa libera:

Cand ati platit ultima oara pentru presa?

Cand ati luat content pe bani? Nu mai stiti? Va spun eu. Niciodata.

Cand ati platit indirect? Cand v-ati uitat ultima oara la televizor. Doar acolo.

In rest, cand faci un blog politic, e greu sa te astepti la publicitate de la un advertiser. Ca le e frica de asocieri (Dumnezeu stie de ce nu le-a fost in ultimii ani de mizeriil de la tv, dar am o banuiala). Ca nu vor sa se implice, ca bla, bla.

Cei care fac content politic onest in social media si in online scriu gratis. De pasiune. Cand au timp, printre job-urile sau afacerile lor.

Si asta ii impiedica sa creasca. De aia nu avem un Huffington Post cu zeci de angajati si in schimb avem 100 de ziare centrale si locale, toate aflate in solda unor patroni politici.

Pentru ca nu platiti. Nimeni nu vrea altceva decat moca. Nimeni nu vrea decat dedicatie si inspiratie. Daca e si cu saracie la pachet, cui ii pasa?

Sigur, avem si exceptii. Moise a inceput un business. Dar oare daca punea aplicatia Biziday cu 1 euro pe AppStore, ce zicea lumea?

Exact. Ca vrea sa se imbogateasca. Pentru ca asta e un delict in Romania, tara fundamental de stanga, chiar si cand iese la protest pentru idealuri de dreapta.

Ei bine, pana cand n-o sa intelegeti ca presa trebuie sa faca bani de la voi ca sa nu ii ceara subteran altora, nu veti avea presa libera.

Veti avea exact ce plateste bunicul cu ochiul, in pauza de publicitate de la televizor”

 

Probabil ca nu va place de Lucian Mandruta. Nici noua. Dar ce credeti, nu cumva in chestiunea asta cam are dreptate?

In mana cui este mass-media? In mana catorva. Oare de ce acesti cativa baga mana adanc in buzunar ca sa finanteze o asa gratuitate? Pentru ca informatia lor oferita cu atata generozitate gratuit maselor este de fapt “informatie”. Adica este indoctrinare. Spalare pe creier.

De aceea, de fapt, si cititi acest portal sau alte bloguri similare. Pentru ca vreti altceva. Dar media alternativa oare din ce traieste? Ca banii din publicitate sunt cu totul insuficienti.

Iata doua e-mailuri primite de curand (le-am tradus pentru voi):

 

Life News

 

LifeNews.com Pro-Life News Report

Sâmbătă, 28 iulie, 2018

Dragi cititori LifeNews,

Ajutor! Suntem sub atac!

Mișcarea pro-viață este atacată astăzi cum nu a mai fost niciodată și am nevoie de ajutorul vostru pentru a lupta înapoi.

În Statele Unite și în întreaga lume, mișcarea pro-viață se confruntă cu atacuri pe care nu le-am mai văzut niciodată. Lăsați-mă să explic.

Deși avortul este legal aici în S.U.A., există zeci de țări pro-viață din întreaga lume care au protecție juridică pentru femei și copii nenăscuți. Dar activiștii pentru avort, din întreaga lume, se luptă să ucidă cât mai mulți copii posibil, prin legalizarea avortului în locuri precum Irlanda, Argentina, Polonia și națiunile din Africa.

Și aici, în Statele Unite, activiștii pentru avort se luptă cu fiecare potențială lege care ar putea salva de la avorturi viețile copiilor. Ei nu doresc ca femeile să vadă ecografiile copiilor lor nenăscuți, doresc să se avorteze copii doar pentru că au sindromul Down, nu vor legi în coduri (juridice) să protejeze copiii nenăscuți, de când Roe v. Wade este în cele din urmă răsturnat, plus că ei întenționează să-i forțeze pe toți contribuabilii să finanțeze avorturile.

Atacurile se înrăutățesc, de asemenea, împotriva creștinilor pro-viață. În Irlanda, ei au mers să oblige spitalele catolice să facă avorturi. Și aici Statele Unite doresc ca centrele creștine care oferă un ajutor real femeilor însărcinate, să fie forțate să promoveze avorturile.

