X

AMENZI DRASTICE pentru deținătorii de terenuri care nu distrug AMBROZIA, buruiana invinuită de alergii, dar care DECONTAMINEAZĂ solul de METALE GRELE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Orice persoană care are un teren în România este obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină, potrivit unui act normativ care se aplică din luna martie. În caz contrar, amenda ajunge până la 5.000 de lei pentru români și până la 20.000 de lei pentru firme, dar doar după o avertizare inițială a autorităților.

Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia a fost publicată în Monitorul Oficial și se aplică începând cu jumătatea lunii martie a acestui an.

Concret, documentul prevede că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În acest sens, persoanele fizice și firmele trebuie să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație este neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor.

În expunerea de motive ce a însoțit Legea nr. 62/2018 în forma sa de proiect scria că ambrozia, ce se găsește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină, este o buruiană invazivă și că polenul acesteia provoacă alergii la oameni în perioada înfloririi ei (intervalul iulie-septembrie al anului).

„În perioada înfloririi plantei, conform datelor furnizate de la cabinete de alergologie, aproximativ 80% din cazurile care se adresează zilnic au patologie specifică determinată de polenul acestei plante. Simptomatologia este mai severă decât în cazul altor alergii și se manifestă prin lăcrimare, oboseală, obstrucția căilor respiratorii superioare, trezire nocturnă datorată obstrucției și posibilitatea evoluției spre astm bronșic (la 25% din cazuri). Această simptomatologie determină scăderea capacității de muncă și absenteism, persoanele bolnave necesitând concediu medical, scria în documentul citat.

În expunerea de motive mai scria că tratamentul specific pentru această alergie costă, în medie, 4.400 de lei pe an, durata fiind de trei-cinci ani. În plus, tratamentul nu este decontat de stat și a dispărut de pe piața locală. Prin urmare, scăderea numărului de îmbolnăviri ar putea fi rezultatul unor ample intervenții naționale de limitare a răspândirii ambroziei.

Ce nu se spune despre aceasta buruiana este faptul ca aceasta are si un beneficiu extrem, acela al decontaminarii solului de metale grele precum Cu si Cd

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă nativă în America de Nord şi invazivă în Europa, Australia, America de Sud şi Africa. Planta are influenţă negativă în atât în agricultură cât şi în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor.

Ambrozia a ajuns accidental în Europa în sec. XIX şi s-a răspândit rapid în multe ţări prin transporturile de cereale, importurile de seminţe pentru păsări, prin maşini agricole şi sol contaminat. Seminţele pot germina şi după 40 de ani.

În România, prima atestare datează din 1908, planta fiind observată la începutul sec XX în Banat, Moldova şi Muntenia.

În Ungaria a avut loc o răspândire masivă în anii ’90, în urma abandonării multor terenuri ce erau cultivate în perioada comunistă şi apariţiei şantierelor de construcţii pentru cartierele rezidenţiale.

Ambrozia are o tulpină roşiatică, robustă, cu perişori, ce poate ajunge la 1,5 m înălţime. Florile sunt galbene şi aşezate în spic. Se întâlneşte în parcuri, grădini, margini de drum, şantiere de construcţii, zone lăsate în paragină şi câmpuri cultivate.

Ambrozia-utilizări

Seminţele sale sunt consumate de multe specii de păsări. Populaţiile native din America de Nord, indienii Cherokee, Dakota, Lakota şi Iroquois, foloseau ambrozia în medicina tradiţională.

În prezent, ambrozia este una dintre cele 400 specii de plante folosite la recuperarea terenurilor contaminate cu metale grele, fiind utilizată în cazul poluării cu Cu sau Cd.

Concluzionăm aici că se dorește ca solul să rămână contaminat cu metalele grele, rezultat al pulverizărilor chemtrails.

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “…lăcrimare, oboseală, obstrucția căilor respiratorii superioare, trezire nocturnă datorată obstrucției”. Hmm…Sunt cateva dintre simptomele pe care le resimt eu de cand au pulverizat la noi in zona biocidul K-Othrine Profi (de la Bayer), sub forma de ceata, pentru a starpi tantarii si pentru a ne crea un mediu de viata “curat si sanatos” (presupun ca asta inseamna mediul otravit la nivelul de intelegere al autoritatilor care au gandit Planul integrat de combatere a vectorilor). Cat despre “posibilitatea evoluției spre astm bronșic (la 25% din cazuri)”, vom vedea. La noi l-au folosit de doua ori in luna iunie, chiar la timp pentru a genera simptomele respective in perioada infloririi ambroziei. In viata mea nu am avut alergie la polen si daca nu as fi stiut de unde au aparut aceste simptome, poate ca as crede aiurelile lor.

    Nu spun ca nu e posibil ca unele persoane sa fie alergice la polen. Spun doar ca cred ca o persoana deja expusa la un biocid care este, conform fisei, o substanta chimica iritanta, si care poate irita ochii si caile respiratorii, poate deveni extrem de sensibila si la actiunea altor factori iritanti, cum ar fi polenul, care singur ar produce probleme nesemnificative. Nu cred ca e o coincidenta ca aceste alergii la ambrozie au crescut foarte mult ca incidenta in ultimii ani, de cand au inceput sa fie folosite masiv genul asta de biocide pentru dezinsectii. Daca e ceva in mod generalizat prezent in mediul nostru, e vorba mai degraba de aceste biocide, decat de ambrozie. Eu inclin sa cred ca e si o incercare de a masca efectele folosirii acestor biocide, a caror utilizare trebuie sa fie considerata complet inofensiva de catre populatie, desi nu e deloc asa. Si e si o strategie foarte profitabila. Unii castiga o groaza de bani si din deversarea in plamanii nostri a acestor deseuri toxice reciclate, si din vanzarea de medicamentele anti-alergie, si din amenzile uriase date unor amarati care nu reusesc sa se achite de aceasta sarcina absurda. Ca de obicei, reusesc sa doboare toate recordurile de escrocherie.

  2. Incetati cu tampeniile!
    Sotia mea e alergica la ambrozie, laolalta cu 27% din populatia Romaniei, conform statisticilor. Tratamentul pentru evitarea evolutiei in astm bronsic costa enorm, si il practicam de 15 ani! Incearca si tu o saptamana de alergie si mai vorbim! Dar cred ca te-a luat gura pe dinainte….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button