X

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

de null
Dunces? Young people's IQs are falling by 7 points per generation in 'pretty worrying' trend
Mai proști? IQ-ul tinerilor a scăzut cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

  • De la al doilea război mondial, IQ-ul a crescut cu fiecare decadă, dar acum a început din nou să scadă. 
  • Oamenii de știință spun că trendul este  ”destul de îngrijorător”, și începe cu cei născuți după 1975
  • Studiile vin după cercetări anterioare care arată că folosirea peștelui în alimentație crește nivelul IQ
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Punctajele IQ ale generațiilor tinere au început să se deterioreze după ce a urcat în mod constant de la al doilea război mondial, se arată într-un nou studiu.

Diminuarea, care echivalează cu aproximativ șapte puncte pe generație, se presupune că a început cu cei născuți în 1975, potrivit primului studiu oficial al fenomenului.

Scăderea punctajelor marchează sfârșitul unei tendințe – cunoscută sub numele de efectul Flynn – care a înregistrat creșteri medii ale IQ-urilor în ultimii 60-70 de ani, cu aproximativ trei puncte pe deceniu.

Oamenii de știință au descris rezultatele ca fiind ”impresionante”, dar și ”destul de îngrijorătoare”, potrivit Times.

Declinul are de-a face cu o diferență de tehnică în modul în care limbile și matematica sunt predate în școli, au sugerat oamenii de știință.

În orice caz, scăderea s-ar petrece, de asemenea, la oamenii care petrec mai mult timp pe dispozitive tehnologice în loc să citească cărți.

Stuart Ritchie, psiholog la Universitatea din Edinburgh, care nu a participat la cercetare, a declarat ziarului: ”Aceasta este cea mai convingătoare dovadă a inversării efectului Flynn. Dacă presupunem că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare”.

Cu toate acestea, punctajele IQ ar fi scăzut încă de la începutul mileniului, potrivit studiilor anterioare.

Două studii britanice au sugerat că scăderea a fost între 2,5 și 4,3 puncte la fiecare zece ani.

Dar din cauza cercetărilor limitate, rezultatele lor nu au fost acceptate pe scară largă.

În cel mai recent studiu, Ole Rogeburg și Bernt Bratsberg, de la Centrul Ragnar Frisch pentru Cercetări Economice din Oslo, au constatat că IQ-urile bărbaților norvegieni sunt mai mici decât punctajele părinților lor, când au avut aceeași vârstă.

Cei doi au analizat punctajele dintr-un test standard IQ dat la peste 730.000 de bărbați – pe care l-au efectuat pentru serviciul militar obligatoriu, între anii 1970 și 2009.

The findings come after scientists revealed in December 2017 that regularly eating fish improves children's intelligence as well as helping them to sleep better
Constatările vin după ce oamenii de știință au dezvăluit în decembrie 2017 că inteligența copiilor se îmbunătățește dacă mănâncă în mod regulat de pește și îi ajută și să doarmă mai bine

Cercetarea a fost publicată în Procedurile Jurnalului Academiei Naționale de Științe din Statele Unite ale Americii (PNAS).

Constatările vin după ce oamenii de știință au dezvăluit în decembrie 2017 că inteligența copiilor se îmbunătățește dacă mănâncă în mod regulat pește și îi ajută și să doarmă mai bine.

Ei au descoperit că cei cu vârste între 9 și 11 ani, care mănâncă pește cel puțin o dată pe săptămână, au înregistrat cu aproape 5 puncte mai mult în testele IQ decât cei care ”rareori” o fac.

În acest studiu efectuat de cercetătorii americani, mai mult de 500 de copii au fost întrebați cât de des au consumat pește în ultima lună – cu opțiuni variind de la ”niciodată” la ”cel puțin o dată pe săptămână”.

Apoi copiii au luat parte la un test de IQ, care a evaluat, de asemenea, și abilități de comunicare verbală și scrisă.

După luarea în considerare a unor factori precum educația parentală, ocupația și starea civilă, s-a descoperit că copiii care mănâncă pește cel puțin o dată pe săptămână au un scor cu 4,8 puncte mai mare decât cei care nu o fac niciodată.

Chiar și cei ale căror mese includ uneori pește au obținut cu 3,3 puncte mai mult.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sigur nu are vreo legatura cu otravirea mediului de viata al unui numar din ce in ce mai mare de oameni cu pesticide? Nu vad factorul asta esential, printre cele luate in considerare in acest studiu. Pentru ca din literatura de specialitate reiese foarte clar legatura dintre expunerea la pesticide in perioada intrauterina si un IQ mai scazut, ca si legatura dintre expunerea la pesticide din timpul vietii si bolile neurodegenerative.

    Se pare ca cineva isi doreste foarte mult o populatie cu IQ cat mai scazut in multe parti ale lumii, avand in vedere ca a devenit comuna si oarecum obligatorie, cel putin in Europa, folosirea masiva de pesticide nu doar in agricultura, dar si in zonele locuite si mare parte din ariile naturale. Cu profituri uriase pentru cativa, bineinteles.

    1. Nesemnificativ. Mult mai grav este ceea ce s.a petrecut si se petrece in sistemul de invatamint sub influenta “valorilor” marxiste (indiferent cum isi spun: socialiste, social democrate samd pina la democrate = Lefty – SUA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button