X

Ierusalim: Cel mai mare marș GAY de până acum

de null

“March for Pride and Tolerance” 2018 se desfăşoară joi la Ierusalim cu o mare desfăşurare a forţelor de poliţie şi pe fondul unei respingeri din partea comunităţii religioase, mai precis a evreilor ultraortodocşi, care o consideră o paradă “abominabilă”.  O participantă la marşul din 2015 a fost asasinată de un membru al acestei comunităţi, aminteşte EFE.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marşul va începe în Liberty Bell Parc în jurul orei locale 15.00 (12.00 GMT) şi se va îndrepta două ore mai târziu spre parcul Independenţei, ambele locaţii fiind situate în vestul oraşului, a declarat responsabilul evenimentului, Eran Globus. Cu mai multe ore înainte de eveniment au fost închise toate străzile adiacente şi s-a cerut activiştilor anti-gay să părăsească oraşul pe parcursul desfăşurării marşului, potrivit postului de radio public Kan.

Cel mai mare marş de până acum

“Anul acesta va avea loc cel mai mare marş de până acum. Vor fi mai mulţi participanţi decât cei 25.000 de anul trecut”, a declarat Globus foarte entuziasmat. Marşul este dedicat anul acesta “onorării membrilor seniori ai acestei comunităţi, care au azi 70, 80 sau 90 de ani şi a căror luptă ne-a adus posibilitatea de a putea trăi în libertate”, a explicat activistul gay. El a reamintit că în urmă cu puţine decenii această comunitate era mult mai respinsă şi le-a mulţumit celor care “au luptat pentru noi”.

Asasinarea la Gray Pride 2015 a adolescentei Shira Banki de un extremist ultraortodox care a lovit-o cu cuţitul pe fată şi alte cinci persoane nu a făcut ca acest marş să-şi piardă susţinerea şi participanţii. La rândul său, organizaţia ultranaţionalistă şi rasistă Lehava a convocat o contramanifestaţie, iar rabinul ultraortodox Yigal Levinstein a lansat un apel adepţilor lui să protesteze împotriva acestui eveniment care se desfăşoară anual.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button