X

Tatuaje: Cerneluri cu NANOPARTICULE care provoacă inflamarea ganglionilor limfatici

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nanoparticulele din cernelurile folosite la tatuaje se răspândesc în tot corpul, ceea ce poate avea consecințe asupra sănătății, avertizează studiul publicat marți, 12 septembrie, în revista Scientific Reports. 

Autorii studiului, din cadrul Synchrotron europeen din Grenoble, Institutul federal german pentru evaluarea riscurilor din Berlin, Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen și Physikalisch-Technische Bundesanstalt din Brunswick, au dorit să cunoască în ce se transformă dioxidul de titan folosit în tatuaje după injectarea în piele.

Acest pigment alb servește ca suport pentru alte culori.

Măsurătorile au fost efectuate cu ajutorul razelor X foarte puternice de Synchrotron din Grenoble. Astfel, cercetătorii au descoperit prezența unor particule de câțiva micrometri în piele, dar și nanoparticule în ganglionii limfatici, care provoacă inflamarea cronică a acestora.

Probelma este că, în prezent, oamenii știu prea puțin despre necazurile pe care le pot provoca aceste nanoparticule în corpul lor.

Este motivul pentru care specialiștii recomandă ca, înainte de efectuarea unui tatuaj, să avem informații precise despre compoziția chimică a substanțelor folosite și în mod special dacă acestea conțin sau nu nanoparticule (particule microscopice, măsurate în nanometri).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button