X

Frica din oasele cacaciosilor din mass-media

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Am scris anul trecut despre groaza din sufletele ziaristilor din mass-media, ce-i impiedica sa sufle macar un cuvant anti vaccin:

Către ziariștii “curajoși” din mass-media: SUNTEȚI MUCI

Dar nu le-am zis bine ca sunt muci. Trebuia sa le zic altfel. Dar ca sa intelegeti, iata ce putem citi tocmai intr-un articol din mass-media din 2010, anume Călugărul care a salvat „Jurnalul fericirii” din EVZ:

 

[…]

De-a lungul şederii lui Nicolae Steinhardt la Mănăstirea Rohia, şi părintele Emanuil a fost şicanat permanent de Securitate. „Securistul Constantin Călina mă teroriza să dau o declaraţie cu cine îl caută pe părintele Nicolae şi ce discută. A umblat şi cu şantajul, că am şapte dosare la ei, la Securitate, dar eu tot nu am cedat. Îmi tot spunea că îmi fac ei bucata şi că mă vor închide la închisoare”, adaugă Rus. Când presiunile au atins apogeul, Emanuil Rus i-a povestit totul lui Nicolae Steinhardt, iar răspunsul marelui scriitor a fost unul pe măsură. „I-am spus că securistul mă tot presa şi atunci mi-a zis ce i-a spus tatăl lui: «Nu fi jidan fricos şi nu te căca pe tine. Te duci în puşcărie şi nu vinzi pe nimeni. 

[…]

 

Adica trebuia sa le spun: cacaciosi.

Caci asta sunt. Si nu doar in privinta vaccinurilor. De exemplu, intr-o stire despre George Soros, acelasi EVZ il descrie ca fiind “magnatul și filantropul american” “de origine maghiară”.

Si cand colo, el este evreu. Este nascut in Ungaria si isi desfasoara activitatea si in SUA, dar este evreu. Treaba despre care pana si wikipedia scrie. Nu insa si mass-media. Caci sunt terorizati ca nu cumva sa-i acuze careva de antisemitism.

In conditiile astea, sa speram ca va piui vreun ziarist “curajos” ceva, orice, impotriva recentei legi ce-a trecut prin Parlament precum trenurile de mare viteza?

Scrisoare deschisă către Sinodul, stareții, preoții și credincioșii BOR cu privire la Legea de combatere a antisemitismului

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Nu vi se pare ciudat nimic la timpul asta?De cand a inceput Campionatul Mondial din Rusia,prin Europa au inceput ploile,iar la rusi vremea este numai soare?Sau de vina o fi vulcanii care erup si arunca cenusa in atmosfera,parca se trezesc la viata,tot mai multi..De doua zile nu am mai vazut soarele,doar nori cenusii si ceata..O fi de vina HAARP sau SURA?
    https://www.antena3.ro/externe/mii-de-turisti-blocati-pe-aeroportul-din-bali-din-cauza-eruptiei-vulcanului-agung-475962.html

    1. Nu este nimic ciudat. La olimpiada de acum multi ani de la Moscova au vorbit deschis de sarurile pe baza de argint pe care le-au pulverizat pentru a indeparta norii. In afara Moscovei ploua iar in oras era soare. Cu siguranta ca dau si acum daca este nevoie insa efectele sunt locale.

  2. Nu sunt de acord cu limbajul, căci nu face nimănui cinste. Ce i-a spus tatăl lui Nicolae Steinhardt nu trebuie reprodus, căci, chiar de Nicolae Steinhardt a ascultat de tatăl său, și bine a făcut, cuvintele dizgrațioase nu trebuie să-și facă loc în teologie. Încercați să fiți altfel decât cei care nu știu carte, căci așa se cade a fi celor care vor să-i învețe și pe alții cum stăm cu credința în Dumnezeu. Putem să acuzăm și fără să jignim, am învățat de-a lungul timpului acest lucru. Altfel dacă ne complacem cu mocirla, putem fi catalogați la un moment dat drept….., adică altceva decât simpli oameni. Iar despre Nicolae Steinhardt, dacă tot ați adus discuția, el nu a înțeles cum este treaba cu „nebunii întru Hristos”, ceea ce este foarte grav pentru un monah ortodox, adică denotă că nu a fost adumbrit de Duhul Sfânt, fiindcă „nebunia în Hristos” este cea mai înaltă dintre treptele dreptei credințe ortodoxe. Citiți opiniile lui Steinhardt în Predicile lui și o să vă convingeți câte a înțeles Steinhardt din învățătura de credință a lui Hristos. Steinhardt a fost, așa cum el însuși afirma într-un dialog cu unul dintre reporterii care i-au studiat viața, un „franctiror”, numai că nu în arta riitoricească, ci unul în ceea ce privește cultul creștin-ortodox.De ce zic așa? Pentru că are multe Predici în care nu a înțeles cum „stă” Ortodoxia. A se vedea predicile de după a doua jumătate a cărții lui, cea cu Predici. De ce l-am catalogat așa? Pentru că Domnul pune următoarea întrebare celor ca Steinhardt: De ce nu înțelegeți cuvântul Meu? ”, și tot Domnul răspunde: „Pentru că nu puteți să-l împliniți”. De aceea l-am catalogat așa. De fapt el singur s-a catalogat când a afirmat, chiar dacă în alt context, faptul: „SUNT UN FRANCTIROR !” , adică un soldat al unei oști care nu era oștirea ortodoxă, de vreme ce nu a înțeles cum trebuie Ortodoxia, Steinhardt fiind un soldat catolic în oștirea ortodoxă. De aceea este foarte apreciat astăzi, pentru că face legătura dintre catolici și ortodocși, o legătură însă care nu are drept bază dogma ortodoxă, ci „unitatea în diversitate”, adică tocmai ECUMENISMUL. Catalogarea lui Steinhardt a făcut-o de fapt Hristos, cu replica dată mai sus, iar eu doar am pus-o pe tapet. Așa se întâmplă când cineva, neînțelegând cele ce se întâmplă cu ”nebunii întru Hristos”, se ia de prietenii Celui Prea Înalt și-i face albie de porci; căci cine îi înfruntă pe prietenii Lui, de fapt pe Hristos îl înfruntă. Citiți-i Predicile de pe la sfârșitul cărții sale(De ce n-o fi pus aceste preici complet greșitela începutul cărții cu Predici? Dacă le-ar fi pus la începutul cărții, nimeni nu i-ar mai fi dat binecuvântare să publice așa nerozii.) și-o să vă convingeți. Doamne ajută !

