X

COINCIDENTA? Proiectul LifeLog al DARPA, pentru supravegherea online in masa, a fost inchis cu câteva zile înainte de … lansarea Facebook

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În 2004, Pentagonul a închis un proiect online de supraveghere în masă chiar cu câteva zile înainte de lansarea Facebook. 

Proiectul LifeLog al lui Darpa era destinat să adune informații personale despre navigarea pe internet și despre vizionarea cetățenilor americani. Cu toate acestea, pentru niciun motiv evident, guvernul american a decis să anuleze proiectul atunci când s-a lansat Facebook.

Raportează Wired.com (februarie 2004): Condus de DARPA, brațul de cercetare al Departamentului Apărării, proiectul LifeLog urmărea să strângă într-un singur loc aproape tot ceea ce un individ spune, vede sau face: apelurile telefonice realizate, emisiunile TV vizionate, revistele citite, biletele de avion cumpărate, e-mailurile trimise și primite, ș.a. Din acest ocean aparent fără sfârșit al informației, oamenii de știință ar putea trasa rute distinctive în aceste date, aflând informații despre relațiile cu alte persoane, amintiri, evenimente și experiențe.

Susținătorii LifeLog spun că jurnalul atotcuprinzător ar fi putut deveni o memorie digitală aproape perfectă, oferind utilizatorilor asistenți computerizați cu o memorie aproape impecabilă a ceea ce au făcut în trecut. Dar apărătorii drepturilor civile au atacat imediat proiectul când a debutat în primăvara trecută, argumentând că LifeLog ar putea deveni instrumentul cel mai tare de schițare a potențialilor inamici ai statului.

Cercetătorii implicați în proiect spun că nu sunt siguri de ce a fost abandonat la sfârșitul lunii trecute. Darpa nu a oferit o explicație pentru anularea tacită a LifeLog. “O schimbare a priorităților” este singurul argument al purtătoarei de cuvânt a agenției Jaw Walker pe care l-a dat Wired News.

Cu toate acestea, eforturile Darpa în domeniu privind arhivele software și inteligența artificială sunt în continuare în cercetare, conform planificării.

LifeLog este ultimul proiect dintr-o serie de programe controversate care au fost anulate de Darpa în ultimele luni. Proiectul privind recunoașterea informațiilor despre terorism, sau TIA (Terrorism Information Awareness), inițiativa de culegere a informațiilor a fost desființată de Congres – deși mulți analiști consideră că cercetarea continuă în partea secretă a registrelor Pentagonului. Piața de analiză a politicilor (sau FutureMap), care oferea un fel de bursă de acțiuni pentru oameni ca să parieze pe atentatele teroriste, a fost aproape imediat retrasă după ce detaliile sale au ieșit la lumină în iulie.

“Întotdeauna am crezut că (LifeLog) ar fi cel de-al treilea program (după TIA și FutureMap) care ar putea ridica sprâncenele dacă nu ar fi clarificat cum vor fi îndeplinite preocupările privitoare la intimitate”, a declarat Peter Harsha, directorul afacerilor guvernamentale pentru Computing Research Association .

“Acum Darpa e destul de timidă”, a adăugat Lee Tien, împreună cu Fundația Electronic Frontier , care a criticat multe eforturi ale agenției “După TIA, au descoperit că nu erau pregătiți să facă față avalanșei de critici”.

E de rău, spun cercetătorii privind inteligența artificială. LifeLog ar fi abordat una dintre problemele-cheie în dezvoltarea calculatoarelor care ar putea gândi: cum să luați mizeria nestructurată a vieții și să o reamintiți ca episoade discrete – o călătorie în Washington, o cină de sushi, construirea unei case.

“Evident, suntem destul de dezamăgiți”, a declarat Howard Shrobe, care a condus o echipă de la Laboratorul de Inteligență Artificială din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), care a petrecut săptămâni pregătindu-și o ofertă pentru un contract LifeLog. “Am fost foarte interesați de partea de cercetare a programului … cum să ajutăm o persoană să-și captureze și să-și organizeze experiența. Aceasta este o temă de mare importanță atât pentru inteligența artificială, cât și pentru știința cognitivă. ”

Pentru Tien, anularea proiectului înseamnă că “nu este deloc viabil ca Darpa să mai spună: ‘Facem doar tehnologia, nu avem nicio responsabilitate pentru modul în care este folosită'”.

