X

În caz de CUTREMUR, Banca Mondială va aloca 50 milioane de Euro pentru stații de pompieri, secții de poliție și spitale din România

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat ieri o finanţare de 50 milioane euro, care va fi acordată României în caz de dezastru, în condiţiile în care ţara noastră este extrem de vulnerabilă la riscurile seismice.

“Foarte multe clădiri aparţinând serviciilor de urgenţă şi răspuns la dezastre din România au vulnerabilităţi structurale şi se pot prăbuşi în cazul unui cutremur”, a declarat Tatiana Proskuryakova, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, citată în comunicat.

Cutremurul din 1977 a avut ca urmare 1.500 de morţi, 11.321 de răniţi şi 156.000 de apartamente prăbuşite sau sever afectate, asta pe lângă clădirile publice, precum şcoli şi spitale. Banca Mondială a estimat daune totale de 2 mld. dolari, cu Bucureştiul având o pondere de 70% din suma totală estimată. Acest cutremur a contribuit decisiv la criza economică începută în România în 1979.

O serie de clădiri publice, inclusiv centre de răspuns în caz de urgenţă, staţii de pompieri, secţii de poliţie, centre de comandament, clădiri ale administraţiei publice şi şcoli, au fost catalogate cu risc ridicat de prăbuşire completă în cazul unui cutremur.

Peste 75% din populaţia ţării, inclusiv 65% din populaţia urbană, locuieşte în zone expuse pericolelor seismice, arată un studiu recent al Băncii Mondiale. Mai mult decât atât, 45% din toate serviciile critice de transport, energie, apă şi comunicaţii, precum şi 70-80% din PIB-ul României se află localizate în zone expuse riscului seismic.

Doar în Bucureşti sunt identificate 2.563 de blocuri de locuinţe care au nevoie de intervenţii structurale. La nivel naţional au fost incluse în clasa I de risc seismic 607 clădiri, care conţin 10.577 de locuinţe cu deficienţe structurale serioase, majoritatea fiind locuite.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button