X

“God is Woman” (”Dumnezeu este femeie”) – semnificatia ezoterica a melodiei interpretate de Ariana Grande

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Dumnezeu este femeie” de Ariana Grande: semnificația ezoterică

Cântecul Arianei Grande, ”Dumnezeu este femeie”, combină conceptele de divinitate cu sexualitatea, într-un video plin de referințe la opere de artă istorice. Vom analiza simbolismul intens al acestui videoclip.

Dumnezeu este femeie? Desigur că nu. Dumnezeu este un bătrân, cu o barbă albă lungă, toată lumea știe asta. (nota OrtodoxInfo: nu este nici asta) Dar, serios, dezbaterea sexului lui Dumnezeu este unul dintre cele mai inutile eforturi la care se poate angaja cineva.

Mai mult sau mai puțin, fiecare religie și curent spiritual din istorie au afirmat că Dumnezeu este deasupra conceptelor de sex masculin și feminin. În timp ce viața de pe Pământ este împărțită în două sexe opuse, pentru a asigura propagarea speciilor, Dumnezeu depășește aceste limite ale tărâmului fizic.

Deci ce bălmăjește Ariana Grande atunci când cântă ”Dumnezeu este femeie”? Ei bine, mai întâi, este important să menționăm că piesa nu a fost compusă de Ariana Grande, ci de doi bărbați (care sunt giganți ai industriei muzicale): Max Martin și Savan Kotecha. De asemenea, videoclipul a fost regizat de un alt bărbat (care este, de asemenea, un gigant din industrie), Dave Meyers.

În al doilea rând, în ciuda titlului cântecului, Ariana nu susține că Dumnezeu este femeie. Cântecul și videoclipul se referă la faptul că ea devine zeiță prin sexualitate. Versurile spun:

 

“when we’re done,

You’ll believe God is a woman”

 

respectiv:

 

“când terminăm,

veți crede că Dumnezeu este femeie”

 

În timp ce majoritatea comentatorilor susțin că în ”Dumnezeu este femeie” este vorba despre ”împuternicirea femeilor”, filmul folosește simboluri și opere de artă care fac aluzie la concepte spirituale profunde, dând cântecului un înțeles mai profund.

Într-adevăr, ”Dumnezeu este femeie” atinge conceptele ezoterice de yoga tantrică și sex magic, unde sexualitatea devine o experiență spirituală care poate duce la ”auto-divinitate”. De asemenea, videoclipul amestecă în imaginile care fac aluzie la mitologia antică, sacrul feminin și feminismul modern, într-un vălmășag amețitor, care reflectă cu exactitate starea spiritualității și a relațiilor de gen din această zi și epocă.

Să ne uităm la semnificația cântecului Dumnezeu este femeie.

Cântecul

În multe privințe, piesa este similară cu hit-ul Madonnei din 1989 ”Like a prayer”, care în mod inteligent (dar blasfemiator), a amestecat sexul cu religia. Madonna – pe care îmi place să o numesc marea preoteasă a industriei muzicale – are o scurtă apariție dramatică în clipul ”Dumnezeu este femeie” (mai mult despre aceasta mai târziu).

Versurile cântecului ”Dumnezeu este femeie” folosesc vocabularul asociat cu spiritualitatea pentru a descrie diverse acte de amor.

 

Boy, I like that you ain’t afraid

Baby, lay me down and let’s pray

I’m tellin’ you the way I like it, how I want it

 

tradus în română:

 

”Băiete, îmi place că nu ți-e frică

Iubite, întinde-mă jos și să ne rugăm

Îți spun cum îmi place, cum vreau”

 

Versul ”pune-mă jos și să ne rugăm” este o referire la rugăciunea copiilor:

 

Now I lay me down to sleep,

I pray the Lord my soul to keep,

If I should die before I ‘wake,

I pray the Lord my soul to take

 

tradus în română:

 

”Acum mă întind jos să dorm,

Îl rog pe Domnul ca sufletul meu să-l aibă în grijă,

Dacă ar fi să mor înainte să mă trezesc,

Îl rog pe Domnul să-mi primească sufletul”

 

Cu toate acestea, ”să ne rugăm” din versiunea Arianei, se referă la altceva … poate oral … Nu sunt sigur … ar trebui să îi întrebăm pe cei doi bărbați care au scris piesa.

În cel de-al doilea vers, avem și mai multă poftă inspirată de religie:

 

if you confess, you might get blessed

See if you deserve what comes next

 

în traducere:

 

dacă mărturisești, ai putea fi binecuvântat,

Vezi dacă meriți ce urmează

 

Ariana face aluzie la obiceiul catolic de a mărturisi păcatele unui preot. ”Ai putea fi binecuvântat” se mai referă și la a lovi cu bocancii în căpița de fân.

Așa cum am arătat mai sus, cântecul nu este de fapt despre faptul că Dumnezeu este femeie, ci despre faptul că Ariana Grande ”se înalță” la statutul de zeiță făcând sex. Tantra yoga – o practică extrem de ezoterică provenită din spiritualitatea orientală – folosește energia sexuală ca sursă de putere spirituală.

În ocultismul occidental, Aleister Crowley a popularizat (și unii au spus că a corupt) idei similare, prin magia sexuală, care folosește energia de excitare pentru a atinge scopuri magice.

Ordinul ocult a lui Crowley, O.T.O. (Ordo Templi Orientis), a susținut că stăpânirea acestei practici nu duce la nimic altceva, decât la deblocarea secretelor tuturor formelor de spiritualitate.

 

Ordinul nostru posedă cheia care deschide toate secretele masonice și ermetice, și anume învățăturile magiei sexuale, iar această învățătură explică, fără excepție, toate secretele francmasoneriei și a tuturor sistemelor religioase.

 

Videoclipul ”Dumnezeu este femeie”, prezintă în diferite moduri simbolice, ascensiunea Arianei Grande la statutul de zeiță. Prin organele genitale. Nu sunt necioplit, clipul descrie acest lucru destul de explicit. Să ne uităm la clip.

Videoclipul

Videoclipul conține o mulțime de simboluri și referințe care indică toate aceeași idee: Ariana devine (și chiar Îl înlocuiește pe) Dumnezeu. Pentru a transmite mesajul, videoclipul indică diverse reprezentări ale divinității de-a lungul istoriei.

Ariana își scutură șoldurile stând în mijlocul Căii Lactee.

Se crede că centrul galaxiei noastre este o ”gaură neagră supermasivă”. Următoarea scenă include, de asemenea, o ”gaură neagră supermasivă”.

Grande stă lungită în mijlocul unei … (n.t.: vă dați voi singuri seama ce e)
Grande pe un piedestal în timp ce câțiva bărbați dezbrăcați sunt lungiți în jurul ei. Penetrarea ritualică e pe cale de a se petrece.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
1 2 3Pagina următoare

3 comentarii

  1. o satanista ! o eretica indracita care face pe plac dracului de dragul banilor si a publicitatii dar Dumnezeu nu se lasa batjocorit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button