X

Google celebreaza Muntele Olimp cu un Doodle

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

PLAYTECH: Ce caută Muntele Olimp pe prima pagină din Google

 

Muntele Olimp a ajuns pe Google, pe prima pagină, printr-un doodle special. Dar de ce a ales compania locul zeilor din mitologia grecilor?

„Conform mitologiei antice grecești, Muntele Olimp este casa zeilor. Ar trebui să încerce muritorii să urce atât de sus?”, așa începe Google descrierea acestui doodle.

[…]

 

Romania tv: Muntele Olimp, loc sacru de pelerinaj. De ce este special pentru Google

 

[…]

Originea numelui înseamnă plin de lumină, fiind analog cerului, locuit de zei, semizei, copii zeilor și servitorii acestora. În mitologia greacă, Olimpul este lăcașul zeilor panteonului antic grecesc. Olimpul era considerat lăcașul zeilor, este însă este greu de spus ce însemna în acele vremuri cu adevărat „Olimpul”.

Ceea ce face special acest munte este faptul că a fost ales de zei pentru ca o lume mai puternică să fie creată. Legendele spun că din acest motiv a fost creat orașul Dion, care și în ziua de astăzi poartă o încărcătură energetică uriașă. Acest oraș există și în ziua de astăzi și a devenit un loc sacru, de pelerinaj și unde lumina sacră a vizitatorilor din alte lumi se intersectează cu tradițiile unui popor plin de mister.

Chiar și Alexandru cel Mare a vizitat Dion înainte de a începe faimoasa campanie de cucerire a Asiei. Aici s-a încărcat cu energia pură pe care zeii au implantat-o unui loc sacru, care inițial s-a dorit a fi obârșia omului puternic. Istoria ne mai spune că numeroase flash-uri de lumină și furtuni puternice s-au produs în acea perioadă pe Muntele Olimp. Din această cauză, există numeroși oameni de știință care au făcut legătura între civilizația olimpienilor, zeii care trăiau pe acest munte și succesul pe care l-a avut Alexandru cel Mare.

Interesant este faptul că niciodată nu au fost descoperite urmele acestei civilizații extraterestre de pe Muntele Olimp, dar există numeroase relatări despre fenomene stranii și inexplicabile care se produceau în antichitate chiar în vârful muntelui. Mingi de foc, sunete asurzitoare, lumini puternice și energii inexplicabile sunt doar câteva dintre faptele stranii care însoțesc cele mai interesante fapte despre istoria acestui munte. În ziua de astăzi, putem să interpretăm istoria într-un mod diferit și putem să înțelegem că pe Muntele Olimp au ajuns diverse nave extraterestre, care au transportat entități supranaturale, care probabil veneau din lumi atât de îndepărtate de a noastră. Oamenii din acele vremuri, din lipsa de informație, i-au considerat niște zei, cu puteri divine, dar în realitate nu erau decât entități provenite din vastul Univers.

Timp de mai multe decenii, istorii au interpretat legendele din Olimp precum simple fabulații, dar în 1870, când arheologul german Heinrich Schleimann a descoperit Troia, perspectiva s-a schimbat brusc. Legendele s-au transformat în fapte istorice și astfel s-au născut extrem de multe întrebări. Cine au fost acești zei care interacţionau în diverse moduri cu oamenii? Care a fost scopul lor pe Terra și de ce au ales să plece în cele din urmă?

Oracolul din Delphi

O altă descoperire marcantă care i-a împins pe istorici să creadă în veridicitatea poveștilor de pe Muntele Olimp este Oracolul din Delphi.

Conform mitologie, Zeus a trimis doi vulturi, unul zburând spre est, altul spre vest. Păsările avea menirea să găsească centrul Pământului. Când aceştia s-au întâlnit la Delphi, Zeus a aflat altfel că acolo este centrul Pământului. Omphalos, era întrecut o piatră conică, poziționată chiar la intrarea în templu pentru a marca “buricul” pământului.

