X

Papistașii zguduiți de cel mai mare scandal sexual: 178 de minori abuzați de clerici din Chile

de null

slujba inviere catolici

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un total de 158 de laici şi membri ai clerului catolic chilian sunt vizaţi de o anchetă pentru abuzuri sexuale asupra unor minori dar şi a adulţilor, a anunţat luni parchetul, citat de AFP.

Printre cele 266 de victime ale acestor abuzuri, dintre care cele mai vechi datează din 1960, sunt 178 de persoane care erau minore la momentul petrecerii faptelor, a precizat procurorul general Luis Torres în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceste noi dezvăluiri intervin într-un moment în care Chile se confruntă cu o serie de scandaluri de pedofilie în sânul bisericii catolice, scrie agerpres.ro.

“În marea lor majoritate, faptele denunţate corespund unor agresiuni sexuale comise de preoţi din parohii sau de persoane legate de instituţii şcolare”, potrivit unui comunicat.

Aceste cifre îi includ pe presupuşi autori care făceau parte din cler la momentul când au fost comise faptele, printre care episcopi, preoţi sau diaconi, dar şi călugări.

În jur de zece “laici care exercitau funcţii în comunitatea bisericii”, precum coordonatori în instituţii şcolare religioase, sunt de asemenea vizaţi.

Pe 18 mai, întreaga ierarhie a bisericii catolice chiliene şi-a prezentat demisia papei în urma unui enorm scandal de pedofilie şi de muşamalizare a faptelor, o lovitură de trăsnet care a fost urmată de o serie de declaraţii de mea culpa ale Suveranului Pontif adresate poporului chilian.

Este vorba despre un demers inedit în istoria recentă a Bisericii catolice. Papa Francisc a acceptat până în prezent demisia a cinci dintre episcopii chilieni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button