X

“O chestiune de viață și moarte”: 15.000 de fermieri albi din Africa de Sud caută refugiu în Rusia

de null

https://www.youtube.com/watch?v=hqdyyHJb_SE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“O chestiune de viață și moarte”: 15.000 de fermieri albi din Africa de Sud caută refugiu în Rusia, se spune în raport

O delegație de 30 de familii de agricultori din Africa de Sud a sosit în regiunea Stavropol din Rusia, raportează TV Rossiya 1. Grupul declară că se confruntă cu atacuri violente și amenințări cu moartea la domiciliu.

Până la 15 000 de Boers (descendenți ai coloniștilor olandezi din Africa de Sud), intenționează să se mute în Rusia pe fondul creșterii violenței care decurge din planurile guvernului de a expropria terenurile, potrivit delegației.

“Este o chestiune de viață și de moarte – există atacuri asupra noastră. E până la punctul în care politicienii agită un val de violență “, a declarat Adi Slebus presei. “Clima de aici [Regiunea Stavropol] este temperată, iar acest teren este creat de Dumnezeu pentru agricultură. Toate acestea sunt foarte atractive. “

Noul guvern sud-african, condus de președintele Cyril Ramaphosa, s-a angajat să readucă terenurile deținute de fermierii albi de la 1600 la cetățenii negri ai țării. Guvernul a declarat că intenționează să pună capăt ceea ce se numește moștenirea apartheidului, unde cea mai mare parte a țării din Africa de Sud se află încă în mâinile populației sale albe minoritare.

Grupurile de apărarea drepturilor au declarat că inițiativa incită violența. Au existat 74 de crime la ferme și 638 de atacuri, în special împotriva fermierilor albi, în Africa de Sud în perioada 2016-17, potrivit datelor grupului pentru drepturile minorităților AfriForum.

Fermierii sunt pregătiți să contribuie la sectorul agricol înfloritor al Rusiei, potrivit lui Rossiya 1. Fiecare familie este pregătită să aducă până la 100.000 de dolari pentru închirierea terenului.

Rusia are 43 de milioane de hectare de terenuri agricole neutilizate și a început recent să dea terenuri libere cetățenilor ruși pentru a cultiva agricultura. Programul de lansare a terenurilor, care a început în 2014, a fost un succes uriaș.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button