Acolo a fost construit un oracol prin anumiți oameni aleși puteau comunica cu zeii. Nu se știe cum era posibil acest fapt, dar există păreri că acest oracol funcționa precum o stație de emisie recepție. O asemenea construcție era posibilă doar cu ajutorul unei civilizații extrem de avansate, fapt pentru care revenim la ideea de extratereștri.

[…]

 

Realitatea: Muntele Olimp, sediul unei civilizaţii extraterestre în antichitate?

 

Muntele Olimp nu trimitea direct, în mitologia antică, la un munte concret din vechea Eladă, ci era asociat cu sălaşul celest al zeilor. Muntele Olimp a fost ulterior localizat pe hartă la graniţa dintre provinciile greceşti ale Thessaliei şi Macedoniei, fiind şi cel mai înalt munte din Grecia.

Muntele Olimp, ca sălaş mitologic al zeilor antici, a intrat rapid în atenţia căutătorilor de mistere şi creatorilor de teorii ale conspiraţiei. Prezenţa zeilor a fost asociată cu o civilizaţie extraterestră cu care omenirea pre-homerică a intrat în dialog.

Muntele Olimp. Există numeroase relatări despre fenomene stranii și inexplicabile care se produceau în antichitate chiar în vârful Muntelui Olimp. Mingi de foc, sunete asurzitoare, lumini puternice și energii inexplicabile sunt doar câteva dintre faptele stranii care însoțesc cele mai interesante fapte despre istoria Muntelui Olimp.

Muntele Olimp. “În ziua de astăzi, putem să interpretăm istoria într-un mod diferit și putem să înțelegem că pe Muntele Olimp au ajuns diverse nave extraterestre, care au transportat entități supranaturale, care probabil veneau din lumi atât de îndepărtate de a noastră. Oamenii din acele vremuri, din lipsa de informație, i-au considerat niște zei, cu puteri divine, dar în realitate nu erau decât entități provenite din vastul Univers”, spun adepţii teoriei care asociază zeii antici cu fiinţele venite de pe alte planete.

Originea etimologică a Muntelui Olimp înseamnă plin de lumină, fiind analog cerului, locuit de zei, semizei, copii zeilor și servitorii acestora. În mitologia greacă, Muntele Olimp este lăcașul zeilor panteonului antic grecesc. Olimpul era considerat lăcașul zeilor, este însă este greu de spus ce însemna în acele vremuri cu adevărat „Olimpul”.

Muntele Olimp. Întrebarea care sta pe buzele celor mai mulți dintre pasionații misterelor se referă la faptul că dacă Muntele Olimp a fost ales de extratereștri pentru a-și așeza o colonie și astfel să fie mai aproape și chiar să interacţioneze cu omul. “Chiar dacă cei mai mulți dintre noi consideră că Olimpul a născut numeroase legende, acestea sunt fapte care s-au întâmplat din anumite motive și au avut ca personaje principale entități misterioase provenite dincolo de înțelegerea umană”, mai spun conspiraţioniştii pe internet.

Muntele Olimp. se află la graniţa dintre provinciile grecesti ale Thessaliei si Macedoniei şi este cel mai înalt munte din Grecia. Geografic, Muntele Olimp este situat la 263 kilometri de Atena si 78 kilometri de Salonic.

Muntele Olimp, casa zeilor greci este un munte cu nu mai puțin de 52 piscuri semețe. Cel mai înalt dintre acestea, denumit Mytikas, adică “Nașul”, sau “Tronul lui Zeus”, atinge 2.917 metri, fiind nu doar al doilea munte că înălțime din peninsulă Balcanică, ci și unul dintre cei mai impunători munți ai Bătrânului Continent.

 

Acestea ar fi cateva dintre articolele de pe prima pagina Google pe tema asta.

Ideea transmisa? Zeii …

Zei ca extraterestrii sau zei ca zei, oricum ar fi si sub orice forma, trebuie stiut ca nu sunt decat draci.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button