Cercetarea sectorului privat în acest domeniu este în desfășurare. La Microsoft, de exemplu, programul lui Gordon Bell care este pionier al minicomputerului, MyLifeBits, continuă să dezvolte modalități de sortare și stocare a amintirilor.

David Karger, colegul lui Shrobe de la MIT, crede că astfel de eforturi vor continua și la Darpa.

“Sunt sigur că o astfel de cercetare va continua să fie finanțată sub alt titlu”, a scris Karger într-un e-mail. “Nu-mi pot imagina că Darpa ‘abandonează’ o astfel de zonă cheie în cercetare.”

DARPA adica Defense Advanced Research Projects Agency

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducatorului:

Data articolului original care a fost publicat in aceeași zi cu lansarea Facebook la Wired News pe 4 februarie 2004. Nu cred că ar trebui să surprindă pe nimeni acest lucru, deoarece ambele programe recunosc vădit că se ocupă cu culegerea informațiilor, numai că la acea vreme modul în care a fost implementat programul Lifelog era ilegal, deoarece culegea aceste informații fără consimțământul nimănui. Însă lucrătorii răutății sprijiniți fiind de începătorul lor diavolul, au conceput o metodă și mai vicleană de culegere a acestor informații, de data aceasta cu acordul tău.

Dacă proiectul Lifelog era sprijinit de forța politică și de panica cauzată de un eveniment terorist cauzat artificial (vezi 9/11). Noile programe de supraveghere trebuiau să utilizeze influența socială în așa fel încât să nu-i mai pese nimănui că atunci când se înscrie într-un astfel de program (precum Facebook, Google, Twitter, etc) își predă pe tavă toate datele despre sine însuși, precum numele, locația, poziția socială, relațiile cu cei apropiați, inclusiv acele discuții care privesc chestiuni private și care se fac cu telefonul, contactele din telefon, locația fizică, informații vizuale despre zona unde locuiești (din pozele postate), și din zonele pe care le-ai vizitat, și lista poate continua.

Nu știu câți utilizatori au cercetat acele Condiții de utilizare sau Politica de utilizare a datelor înainte de a-și face cont pe Facebook, prin care renunță aproape la orice drept asupra datelor sale. Pentru a face o alegere conștientă față de serviciul care i se oferă chipurile “gratuit” după cu scrie pe pagina de înscriere facebook “Înscrie-te….Este gratuit şi aşa va fi întotdeauna.”. Păi dacă ți se cere ca să renunți la orice drept asupra datelor tale, pentru a utiliza serviciul, atunci nu mai este așa de gratuit, s-ar gândi cineva.

Cum deci se utilizează presiunea socială pentru a utiliza aceste servicii, “chipurile gratuite”, prin care cedezi orice drept asupra datelor tale, cum se realizează acest lucru? Scrie iarăși chiar pe pagina de înscriere facebook “Facebook te ajută să iei legătura şi să comunici cu persoanele din viaţa ta.”. Ai văzut? Păi cam așa funcționează sistemul, din aproape în aproape: și-au făcut colegii de la servici cont ca să comunice cu rudele sau prietenii lor “conectați”, îți vor propune și ție, dar stai că și tu ai rude și prieteni conectați, de care ți-ai mai dori să mai afli ce mai este cu ei, și iată cum trebuie să te “conformezi” ca să fi și tu “în rândul lumii”, că deh dacă toată lumea s-a înregistrat acolo înseamnă că “nu e așa rău”.

Comparativ cu izolarea socială, facebook pare o variantă bună, și iată așa acceptă omul zilei de a azi toate, ca să fie în rândul lumii, căci cel care nu se integrează este retrograd, anacronic, demodat, etc. Mai rău este că și creștinul se “conformează” de parcă a uitat cuvintele din Sfânta Scriptura care zic: “Preadesfrânaţilor! Nu ştiţi, oare, că prietenia lumii este dușmănie faţă de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş lui Dumnezeu.” (Iacov 4,4)

Deci să revin la subiectul principal, de ce ar voi cineva un program guvernamental de spionaj (Lifelog), prin care se încalcă legislația în vigoare, și atrage multe critici din partea cetățenilor din moment ce se poate obține aceleași lucruri chiar cu acordul lor prin rețele de socializare, prin care își cedează datele doar pentru a nu se izola social, și a căror dezvoltare este sprijinită chiar de cetățeni însuși?

