X

Teroriști maghiari condamnați la 5 ani de închisoare. Liderul UDMR se revoltă

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnaţi miercuri de Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.  Ei au fost condamnați în dosarul DIICOT în care au fost acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

În urma acestei condamnări, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept ”scandaloasă” decizia definitivă de ieri prin care Înalta Curte i-a condamnat la cinci ani de închisoare pe extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, acuzați de DIICOT că au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv la 1 decembrie 2015 la Târgu Secuiesc.

Kelemen Hunor a scris pe Facebook, în limba maghiară, că ”este scandalos că parchetul foloseşte din nou justiţia pentru a stigmatiza o întreagă comunitate”, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

Liderul UDMR a mai avut în trecut atacuri la adresa justiției de fiecare dată când un lider al partidului său a fost condamnat pentru corupție, precum fugarul Marko Atilla sau Anna Horváth (condamnată în primă instanță).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button