X

Moaștele Țarului Nicolae și ale familiei imperiale au fost confirmate de un comitet de investigație

de null

Moscova, 19 iulie 2018

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Examinarea exhaustivă, aflată încă în desfășurare, a posibilelor moaște ale Țarului-martir Nicolae și familiei sale au fost confirmate ca într-adevăr aparținând acestora, spune reprezentantul oficial al Comitetului Rus de Investigații, Svetlana Petrenko.

„În prezent, rezultatele examinării molecularo-genetice complexe a moaștelor de către comitet au confirmat că acestea aparțin fostului Împărat Nicolae al II-lea, membrilor familiei și membrilor anturajului său”, a declarat Petrenko pentru Interfax-Religion.

Moaștele au fost comparate cu mostre ale rudelor încă în viață ale Romanovilor de pe ambele linii, maternală și paternală, și de asemenea cu moaște ale altor membrii ai familiei Romanov. După cum notează Petrenko, potrivit analizei molecularo-genetice, 7 dintre cele 11 moaște descoperite corespund unui grup familial compus din tată, mamă, patru fiice și un fiu.

Ea notează în special faptul că moaștele lui Alexandru al III-lea, exhumate din Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg, precum și cele despre care se credea că aparțin Țarului Nicolae, au fost confirmate ca aparținând unei perechi tată-fiu.

O decizie finala procedurală în cazul acestor investigații criminologice va fi luată după câteva alte examinări, a mai adăugat reprezentantul comitetului.

O altă sursă, provenind din cadrul unui grup de lucru interdepartamental pe probleme legate de studierea și înhumarea moaștelor Țareviciului Alexei și a Marii Ducese Maria, care au fost găsite separat de celelalte moaște, a confirmat de asemenea pentru Interfax-Religion că moaștele sunt fără îndoială ale acestora.

Sursa a mai adăugat că că nu numai moaștele Țarului Alexandru al III-leai și Țarului Nicolae al II-lea sunt înrudite ci trei generații, inclusiv Țareviciul Alexei, sunt legate genetic.

Potrivit sursei, studiul actual al Comitetului de Investigare nu a făcut decât să confirme ceea ce grupul interdepartamental de lucru aflase deja atunci când moaștele au fost deshumate în 1991 și, ulterior, în 2007.

Între timp, Biserica Ortodoxă Rusă așteaptă ca întreaga examinare să fie 100% completă. Apoi, Sfântul Sinod va discuta concluziile, după care problema va intra pe agenda Consiliului Episcopal al Bisericii Ortodoxe Ruse.

***

Un mormânt cu nouă cadavre a fost descoperit pe șoseaua Staraya Koptyakovskaya, în apropiere de Ekaterinburg, în iulie 1991. Osemintele au fost identificate ca aparținând Împăratului Nicolae al II-lea, soției sale în vârstă de 46 de ani Alexandra Fyodorovna, fiicele lor Olga – 22 de ani, Tatiana – 21 de ani și Anastasia – 17 ani precum și ale slujitorilor Eugene Botkin – 53 de ani, Anna Demidova – 40 de ani, Alexei Trupp – 62 de ani și Ivan Kharitonov – 48 de ani.

Membrii familiei imperiale au fost îngropați într-un cavou din Catedrala Sfinții Petru și Pavel din St. Petersburg.

Moaștele aparținând altor două persoane au fost descoperite în timpul unor săpături arheologice efectuate în iulie 2007, la 70 de metri mai la sud de primul mormânt. Acestea încă nu au fost înmormântate dar numeroase expertize indică faptul că ele aparțin, cel mai probabil, Țareviciului Alexei și surorii sale  Maria.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button