Se obișnuiește ca activișții pentru avort să se numească ”pro-alegere” și doresc ca voi să respectați sau să îngăduiți avorturile. Acum ei spun că discriminați împotriva femeilor dacă nu susțineți așa-numitul lor drept la un avort finanțat de contribuabili, oricând, până la naștere și din orice motiv. Și trebuie să le ajutați să facă avortul și să promovați dreptul lor de a avea acces la el.

Iar mass-media și social-media nu ne fac nici un fel de favoruri. Ele elimină agresiv conducătorii și grupurile noastre pro-viață și dezinformează oamenii. Între timp, rețelele sociale precum Facebook și Twitter cenzurează mesajul pro-life.

LifeNews deschide calea în bătălie.

Nu veți vedea niciodată, în mass-media secularizată, o acoperire la modul temeinic și precis, a acestor lupte monumentale, despre care citiți la LifeNews. În fiecare zi, LifeNews vă aduce înștiințări în timp util, încurajatoare și informative, expunând forțele pro-avort și arătându-vă cum luptă comunitatea pro-viață pentru a salva vieți.

Dar avem nevoie disperată de ajutorul vostru pentru a continua lupta împotriva acestor atacuri, în toată țara și în întreaga lume. Nu putem continua să vorbim pentru vocea pro-viață, fără suportul dvs. financiar.

Vă rugăm să faceți o donație astăzi la LifeNews pentru a ne sprijini cu 25$, 50$, sau chiar 100$. Dacă ați putea să donați 200$ sau 300$, aceștia ar putea să ne ajute să ajungem cu mesajul pro-viață la mai mulți oameni.

Vă mulțumesc foarte mult și Domnul să vă binecuvânteze și să vă țină!

Binecuvântări,

Steven Ertelt, Editor

LifeNews.com

 

Global Research

 

Pe măsură ce Global Research navighează prin algoritmii mereu în schimbare ai motoarelor de căutare și ai rețelelor sociale, constatăm că nu numai faptul de a ajunge la articolele noastre a fost compromis, ci și finanțele noastre. Menținerea proiectelor, a site-urilor web și a operațiunilor implică niște costuri foarte reale, iar faptul că suntem independenți, ne plasează într-o poziție precară.

Având în vedere acest lucru, ne îndreptăm spre dvs., cititorii noștri, să ne ”ajutați să ne menținem pe linia de plutire”(https://store.globalresearch.ca/member/) . Vă cerem să luați în considerare posibilitatea de a deveni membru (https://store.globalresearch.ca/member/) al Global Research (site-ul atrage aproximativ 1 milion de cititori lunar, dar avem mai puțin de 500 de membri) sau, alternativ, să faceți o donație (https://store.globalresearch.ca/donate/  care să ne ajute să acoperim costurile. Nu am supraviețui o zi fără sprijinul cititorilor noștri.

 

Despre asta e vorba, fratilor. Fara bani de la cititori, media alternativa moare. Dar majoritatii cititorilor ei nu le pasa. Le place moca. Catorva insa totusi le pasa, dar deseori uita si atunci sunt necesare astfel de rugaminti si trageri de maneca, precum cele ce le-ati citit in cele doua e-mailuri de mai sus.

Sigur, unii vor zice ca nu este nevoie de presa alternativa, ci este suficient cate un blogulet pe care sa posteze cate un articol vreun administrator harnic dupa ce vine de la serviciu, si-a plimbat copiii si si-a iubit nevasta. Dar nici asta zilnic, caci deseori mai trebuie si cate un cui batut prin casa.

Desigur, e utila si varianta asta de lupta total facultativa, dar este insuficienta. Si este prostie sau tradare sa consideri ca astfel actionand este suficient. Adica, pe de o parte avem o uriasa armata de oameni bine plati care lucreaza full time in mass-media in folosul sistemului, iar pe de celalta parte sa ne limitam la cativa bloggeri care sa lucreze cu un program de leuze? Ba mai rau, le mai si dam la cap putinilor care inca se indarjesc sa puna lupta in capul listei de prioritati, neglijandu-si sanatatea si deseori familia. Asemenea conceptii doar in Romania gasim, caci este un specific romanesc dezbinarea, cum bine spunea Marele Duhovnic Adrian Fageteanu:

