X

Sa ne amintim de comentatorul Stefan, cel cu „Ortodoxie sau moarte”, ce s-a mutat la Domnul in august 2012

de Saccsiv
Foto: http://www.iellada.gr/thriskeia/min-zitame-na-doume-ton-theo-aproetoimastoi

Ce ramane in urma unui om trecator pe acest pamant? Amintirea faptelor sale, al spuselor sale sau daca a scris ceva. Copii, nepoti, urmasi. Ce-a construit. Pentru ce a luptat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ce e important din toate acestea? Faptele cele bune, lupta cea buna, marturisirea, stradania de a urca neincetat pe scara care conteaza. Copii crescuti in duhul Ortodoxiei. Toti cei treziti si indrumati spre Calea cea dreapta.

Sa nu-l uitam pe fratele Stefan.

La articolul Sa ne rugam si sa aprindem o lumanare si pentru comentatorul acestui blog, Stefan, multi frati au venit cu exemple dintre comentariile sale.

Si cu aceasta ocazie sa ne gandim si la noi: CE LASAM IN URMA?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cu siguranta Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa faptele sale. Catalin Berenghi, cel care a reusit blocarea si in final renuntarea la proiectul mega-moscheii, a ajuns acum intr-o situatie limita. Vedeti in articolul de mai jos presiunile la care a fost supus, inclusiv un accident rutier provocat prin oprirea brusca a motorului masinii la 110 km/h.

    Este buna intrebarea cu “ce lasam in urma” dar, sa recunoastem, doar putini au puterea de jertfa a lui Catalin care acum a ajuns pe drumuri la propriu deoarece a luptat pentru tara, popor si credinta.

    https://www.curentul.info/actualitate/mega-moscheea-nu-se-mai-construieste-procesul-colectiv-deschis-de-berenghi-gornic-todiras-marincus-si-alte-mii-de-romani-ramane-astfel-fara-obiect/

    P.S. Deși nu cere nimănui, nimic, pentru cei cărora nu le este indiferentă situația limită a lui Cătălin Berenghi, acesta a publicat pe Facebook două conturi în care poate primi ajutoare:

    ● RO42BRDE445SV44774514450 – BRD – Banca Română de Dezvoltare, Agenția Floreasca – Cont Principal LEI/RON
    ● RO06BRDE445SV55752724450 – BRD – Banca Română de Dezvoltare, Agenția Floreasca – Cont Secundar EURO

  2. Domnul să-i răsplătească toată jertfa după mare mila Sa. Ce trebuie să facem noi, cei rămași pe aici? Când prima linie cade, a doua linie îi ia locul pe front, astfel fiecare linie ajunge să fie „Linia întâi” . Ce trebuie să facem noi(repetăm întrebarea)? Să nu fugim de „Linia întâi”, ci și cu mai multă bărbăție să intrăm în ea, căci numai așa se poate câștiga Cerul. „Linia întâi” înseamnă că ți-ai luat crucea ta și că-I urmezi lui Hristos, deci ai suficient cât să intri în Cer. Doamne ajută !

    1. Pai ce poate sa spuna? Este un articol bun.

      Fratele Vasile isi face cu prisosinta treaba pe ogorul lui. A sacrificat tot pentru asta. Cred ca nu are timp sa mearga acolo ca sa tunda iarba din cimitir.

      Se vede insa ca nu s-a gasit nimeni ca s-o faca. Cel putin pana acum. Din pacate cred ca pasivitatea este o boala nationala. Ne-am tot obisnuit ca sa vina cineva de sus ca sa ne impinga de la spate. Altfel … nimic.

      Daca de la primarie nu prea sunt sanse sa se miste ceva (#rezistentii stiu de ce – primarul PNL este cu … probleme … penale cf Wikipedia: “Orașul Predeal este administrat de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul, Liviu Cocoș[*], de la Partidul Național Liberal, a fost ales în 2012. În timpul celui de-al doilea mandat de primar, în anul 2017, dl. Liviu Cocoș a fost suspendat din funcția de primar al Orașului Predeal, în baza unei hotărâri judecătorești prin care a fost condamnat definitiv dar cu suspendarea efectuării pedepsei, pentru atribuirea preferențială a 6 locuințe ANL, împreună cu 12 consilieri locali care l-au susținut.”), este grav ca nici unul dintre cei aproape 5000 de locuitori, dintre care macar vreo mie valizi, nu pare sa aiba un pic de evlavie la cultul eroilor.

      Nici noi nu suntem mai breji. Din pacate “Desteapta-te romane” este mai degraba un slogan decat un indemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button