X

Un câine își salvează proprietara, mirosindu-i cancerul ÎNAINTE ca ea să știe că e bolnavă

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Câine își salvează proprietarul mirosindu-i cancerul ÎNAINTE ca ea să știe că e bolnavă

Câinele are o istorie lungă ca fiind prietenul cel mai bun al omului.  Dar povestea ofițerului de poliție de la Newburyport Police Department și a cățelului său din Massachusetts, nu dovedește doar legătura dintre proprietar și animalul de companie ci și faptul că acești prieteni ai noștri sunt foarte talentați în a detecta boli.

Ofițerul de poliție Megan Tierney era acasă cu Dude, cățelul său orb border collie/amestec cu ciobănesc australian, când Dude a început să se comporte puțin ciudat. Conform relatării sale, stătea întinsă în pat când Dude, dintr-o dată, devine atent la zona pieptului ei, punându-și laba pe ea.

Tierney și-a întors atenția către locul pe care îl atingea Dude și a observat o umflătură. Dar, spre surprinderea ei, o vizită la doctor a confirmat că este în stadiul doi de cancer de sân ductal invaziv triplu negativ. Și, deși nu este ușor să accepți atunci când afli că ai cancer, a spus ofițerul de poliție, ”Dude a descoperit umflătura, și am fost foarte fericiți pentru că însemna să știm unde este, în loc să trăiesc neștiind.”

Se cunoaște simțul olfactiv ascuțit al câinilor comparativ cu al oamenilor. Dude fiind un câine orb, are simțul olfactiv cu atât mai ascuțit, ajutându-l să detecteze boala proprietarului său. Pe lângă aceasta, bulbii olfactivi ai câinilor au 220 de milioane de receptori pentru miros: 195 de milioane mai mulți decât oamenii.

Potrivit cercetătoarei  de cogniție a câinilor Alexandra Horowitz de la Colegiul Barnard, câinii pot simți mirosuri în părți la un trilion. De exemplu, într-un milion de galoane de apă, câinii pot detecta dacă s-a introdus o linguriță de zahăr. Aceasta înseamnă că abilitățile lor olfactive sunt de 100 000 de ori mai puternice. (Relevant: Câinii pot mirosi cancerul pulmonar la oameni.)

Un studiu, condus de către Pine Street Foundation, reflectă abilitatea excepțională a lui Dude. Studiul implica cinci câini cărora li s-au dat probe de respirație ale 31 de pacienți cu cancer de sân, 55 cu cancer pulmonar și 83 de persoane sănătoase. Toți câinii au fost capabili să indice probele provenite de la pacienții bolnavi cu o acuratețe de aproximativ 90%.

Chiar pot câinii să miroase cancerul?

Potrivit revistei Tammana Khare of Dogs Naturally Magazine, datorită deșeurilor metabolice eliberate de celulele canceroase, un miros distinct este de asemenea emanat de către corpul uman. Acest miros specific poate fi detectat cu ușurință de către câini chiar și în stadiile incipiente ale cancerului.

Alte studii sugerează că aceste animale au și capacitatea să miroase și urme de melanom al cancerului de piele prin leziuni ale pielii și pentru a detecta cancerul de prostată doar cu un eșantion de urină de la o persoană care sufera.

“Nu numai că simțul mirosului face posibilă detectarea cancerului, dar cercetările sugerează că câinii pot fi dresați în mod activ pentru a depista cancerul”, a împărtășit expertul canin. “La Berlin, un grup de cercetători au pregătit câțiva câini pentru a detecta prezența diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancer ovarian, cancer intestinal, precum și cancer de vezică urinară, cancer de piele, cancer pulmonar și cancer de prostată”, a încheiat Khane.

Deși unii rămân sceptici in legătură cu toată ideea că câinii pot să miroase cancer și alte boli, există deja câțiva experți în domeniu care văd un viitor în care câinii vor fi utilizați direct în îngrijirea pacienților. Mai important, capacitatea specială a câinelui expus a ajutat proprietarul său, Tierney, să-și gestioneze boala și să-și prelungească viața.
Citiți mai multe povesti uimitoare despre cel mai bun prieten al omului pe NaturalNewsPets.com.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button