    1. d.le Baltag, dar de limbajul asta ce spui ?
      apocalipsa 17:1-7 „Şi unu dintre cei şapte îngeri, cei având cele şapte cupe; a venit şi a vorbit cu mine, zicând: „vino, îţi voi arăta judecata curvei celei mari, cea şezând pe ape multe, cu care au curvit regii pământului, şi cei locuind pe pământ s-au îmbătat de vinul curviei ei.” Şi m-a dus, în duh, într-un deşert. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară stacojie, plină cu nume de hulă; având şapte capete şi zece coarne. Şi femeia era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu, şi împodobită cu aur şi pietre preţioase şi perle; având în mâna ei o cupă de aur, plin de urâciuni şi de necurăţiile curviei ei. Şi pe fruntea ei, fiind scris un nume: Babilonul cel mare; mama curvelor şi a urâciunilor pământului. Şi am văzut femeia îmbătată de sângele sfinţilor şi de sângele martorilor lui Iisus. Şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare. Şi îngerul mi-a zis: „de ce te-ai mirat? Îţi voi spune misterul femeii…”

    2. Sfântul Ștefan, în fața sinedriului, îi numește netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi. vanzatori și ucigași:
      ”Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi!
      Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit părinţii voştri? Şi au ucis pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai Cărui vânzători şi ucigaşi v-aţi făcut voi acum,
      Voi, care aţi primit Legea întru rânduieli de îngeri şi n-aţi păzit-o!”

  3. Nu pot spune nimic pentru că nu-mi atrage atenția ceva deosebit aici. Poate îmi spuneți dv. la ce vă referiți când afișați acest mesaj. Poate că faceți referire la cuvântul curvie care știm cu toții ce înseamnă, adică înșelarea partenerului de viață, iar la modul general, înșelarea celorlalte popoare care sunt în „parteneriat” cu Babilonul specificat aici. Repet, cuvintele urâte nu au ce căuta într-un text ortodox, căci ele nu vin de la Cel Care ne dă Duhul Lui pentru a consemna învățătura ortodoxă aici, ci vin de la alt duh, un duh așa cum sunt și cuvintele folosite aici, adică un duh necurat. Aici sunt cuvinte care ne produc silă prin ceea ce ele exprimă în mod văzut. Undeva în Scriptură este folosit cuvântul „baligă” de om, nicidecum altfel, iar noi înțelegem la ce se face referire. Noi nu suntem „bagabonți” sau „șmecherași” de cartier, ci suntem oameni cu capul pe umeri, care judecăm mai înainte de a pune ceva (cuvinte) pe tapet. Dacă aveți ceva să-mi transmiteți, iar eu nu mă pot încă prinde de aluzia care ar trebui să reiasă din textul citat de dv. , vă rog să mă ajutați să înțeleg, căci uneori nu toți înțelegem ceea ce vor frații noștri să înțelegem atunci când nu ne vorbesc direct, ci prin aluzii. Spuneți direct sau faceți comparația direct, ca să nu mai lungim vorba. Numai că folosirea unui astfel de limbaj denotă și faptul că cel care-l folosește, dar și cei care-l acceptă, au ceva din ceea ce numim „șmecher”. Dacă un teolog este și șmecher, ceea ce nu se poate oricum ar întoarce-o cineva pentru a cădea cel în cauză tot în picioare, atunci eu nu sunt creștin. Doamne ajută !

  4. Pai, sa gasim alti termeni pt “cacacios”. Poate ca inca este prea putin pentru a descrie atitudini si comportamente ale multor contemporani. Iar presa, la vizibilitatea ei ar putea face mult bine (pe care cam deodata nu.l face, dimpotriva).
    Iar in privinta celor 2 Steinhardt si a dialogului, aici pe pamint nu se mai poate face nimic. Decit ceea ce este rinduit pt ortodocsii trecuti dincolo. Dar n.am nici o problema, cu termenul incriminat, cu viata actuala a celor doi, pentru ca este cine sa le cintareasca pe toate. Si nu arareori cumpana aceea e diferita de cea omeneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button