X

Despre schimbarea domnilor și mai ales despre bucuria nebunilor

de teolog Mihai-Silviu Chirilă

Image result for miting diaspora huligani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acum un minut l-am văzut pe unul, prezentator la o televiziune, spunand ceva de genul: “maine seara (politicienii) vor vedea ce inseamna puterea poporului” sau cam asa ceva, dand de inteles ca stie ceva despre o manifestare care se va petrece maine.  Oare s-a dezincriminat instigarea la violenta? S-o fi dezincriminat difuzarea de informatii false?

Acelasi prezentator, citand un jandarm, zice el, a spus pe post: “Ce voiai, fa, sa te f…, proasto?”. El nu a pus puncte puncte. A zis-o direct!!!!! Oare s-o fi desfiintat CNA? Sau cand e “rivolutie” nu mai conteaza legile si regulile care trebuie urmate.Intrebare: cine organizeaza aceste manifestatii “populare” si cu ce scop? Sa nu imi spuna nimeni ca ele se organizeaza pe facebook, absolut inocent, ca nu cred asa ceva. Cine crede asa ceva, sa incerce sa o faca si sa vada ce succes are.

Nici sa imi spuna ca oamenii din diaspora au venit in tara sa faca revolutie, pentru o cauza care nu prea mai e de mult a lor, de vreme ce si-au gasit un rost in tarile in care si-au cautat o viata mai buna.

Cine munceste un an de zile pe branci intr-o tara occidentala ca sa vina acasa si sa intre in mainile jandarmeriei, sa isi ia bataie si gaze lacrimogene? Si mai ales, cum poate cineva crede ca astfel de miscare se realizeaza doar pe facebook intre oameni din diferite tari ale Europei, care nu se cunosc unii pe altii in persoana?

L-am auzit pe premierul interimar spunand ca la originea protestelor ar fi “forte oculte”. Oare la ce forte oculte se refera? Or fi acele forte oculte despre care vorbesc “teoriile conspiratiei”? Pentru ca daca la ele se refera premierul, atunci se afla sub incidenta unei legi penale pe care tocmai a votat-o in Parlament si care interzice “teoriile conspiratiei”.In opinia mea, PSD trebuie sa isi asume propriul destin, nu o sa ii plang eu de mila, mai ales dupa legile antinationale pe care le-a trecut prin Parlament.

Cand ai un guvern aflat într-o întrecere socialista (socialist democratica) care e mai nepregatit pentru postul pe care il ocupa, intrecere castigata de departe de secretarul de stat care a spus ca trebuie pus “Centenarul pe TRICOAIE“, te poti astepta ca poporul suveran sa se apuce de revolutii, ca sa scape de pacoste.

E adevarat ca era mai putin de asteptat ca evenimentul sa se produca in luna de concedii, cand tot romanul e in Thassos, la plaja, dar revolutionarii de profesie se pare ca s-au gandit sa se foloseasca de singurii romani care vin in Romania in concediu: cei din diaspora. Care muncesc in strainatate, dar lupta pentru pensie si salariile pe care le da statul roman. E si asta o treaba. Sau vor un parlament si un guvern fara corupti, incercand sa ne faca sa credem ca cei din opozitie ar fi aceia puri, de ca si cand noi am fi uitat ca opozitia e “urmasa lui Traian”… Marinarul, nu imperatorul… Ala care se “dezice” de cuvantul sau de onoare Dragnea e “pa, la revedere!”

Chiar si asa, cu PSD, fara PSD, nu pot fi de acord ca Romania sa fie condusa prin institutia loviturii de stat in forma continuata. Asa ceva se poate intampla in Africa subecuatoriala, si nici acolo nu se mai intampla. Nu cred ca de la ultimele alegeri a existat macar un an fara astfel de “manifestatii populare”.Enough is enough, cum ar zice “partenerii” nostri euroatlantici.

Poate unii se bucura de aceasta tevatura si spera. Spera degeaba, pentru ca profetul Ieremia ne spune clar:

“Aşa zice Domnul: “Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul. Acela va fi ca ierburile pustiului şi nu va vedea când va veni binele, ci va locui în locurile arse ale pustiului, în pământ neroditor şi nelocuit. Binecuvântat fie omul care nădăjduieşte în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul, Deoarece acesta va fi ca pomul sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile pe lângă râu şi nu ştie când vine arşiţa; frunzele lui sunt verzi, la timp de secetă nu se teme şi nu încetează a rodi” (Ieremia 17,5-8).

