X

Un alt efect negativ al spitalizării: Dispozitivele medicale scurg ftalați în sângele copiilor, provocand ADHD

de null

Image: ANOTHER negative side effect of hospitalization: Medical devices leach phthalates into the blood of ill children, leading to ADHD

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un alt efect secundar negativ al spitalizării: Dispozitivele medicale scurg ftalați în sângele copiilor bolnavi, care provoacă ADHD

Jumătate dintre incidențele tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) la copiii bolnavi critic anterior pot fi explicate prin plastifianții găsiți în dispozitivele medicale.  Cercetatorii unui  proiect fondat de Uniunea Europeana (UE) avertizeaza parintii ai căror copiii sunt spitalizati in unitati de terapie intensiva pentru perioade lungi de timp, ca au un risc incredibil de mare de a dezvolta ADHD. Cauza, din ce au observat, este nivelul ridicat de ftalati gasiti in dispozitive medicale existente, cum ar fi tuburile din plastic si cateterul. Aceste substanțe chimice de înmuiere a plasticului sunt capabile să se scurgă direct în sânge, provocând modificări neurologice în creierul copilului .

Ftalații sunt recunoscuți a fi toxici. Utilizarea acestora în jucăriile pentru copii, de exemplu, a fost interzisă de mult timp de UE, deși regulamentul este încă în dezbatere. În ciuda unei decizii din 2017, care a votat pentru finalizarea interzicerii a cinci tipuri de ftalat în produsele pentru copii, utilizarea ftalatului în America este încă în mare măsură nereglementată. Mai rău, ftalații sunt utilizați fără discriminare în industria medicală.

Sören Verstraete, MD, și doctorat student la Katholieke Universiteit (KU), care a condus cercetarea, a declarat ca “ftalatii au fost interzisi din jucariile copiilor din cauza potentialelor lor efecte toxice si de distrugere a hormonilor, dar ele sunt inca folosite pentru a inmuia dispozitivele medicale”.

Această utilizare iresponsabilă a fost în mod clar legată de dezvoltarea anormală a creierului copiilor care au fost plasați într-o unitate de terapie intensivă. (Înrudite: ftalați periculoși: substanțele chimice din materiale plastice pun bebelușii nenăscuți în pericol.)

Am gasit o potrivire clara intre rezultatele de testare neurocognitiva pe termen lung a copiilor spitalizati si expunerea lor individuala la ftalat DEHP in timpul terapiei intensive, a spus Verstraete.

Di (2-etilhexil) ftalatul (DEHP) este cel mai frecvent utilizat balsam de plastic într-o varietate de dispozitive medicale fabricate din policlorură de vinil (PVC).

Ca parte a studiului, Verstraete și echipa sa au observat 100 de copii sănătoși și 449 copii care au fost plasați într-o unitate pediatrică de terapie intensivă (PICU) timp de patru ani. Toți copii au fost măsurați pentru metaboliții DEHP (sau produsele lor secundare asociate) în sângele lor. Majoritatea copiilor PICU se recuperează de la o intervenție chirurgicală la inimă, dar unii erau tratați pentru infecții grave sau leziuni accidentale.

Inițial, testele de sânge au fost administrate copiilor sănătoși și 228 de pacienți din PICU. Copiii PICU au fost atașați de una până la 12 tuburi medicale și au fost în vârstă de la nou-născuți până la 16 ani.

Copiii sănătoși nu aveau niveluri notabile de DEHP în sângele lor. Cu toate acestea, copiii PICU, care erau în mod normal bolnavi critic și deja conectați la catetere, aveau niveluri de “DEHP” “înalte”. Cu toate că aceste niveluri chimice scad rapid, concentrațiile de DEHP au fost încă de 18 ori mai mari până la descărcarea de la PICU în comparație cu omologii lor.

Expunerea înaltă la DEHP a fost puternic corelată cu ADHD în teste neurocognitive după patru ani de la externare. Rezultatele au fost valabile cand echipa a testat un alt grup de 221 pacienti cu PICU.

Pentru a dovedi în continuare legătura dintre expunerea la ftalat și riscul de ADHD, Verstraete a ajustat rezultatele pentru alți factori de risc care ar putea influența rezultatul neurocognitiv, precum și durata de ședere și complicațiile care au apărut în cadrul PICU. A fost validat faptul că DEHP a explicat aproximativ jumătate din incidențele ADHD la pacienții anteriori ai PICU. Cealaltă jumătate poate fi explicată prin alți factori.

Recunoașterea comportamentului ADHD la copii

ADHD este o boală complexă. Fiecare caz este diferit, iar părinții trebuie să fie foarte vigilenți în determinarea situației copiilor lor. Cu toate acestea, există câteva semne pentru care trebuie să aveți grijă. Acestea includ:

  • Instabilitatea emoțională – copiii care suferă de ADHD au dificultăți în a-și menține emoțiile sub control, afișând momente de furie inexplicabile în momente neadecvate.
  • Nerăbdare – Copiii cu ADHD au adesea dificultati in a-si astepta randul in activitatile din sala de clasa sau cand joaca jocuri cu colegii lor.
  • Lipsa focusului – În special, copiii cu ADHD nu se pot concentra pe nimic. Copiii pot spune că ei au fost atenți la ceea ce s-a spus, dar nu ar fi putut să repete mesajul.

Puteți citi mai multe știri despre pericolele ftalatelor și despre modul în care acestea sunt încă utilizate în industria medicală la Research.news.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Acum 9 ani o descoperire a echipei Universitatii din Rochester aducea de asemenea in vizor preocuparea in legatura cu siguranta oferita de ftalati:

PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. haos

    http://evz.ro/vanatorii-analize-iporci.html

    daca este reala pesta aceasta …

    https://www.antena3.ro/actualitate/incompetenta-autoritatilor-poate-duce-pesta-porcina-in-panza-freatica-avertizeaza-specialistii-481815.html

    dar pesta porcina este problema acestor zeci si sute de mii de porci care infesteaza panza freatica a localitatilor? Pesta care pana la urma n-are nicio legatura cu sanatatea omeneasca. Adica dintre toate infestarile unor trupuri care ajung in putrefactie in urma acestul genocid animal, si de acolo in panza freatica si de acolo in sanatatea oamenilor, pe ei ii intereseaza pesta porcina, care nici macar nu e dovedita clar ca exista? Care nici macar nu se transmite la om. De alte infestari din trupuri intrate in putrefactie nu-i intereseaza?? Care e scopul lor? Romania cobai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button