X

DISPAR ALBII din SUA: decesele depasesc numarul nasterilor

de null
Foto: Spații de magazine goale în centrul orașului Robersonville din Carolina de Nord, unul dintre cele 26 de state unde decesele depășesc acum numărul nașterilor printre albi.

Tot mai puține nașteri decît decese printre albii în majoritatea Statelor Unite

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

WASHINGTON – Decesele depășesc acum nașterile printre albi în mai mult de jumătate din statele din țară, au aflat demografii, semnalizând ceea ce ar putea fi o tranziție mai rapidă decât se aștepta la un viitor în care albii nu mai sunt majoritatea populației americane.

Biroul de recensământ a estimat că albii ar putea scădea sub 50% din populație în jurul anului 2045, o schimbare relativ lentă, care a trecut de-a lungul timpului. Dar un nou raport în această săptămână a constatat că albii mor mai repede decât se nasc acum în 26 de state, de la 17 cu doar doi ani mai devreme, iar demografii spun că schimbarea ar putea veni chiar mai devreme.

“Se întâmplă mult mai repede decât ne-am gândit”, a declarat Rogelio Sáenz, demograf la Universitatea Texas din San Antonio și co-autor al raportului. Acesta analizează perioada cuprinsă între 1999 și 2016, utilizând date de la Centrul Național pentru Statistică Sanitară, agenția federală care urmărește nașterile și decesele. El a spus că a fost atât de surprins de constatarea că, la început, a crezut că este o greșeală.

 

Decesele depășesc nașterile printre albii din SUA

Modelul a început în urmă cu aproape două decenii într-o mână de state cu populații albe îmbătrânite, cum ar fi Pennsylvania și Virginia de Vest. Dar ratele de fertilitate au scazut drastic dupa Marea Recesiune si ratele de mortalitate pentru albi care nu sunt de origine hispanica au crescut, condus partial de supradoze de droguri. Asta a făcut schimbarea demografică pe o cale mai rapidă. Lista de state în care decesele albe depășesc numărul de nașteri includ acum Carolina de Nord și Ohio.

Schimbarea are implicații ample asupra identității și asupra vieții politice și economice a țării, transformând o societate în cea mai mare parte albă într-un mozaic multietnic și rasial. O majoritate a celor mai tineri americani este deja neclară și nu arata mai puțin ca generațiile mai în vârstă decât în ​​orice moment al istoriei moderne americane. În California, 52% din copii trăiesc în case cu cel puțin un părinte imigrant, a spus profesorul Sáenz.

Un alt indiciu că demografia este în plină desfășurare a venit joi, când Biroul de recensământ a publicat estimări ale populației care au arătat pentru prima dată o scădere a populației albe. Scăderea a fost mică, de doar 0,02%, sau 31,516 persoane în anul care se încheia în iulie anul trecut. Dar demograful Molly Cromwell, a spus că este real și a urmat o scădere de 9.475 persoane cu un an înainte. Acesta a fost atât de mic încât a fost considerat, în esență, ca o schimbare.

Foto: Populația albă din Martin County, NC, s-a diminuat de ani de zile. La Biserica Creștină Gold Point din Robersonville, aceasta a însemnat mai puțini membrii.

Ce înseamnă pentru harta politică? Unii experți spun că schimbările demografice rapide au devenit o problemă puternică în cursul cursei prezidențiale din 2016 – și au ajutat la alungarea alegătorilor albi în sprijinul lui Donald J. Trump.

Din statele în care decesele depășesc acum nașterile pentru albi, 13 au votat pentru dl. Trump și 13 au votat pentru Hillary Clinton. Patru sunt state care au trecut de la președintele Barack Obama în 2012 la domnul Trump în 2016 – Ohio, Michigan, Pennsylvania și Florida. Nu este clar cum schimbările demografice vor afecta politica în viitor.

“Oamenii spun că demografia este destinul și vor fi mai mulți oameni de culoare – tot ce este adevărat”, a spus Jennifer Richeson, psiholog social la Universitatea Yale. “Dar ei spun, de asemenea, că Statele Unite vor deveni mai progresiste și nu știm asta. Nu trebuie să presupunem că moderatorii și liberalii albi vor menține legături politice actuale și nici nu trebuie să ne așteptăm ca așa-numitul grup non-alb să funcționeze în orice fel de coaliție”.

În esența, schimbarea se referă la populație, dar fiecare stat o resimte diferit.

Florida a fost primul stat în care decesele albilor au depășit nașterile în jurul anului 1993, în mare parte pentru că atrage foarte mulți pensionari. Dar populația sa a fost una cu creșterile cele mai rapide din țară. Pensionarii au continuat să vină, alimentând populația albă, iar populația sa hispanică mare a ajutat la ridicarea statului peste tot. Vârsta medie pentru Hispanicii din Statele Unite este de 29 de ani, pentru copii, comparativ cu 43 pentru albii.