Asa ca, uitandu-ma la cuvintele profetului, am ajuns sa cred ca au avut dreptate stramosii, care spuneau ca “schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Polonia – 100 !

    au si ei centenarul? propunerea “bisericii” lor o fi buna..? chiar daca nu e in “traditia” bisericii noastre sa impuna sau sa recomande ceva in plus peste randuiala, totusi sa ne inchipuim cu ce ironii sau pe de alta parte lehamite ar fi fost intampinata o asemenea propunere, de la cetatenii de rand pana la formatori de opinie de la noi. Deh, cand la noi in BOR e la moda neimplicarea de nici un fel niciodata (vezi si in situatiile extreme ale naivilor de la colectiv) ar fi bizara acum o asemenea initiativa ..

    https://www.agerpres.ro/culte/2018/08/03/biserica-catolica-poloneza-le-cere-credinciosilor-sa-se-abtina-de-la-consumul-de-alcool-timp-de-100-de-zile–155448

    1. Propunerea poloneza e foarte interesanta, dar eu fac Romaniei si romanilor o propunere mult mai vitala: SA NU SE UITE LA TELEVIZOR 10 ZILE, NU 100, SI SA VADA CUM ROMANIA VA DEVENI ALTA TARA, DUPA CE ROMANII VOR INCEPE SA II VADA PROBLEMELE SI SOLUTIILE ACESTORA CU OCHII LOR, NU CU OCHII TELEVIZIUNILOR, ADICA ALE MANIPULATORILOR INTERNATIONALI

  2. Dupa un punct de vedere echilibrat pe tema intalnirii ecumeniste din Creta iata un altul la fel de bine nuantat pe tema “revolutiei in direct” care se coace sub ochii nostri. Cred ca voi deveni un simpatizant al dlui Chirila:)

    In aceasta noua calitate de “fan”, va rog sa faceti un efort, si va doresc sa si reusiti, sa transformati Ortodoxinfo intr-o platforma a adevarului, echilibrului si a demascarii oricaror deraieri care ameninta vietuirea fireasca a oamenilor in respectarea valorilor ortodoxe.

    Semnalez cu aceasta ocazie aparitia la cateva dintre articolele precedente a unor comentarii care prezinta tendentios realitatea. Ce-i de facut? Pentru ca daca vom cadea in capcana lor de a merge pe spirala pe care ne-o propun unii din umbra vom ajunge in curand la razboi civil. Imi este greu sa inteleg cum vad cu totii acelasi lucru si totusi inteleg atat de diferit. Cum pastram atat de necesarul echilibru?

    1. Stan

      Erai mai folositor daca erai mai clar. Da un link despre “la cateva dintre articolele precedente a unor comentarii”.

      1. Uite exemplu de la: http://ortodoxinfo.ro/2018/08/11/macelarirea-jandarmeritei-de-ce-o-fata-de-20-de-ani-este-trimisa-in-rolul-de-testoasa-ninja-impotriva-unui-puhoi-de-barbati-furiosi-pentru-ca-asa-este-politic-corect-ba-mai-mai-rau-este-ilegal-sa/

        “Grigore 12 august 2018 at 13:34
        @ Magda

        Ce bataie au mancat jandarmii? Un deget rupt si fata aia care au abandonat-o in mainile unor descreierati?
        Tu crezi ca zecile de manifestanti din spital sunt doar cu julituri?

        Si jandarmii cine sunt? Nu cumva tot criminalii care au omorat oameni la Mineriada?
        Au batut batrani si copii la Pungesti. O grupare criminala de batausi in slujba puterii.

        Jandarmii aveau oameni infiltrati printre protestatari. Puteau sa ii prinda pe golani imediat. De ce n-au facut asta? Langa fata care a mancat bataie erau un grup compact de jandarmi care n-au miscat un deget.

        E foarte simplu de ce a fost asa. Ca jandarmii i-au batut pe protestatarii guralivi dar pasnici, in timp ce i-au lasat in pace pe cei care au fost violenti. Ca au avut de la bun inceput un interes pervers.

        Atata timp cat ii mangai pe crestet pe unii cu trecut criminal, cu asasinate si torturi in slujba puterii, nu putem discuta normal. Ca astia continua in felul asta, nu arata vreo schimbare. Si ministrul care facea vizite e fix ala cu pro vaccinare. Probabil ca daca ar da legea vaccinarii obligatorii tot jandarmii ar veni sa ia copiii romanilor din case.
        Asa ca mai fara ocolisuri… hai sictir!”

        Sigur ca putea foarte bine sa spuna si ca jandarmii au impuscat muncitori la atelierele Grivita din 1933. Acesta este un troll tipic. Amesteca tot cu tot si trage concluzii in sensul pe care-l o urmareste (poate fi si doar pentru a crea confuzie astfel incat oamenii sa nu mai poata intelege nimic, la fel de periculos ca si in situatia in care au o perceptie gresita). El are misiunea lui. Important este cum reactionati in fata unor astfel de aberatii.