Detalii despre DARPA la:

Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Poate că DAR – Pa, sau „la revedere DAR primit de la Dumnezeu”, își ia informațiile de la rețelele de socializare, sau chiar s-au transformat în vreuna sau mai multe astfel de rețele, căci prea e coincidență faptul că atunci când s-au retras a început să funcționeze Facebook-ul. Ați înțeles că cei care se ocupă cu așa ceva, au renunțat la Darul lui Dumnezeu: aici LIBERTATEA, iar dincolo: Viața veșnică. Cui îi dă mâna să facă așa ceva, n-are decât. Este știut faptul că Dumnezeu n-are nevoie de astfel de servicii(sau date), ci sarsailă le dorește. Dumnezeu știe totul încă înainte de a se întâmpla, dar omul, cel lipit de sarsailă, vrea și el să fie Dumnezeu așa cum odinioară a făcut Lucifer. Nu-i greu de văzut ce soartă vor avea astfel de oameni; ce-a pățit Lucifer, așa vor păți și ei dacă nu se întorc de la calea lor cea rea. Doamne ajută !

  2. Am fost o perioada utilizator al retelei de socializare Facebook. Cand m-am inscris eu reteaua nu avea nici pe departe utilizatorii care ii are in acest moment si imi placea pentru ca avea o interfata grafica mai buna decat hi5. Am zis sa vad ce si cum si am inregistrat numarul de telefon. Apoi am incercat sa il sterg. Aparent poate fi sters. Dar ramane in istoricul activitatilor si de acolo nu poate fi sters de un simplu utilizator ba chiar m-am trezit ca mi-a fost accesata agenda si numerele de acolo apareau in arhiva contului meu. Asta pe de o parte, iar pe de alta parte facebook, la fel ca orice retea si ca insasi giganticul www creaza dependenta, si nimic nu este sigur…nici macar numele necunoscut care tocmai vrea sa devina “prietenul” tau. Doamne ajuta!

  3. Foarte frumos articolul dar si Ortodoxinfo are cont de fakebook si chiar isi mai indeamna vizitatorii sa dea share, like etc. la postarile-articol. Daca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu, sa intelegem oare ca Ortodoxinfo.ro doreste sa se faca …vrajmas lui Dumnezeu prin acceptarea prieteniei cu lumea?! Sau…? Ce sa intelegem? Eu sper ca macar cel care a tradus si preluat articolul sa nu aiba cont de fakebook. Eu nu am cont. Pana acum numai Dumnezeu m-a pazit si fara EL ajungeam la fel de dependent ca oricine altcineva!!

  4. Pentru mine totul a fost foarte clar (ca facebook este proiect de spionaj, ca are legatura cu NWO si cu semnul fiarei — sa ne imaginam pentru o clipa ce se intampla daca asociem semnul fiarei, id-ul implantului cu cip, cu contul de facebook al cuiva: puscarie totala!!) in momentul in care am citit la stiri ca tocmai regina Angliei si-a facut cont de facebook, undeva prin 2010. Evident si-a facut cont ca persoana publica, toti politicienii au asa… dar ideea era ca s-a dat pe sine EXEMPLU, s-a facut “trend setter”, ca masele de goym sa-i urmeze exemplul si sa faca la fel! Toate vedetele s-au dat exemplu exact la fel, facandu-si cont.

    NWO ne vrea “conectati”, NWO vrea sa avem CAZIER (face = chip, book = carte ==> cartea cu chipuri sau CAZIERUL). In curand “cazierul” va fi conectat cu ID-ul implantului cu cip, care va fi folosit pentru autentificare! Deja s-au colectat extrem de multe date despre noi, mai urmeaza implantul cu cip si satana va stii totul despre noi (satana si anticrist si noua ordine).

    Intre timp ni se spune ca… “nu este pacat” sa folosim Cazierul.com!! Da, asa ni se spune! Asta este motivul pentru care TREBUIE sa devenim dependenti: “nu este pacat”! Pe cat de absurd suna, pe atat este de real!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button