Decesele au început să depășească nașterile pentru albii la nivel național în 2016, potrivit raportului. Dar în multe state, ca și în Florida, oamenii albi care se deplasează au produs scăderile. Cu toate acestea, în 17 state, inclusiv California, Michigan, New Jersey și Ohio, acei imigranți nu erau suficienți și populațiile albe au scăzut între 2015 și 2016, a declarat Kenneth M. Johnson, demograf la Universitatea din New Hampshire și alte autor. Cinci dintre aceste state au inregistrat scaderi in totalul populatiilor din acel an: Vermont, Virginia de Vest, Pennsylvania, Mississippi si Connecticut.

 

Locurile unde decesele albilor depășesc nașterile

Statele selectate cu albastru aveau mai multe decese ale albilor decât nașteri în 2016.
By The New York Times | Source: Analysis of National Center for Health Statistics data by Rogelio Sáenz, University of Texas at San Antonio, and Kenneth M. Johnson, University of New Hampshire

Îmbătrânirea populației albe a început în districtele din mediul rural cu mult înainte ca ea să fi luat vreodată un stat întreg. Districtul Martin, din estul Carolina de Nord, l-a experimentat la sfârșitul anilor 1970. În ultimii ani, decesele au depășit și nașterile în rândul populației sale de culoare. Hispanicii reprezintă mai puțin de 4% din populația districtului.

“Nu mai sunt deloc tineri în district”, a spus Michael Brown, 66 de ani, un lucrător de întreținere în spitale din Robersonville. Cele două fiice ale sale au plecat la facultate și nu s-au mutat înapoi – un model tipic pentru tinerii din zonă. “Suntem ultima generație care a rămas cu părinții lor”, a spus domnul Brown.

Mobilier încărcat de la școala medie din South Creek pe un camion. Școala medie se unește cu liceul din districtul Martin, deoarece nu există suficienți studenți pentru a ține ambele școli deschise.

Mai puține familii tinere înseamnă mai puțini copii. Christopher Mansfield, inspector școlar, a declarat că districtul a pierdut aproximativ 40% din populația școlară de la sfârșitul anilor 1990. În acele zile, aveam 12 școli publice, a spus el. În curând va avea opt.

Districul are acum ceea ce dr. Mansfield numește demografia “disproportionată”, cu o umflătură mare a populației de peste 50 de ani și o altă persoană sub vârsta de 19 ani. Populația primară în vârstă de muncă este mica.

Dl Brown este practic cu privire la această schimbare. Îi plăcea să crească în acest district și este recunoscător că a reușit să-și îngrijească părinții atunci când erau bolnavi din casa lui dincolo de stradă. Dar America se schimbă și societatea nu mai este înființată în acest fel. El și soția lui intenționează să se mute la Atlanta anul viitor pentru a fi lângă fiica lor, o farmacistă.

În ciuda schimbărilor demografice, albi – și, în special, alții mai puțin educați – vor reprezenta încă o mare parte a alegătorilor eligibili din țară. Albii fără diplomă de licență vor reprezenta 44% din alegătorii eligibili în 2020, a declarat Ruy Teixeira, un politolog care a făcut un amplu studiu de demografie și politică în această primăvară. Copiii educați în colegiu vor fi aproximativ 23%. Domnul Teixeira a declarat că republicanii ar putea continua să câștige alegerile prezidențiale și să piardă votul popular până în 2036, dacă ar fi făcut mai bine în rândul albilor care nu au absolvit colegiul, în timp ce alte modele de vot au rămas constante.

Acest lucru îi dă stimulente politicienilor să sublinieze probleme, cum ar fi imigrația și rasa, în care există cele mai mari diferențe în ceea ce privește opiniile educației. O diviziune de clasă a crescut de ani de zile printre albi. În 1988, nu a existat nici o diferență între albii cu diplomă de colegiu și cei fără studii, a spus domnul Teixeira. Ambii au votat pentru George Bush cu Michael Dukakis cu o marjă de 20 de puncte. Până în 2016, doamna Clinton a pierdut albii fără studii cu 31 de puncte, pierderea dublă a lui Obama în 2012, în timp ce creşterea albilor cu studii superioare cu șapte puncte.

“Aceasta este o adevărată schimbare”, a spus Teixeira. “Acesta este motivul pentru care republicanii au fost capabili să previi aceste schimbări demografice, în întregime pe spatele alegătorilor alb fără studii.”

Unii experți susțin că trecerea la o minoritate albă ar putea fi mult mai departe decât sugerează cifrele. Biroul de recensământ numără orice persoană care este de rasă sau etnie mixtă ca non+albi, iar experții spun că acest lucru poate subestima albii din populație. De exemplu, copilul unei mame albe și al tatălui său spaniol ar fi considerat hispanic, deși cercetările arată că mulți astfel de copii mixt – aproximativ 11% din toate nașterile, potrivit lui Richard Alba, un sociolog la Universitatea din New York – nu sunt spre deosebire de copiii albi în ceea ce privește reședința, venitul familiei, școlarizarea și, eventual, căsătoria.

“Biroul de recensământ încearcă să aplice o concepție despre rasă și etnie în secolul 20, pe o situație care se schimbă fundamental”, a spus profesorul Alba. Creșterea rapidă a amestecării rasiale și etnice a dus la o generație de tineri ale căror identități sunt fluide, dar care adesea “se înclină în alb”, a spus el. “Ați putea să vă gândiți la ele ca la un fel de integrare într-un fel de mainstream alb”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button