X

În Marea Britanie nu prea le-a ieșit: Legea contra antisemitismului adoptată de partidul laburist provoacă indignarea comunității evreiești

de null
Jerusalem Post

Partidul Laburist britanic, care sub conducerea lui Jeremy Corbyn a fost acuzat deseori de antisemitism, a adoptat un cod de conduită care nu reia decât parţial definiţia ‘antisemitismului’, provocând indignarea comunităţii evreieşti şi a responsabililor politici de la Londra, transmite miercuri AFP. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Documentul, adoptat marţi de comitetul naţional executiv al Partidului Laburist, arată că ‘antisemitismul este o formă de rasism’, dar omite să citeze patru comportamente considerate discriminatorii, potrivit definiţiei adoptate de guvernul britanic în 2016.

Printre discriminările care nu sunt menţionate în codul de conduită respectiv sunt ‘a acuza evreii că sunt mai fideli Israelului decât propriei lor ţări’ (în acest caz Marea Britanie) şi ‘a compara politicile actuale ale Israelului cu cele ale naziştilor’.

Marele rabin Ephraim Mirvis afirmase luni, într-o scrisoare, că un vot în favoarea acestor noi linii de conduită ar transmite un ‘mesaj de dispreţ faţă de comunitatea evreiască’.

Miercuri, deputatul laburist John Woodcock şi-a anunţat plecarea din partid, denunţând într-o scrisoare ‘Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn’ unde, în opinia sa, se tolerează antisemitismul şi unde stânga radicală a preluat conducerea aproape la toate nivelurile.

În faţa parlamentului, premierul britanic Theresa May a criticat documentul. ”Toate partidele politice ar trebui să adopte definiţia antisemitismului (recunoscută de guvernul britanic), dar din păcate Partidul Laburist nu este de aceeaşi părere”, a subliniat May.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button