 

Eu am studiat foarte multe. Homer şi toţi istoricii antici care au vorbit despre geţi şi daci, în scrierile lor. Şi toţi istoricii spun cam aşa: dacă geţii sau dacii ar fi fost uniţi, niciun Alexandru Macedon, niciun Cezar, niciun împărat persan nu ar fi putut să-i biruiască. Şi eu cu asta dovedesc că suntem descendenţii lor, că nici românii nu se pot uni trei sau patru pentru credinţă sau pentru autohtonie sau pentru o idee românească sau creştină. Nu-i cea mai bună dovadă că suntem descendenţii lor?

 

Imi povestea un frate despre un parinte care a fost chemat de o sora in strainatate. Si i-a placut sorei, preot din Romania, slujba, chestii, invataturi. Dar apoi respectiva a inceput sa se vaite caci a cheltuit. Pai bine sora draga, vroiai moca? Si nu-i o sora saraca, ci e cu masina bengoasa si alea alea.

Unui parinte nepomenitor ii tot scot vorbe niste ticalositi pe motiv ca este ajutat de unii mireni. Dar ce vreti railor din fundul iadului? Nu mai au parohii, dar au familii, de ce in cazul preotilor nepomenitori strigati ca nu este valabila zicerea “vrednic este lucratorul de plata sa”?

Un alt frate a renuntat sa continue a doua facultate, tocmai ca sa aiba timp total pentru frontul anti ecumenism, anti cip, anti vaccinare obligatorie, anti chemtrails. Si cu ce s-a ales? Multi dintre cei carora le-a aprins beculete in cap, ca sa vada si ei dincolo de perdeaua de fum, s-au intors impotriva sa. Si nu oricum, ci cu calomnii de cea mai joasa speta. E si bolnav, avand chiar o cumpana in viata cu sistemul circulator, dar nu se lasa, e in continuare pe metereze, cat l-o mai tine sanatatea. Dupa care, probabil ca s-o duce dupa fratele Mugur

Caci, vedeti voi fratilor, lupta asta full time se lasa uneori si cu moarte:

CRIMĂ? 7 ani de când fratele FLORIN STUPARU s-a mutat la Domnul…

In ceea ce priveste portalul OrtodoxInfo, pe scurt, suntem varza. Este a doua luna consecutiva cand cei cu publicitatea ne cauta nod in papura, deci nici cu putinii bani de acolo nu ne-am ales de ceva vreme. Donatiile s-au imputinat, probabil pe principiul “am dat, sa mai dea si altii”. Iar o problema de sanatate a sotiei unui administrator nu s-a mai putut amana. Asta ne-a rupt. Daca nu erau cei cativa frati care au continuat sa ne sustina, luna asta inchideam pravalia, spre bucuria dusmanilor.

Iertare.

Doamne ajuta!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. exemplu – cei de la southfront au un header unde arata permanent stadiul in care se afla cu completarea bugetului necesar functionarii in luna urmatoare. asa se vede clar pentru toata lumea cum stau lucrurile. https://southfront.org

  2. Fraţilor, am o rugăminte. Este vorba de un băieţel de 11 ani, având numele de botez Bogdan-Constantin, care suferă de hipertensiune pulmonară severă (nu se cunoaşte cauza acestei boli). Aş vrea să vă rugaţi pentru el să-l vindece Dumnezeu şi să nu mai aibă nevoie de transplant, iar dacă eventual suferă pentru vreun păcat săvârşit de cineva din familia lui, să le descopere Dumnezeu acest lucru şi să se spovedească.
    Dacă e cineva cu sufletul curat şi cu credinţă printre noi, rugăciunea sa va fi ascultată. Cred că Maica Domnului, care face să înflorească crinii uscaţi poate să-l vindece pe acest băiat şi poate întoarce pe oricine de la moarte la viaţă.
    Amin.

  3. Doamne ajuta. De astazi, Bogdan Constantin este pe pomelnicul meu. Incredere neclintita in Dumnezeu Atotputernicul si baiatul se va face bine.