  3. SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat - Vicepreședintele ALDE Iași spune:

    Vicepreședintele ALDE Iași, doctorul Răzvan Constantinescu, a reacționat la evenimentele de vineri seară din Piața Victoriei. Acesta a cerut, pe pagina sa de facebook, desființarea Serviciului Român de Informații.

    „Eu cred că SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat”, a scris el. Dr. Constantinescu nu este primul care acuză grav SRI de partis-pris-uri politice. Recent, avocatul Dan Chitic a susținut și el același lucru.

    „…sub oblăduirea ei (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român – de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească – devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINAȚIONAL!”, spunea acesta.

    Serviciul Român de Informații a dezmințit, azi, orice acuzație la adresa sa, prin intermediul unui comunicat de presă.

    „Ca urmare a solicitărilor mass-media cu privire la ultimele evenimente de stradă din România, SRI face următoarele precizări:

    În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

    În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.

    Serviciul Român de Informații condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României,” se arată în comunicatul Serviciului Român de Informații”.

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Vicepresedintele-ALDE-Iasi-dupa-protestele-de-vineri-SRI-trebuie-desfiintat.-Nu-poti-avea-un-serviciu-secret-care-este-al-altui-stat-SRI-neaga-implicarea-in-organizarea-protestelor-152243

  4. Frate Vasile, bine ar fi că în toate bisericile să se citească în această perioadă de profundă dezbinare și vrăjmășie, in fiecare zi MOLIFTELE SFANTULUI VASILE CEL MARE, ca să pună pe fuga duhurile rele care au intrat în oameni. Cine are urechi de auzit să audă!

  5. Mafia internationala vrea sa elimine mafia locala, circul e pentru creduli care cred ca ei fac schimbarea si ca cei care le vor lua locul le vor (in sfarsit) binele.

    Daca nu ar fi de plans ar fi de ras, partea proasta e ca mafia internationala nu are ca sport doar furatul cum are mafia locala, astia au tot felul de idei diabolice gen tratamente medicale obligatorii, desfiintarea familiei traditionale, confuzia sexuala, secarea de resurse etc.

    1. Nota 10 pentru observații! Ai sesizat bine frate Grigore. Adevărul este că sunt mulți hăbăuci printre protestatari care habar n-au la ce participa.

  6. Daca ati urmarit cu atentie evenimentele violente din anii post revolutie,au aceeasi ideologie si aceeasi papusari,se schimba doar actorii.Iata cativa dintre ideologii si promotorii violentei:

    1) Mihai Giurgea- cu a lui brigada autointitulata “vlad Tepes”https://saccsiv.wordpress.com/2013/07/08/mihai-giurgea-si-blogul-capitalism-pe-paine-mici-instrumente-ale-noii-ordini-mondiale-iar-brigada-vlad-tepes-il-va-spanzura-pe-ips-pimen-deoarece-critica-ue/

    2) Malin Bot-vedeti videourile lui pline de venin;
    https://youtu.be/2Dmmhnf1KWc

    3) Ovidiu Grosu – Despre revolutie
    https://youtu.be/gzbBAyImBkc

    4) Structuri specializate in diversiune din tara(obediente) si strainatate…sub directa obladuire a gauletierului KWJ vremelnic instalat in postura de sef la Cotroceni.El este seful bandei in dinamitarea societatii romanesti pentru a demonstra in an Centenar ca nu meritam sa fim o Natiune integra si demna ci numai hoti,curve,lotri..etc`!
    Judeca-i tu Doamne si da-le dupa faptele si inima lor!

  7. Multi? Eu cred ca aproape toti. Cand te uiti la ei si vezi cum scandeaza ce scandeaza, e clar ca nu au habar care e miza reala.

  8. Sa mergem in continuare pe mana nemtilor. Cel mai prost antrenor de fotbal din lume a fost adus si a distrus nationala Romaniei. Cel mai prost presedinte, intrecandu-l si pe Ceausescu, e acum la carma noastra si isi bate joc de o tara intreaga. El si altii stau in spatele violentelor. In loc sa vina cu o vorba buna catre natiune, el incita, dezbina, uraste, e arogant, minte, manipuleaza si mai vrea cinci ani in care sa distruga tara asta. Fie Hansi cat de mare… Sinistra figura!

  9. Lumea s a speriat de Ponta;chiar și eu;nu neapărat de el în sine,ci de partidul din care provine;dar mă uit acum și trag concluzia:străinii nu au ce căuta în instituțiile statului,mai ales în funcții de conducere;sunt cu mult mai periculoși decât roamânii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button