  4. Redactie Saccsiv,
    Vad ca mai postati din cand in cand acest anunt. Dar cum putem sa sustinem blogul? Mai concret, dati- ne un cont sau ce trebuie sa facem, trebuie sa intram pe publicitateade pe blogul vostru si sa o vizionam, ca nu stiu.

    1. paul

      Doamne ajuta!
      Multumim.
      Este in dreapta, pe prima pagina a portalului:

      DONAȚII în cont bancar

      Asociația Sfinții Mărturisitori din închisori – Bucovina
      Cod fiscal 36647190/2016
      Cont LEI RO42BTRL RONCRT035 1168001
      Cont EURO RO89BTRL EURCRT035 1168001
      Cont DOLARI RO93BTRL USDCRT035 1168001
      Cod SWIFT BTRLRO22
      Banca Transilvania S.A.

  5. Doamne ajuta!

    Fratilor, nu va suparati. Vad ca modalitatea prin care se fac donatii este PayPal. Nu toata lumea are PayPal si nu toti sunt dispusi sa utilizeze card bancar pe net.

    Daca analizati putin segmentul din piata care citeste OrtodoxInfo nu cred ca ma insel daca afirm ca majoritatea incearca sa se indeparteze de mijloacele moderne de existenta. Multi s-au mutat sau incearca sa se mute la tara, multi au renuntat la televizor. Oamenii nu isi iau acte de indentitate cu cip, si renunta la alte carduri pentru a se feri, a se proteja.

    Nu comparati cititorii de aici, cu cei de dincolo, unde cardul si plata pe net sunt la ordinea zilei. Acolo este o facilitate sa platesti cu PayPal pe net. Aici cred, este un obstacol.

    De ce nu incercati sa faceti un sistem de abonament? Puneti in fiecare luna toate articolele pe un CD, organizate pe categorii, frumos, si il trimiteti la abonati, cu plata ramburs. Prin Posta Romana ajunge in orice colt de tara, este ieftin si nu implica net, card sau alte lucruri de acestea.

    Eu sunt convins ca cititorii si-ar face abonamente sau ar comanda articolele din fiecare luna. In felul acesta cititorii vor avea salvate toate articolele, in caz ca cenzureaza astia net-ul, voi aveti un venit constant si totul este bine.

    Este doar o idee, o puteti dezvolta cum credeti ca este mai bine.

    1. DONAȚII în cont bancar

      Asociația Sfinții Mărturisitori din închisori – Bucovina
      Cod fiscal 36647190/2016
      Cont LEI RO42BTRL RONCRT035 1168001
      Cont EURO RO89BTRL EURCRT035 1168001
      Cont DOLARI RO93BTRL USDCRT035 1168001
      Cod SWIFT BTRLRO22
      Banca Transilvania S.A.

    2. Doamne ajuta!

      Conturile le-am vazut si am inteles ce optiunea pe care o aveti. Eu propuneam o metoda mai la indemana unor persoane ca mine, care nu au umblat la vreo banca de ani de zile.

      Eu nu am cont bancar. Si nici nu vreau sa imi redeschid vreunul vreodata. Locuiesc la zeci de kilometri de un oras si daca ajung de doua-trei ori pe an in oras, este mult. Cand ajung, ajung cu treaba urgenta, nu stau sa umblu pe la banci. Si chair daca as umbla, sa fac donatie, (nici nu stiu daca se poate cu bani cash) cat de des as putea sa fac acest lucru?

      Daca imi vine prin posta un CD si platesc ramburs, asta pot sa o fac lunar, in mod regulat. Sau cu abonament cum vine Atitudini.

      Iertati-ma va rog.

      1. Se poate face donatie in cont prin cash, normal.
        Probabil o sa facem ceva si in sensul pe care il indicati dvs.
        Multumim.

  6. Daca ar redirectiona macar un sfert din cititori catre acest blog 2% din impozitul care se opreste din salariu obligatoriu, cred ca s-ar aduna ceva bani de la atatia oameni si ar fi un venit constant, lunar pt voi dupa modelul atator asociatii, de exemplu cum am vazut ca procedeaza pe pagina lor AOLN. Au un anunt care sta mereu postat acolo in legatura cu asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button